Innan frosten

Ja, då såg man Mankell-filmen i lördags.

Betyget blir: helt ok. Men inte mer.

Spännande, go och obehaglig. Dock kom slutet vädigt hastigt och är inte direkt bra, tycker jag. Jag har mina kommentarer, men dessa kan jag inte skriva här utan att förstöra för dig som ska se filmen. Om du känner mig privat, kan vi i stället diskutera ämnet på tu man hand!

Johanna Sällström lyckas spela nyutexaminerad polis bra. Jag var tveksam och tänkte att är hon inte väl ung för att kunna spela en sådan roll. Men hon är duktig. Krister Henriksson som hennes pappa spelar sin roll bra. Men oj vad han ser gammal ut.


Ett renare jag

Idag gick jag på elevbehandling på Naprapatskolan. Jisses vad skönt. Kostnaden var dessutom överkomlig. Men fy vad väldigt illamående jag blev på eftermiddagen. Mkt obehagligt. Jag undrar om det har samband? Det sägs ju att massage frigör en massa slaggämnen i kroppen. Tja, då gjorde studenten ett bra jobb med andra ord. Jag har under dagen varit väldigt varm i kroppen och lade mig senare på dagen på min goa vetekudde för att jag kände mig lite stel i ryggslutet.

Det ska bli spännande att se om jag har ngn träningsvärk i morgon! Tjejen tryckte och knådade vissa muskler speciellt mkt. Vissa punkter var rätt ömma. Främst i ländryggen och ena sidan av bröstryggen. Ena sidans bröstmuskulatur behövde stretching, helt klart.

Tog en Treo för att komma över illamåendet. Det känns faktiskt bättre nu.


Alltid tillgänglig

Nästan iaf.

Äntligen har jag införskaffat mig en HPB-20. Det vet du väl vad det är? Åtminstone om du nyttjar en Sony Ericson mobb, då en sådan nämnd vara bra att ha. Speciellt om många vill ringa till dig och störa dig när du arbetar eller är upptagen.

Den kostade nästan 250 spänn.

Lite plock med ett headset/handsfree iofs, men när man väl 'monterat' den på sig så underlättar den otroligt.

Jag trodde en sådan här sak skulle kostar 70-80 kr, men nästan 300 kr.


Innan frost kommer avkoppling

Efter en ovanligt hård & tuff arbetsvecka ska jag verkligen koppla av en kväll, från både arbete och familj.

Nåja, 'Innan frosten' heter filmen förstås. På lördag ska jag se denna svenska, nya Mankell-film. Det ska bli spännande & intressant. Många svenska filmer är ordentligt bra faktiskt.

Ofta är det bra skådespelare i dessa filmer.

Läs mer om filmen: http://www.henningmankell.se/spanning/index.shtml

Premiär hade den den 14.1.


Full fart

I ngr:a dagar nu har jag arbetat helt och hållet på kontor. Det var några år sedan! Det är skoj iaf. Men man har mkt att göra, tfn ringer, besök dyker upp, justeringar måste göras, folk ändrar sig i sista stunden och en del vill bara ställa 1.000 frågor per telefon.

Men jag älskar att arbeta med telefonen som verktyg. Likaså med en pc till hjälp. Det är ju helt suveränt. Dock undrar jag varför kopieringsmaskiner alltid måste se så olika ut?!

Normalt jobbar jag ute på fältet helt och hållet, med olika uppdrag. Fördelen med kontorsjobb är att man är inomhus samt alltid har tillgång till fika, toa, social närvaro och att man kan sitta ned och äta i trevligt sällskap. Även om det ibland är svårt att finna tiden till det.


I sommar

Jag vill se 'Världarnas krig' och Tom Cruise i sommar!

Älskar ju actionfilmer. Terminator-filmerna t ex är ju kult. Så häftiga effekter. Fart hela filmerna igenom samt spänning.

En bra film var också Minority report. Den ska väl komma snart på kanal5, tyckte jag att jag nyss såg reklam om.


Vackra ting

En sak till jag är svag för, förutom flygplan och prylar, är glittrande saker. Nåja, inte för pråligt då'rå!

Men gärna bijouteriringar och halssmycken med lite lagom strass är 'gosigt'. Det blänker tjusigt och man lägger märke till det. Jag har en väninna som har indiskt påbrå och hon har alltid färgglada, glittrande saker på sig. Såväl ringar, örhängen, halsband och kläder med mkt färger. Man blir glad av att se henne.

Idag fastnade jag på Guldfynd även för en söt ring med massor med småblommor i strass i flera färger. Runt 90 kr bara. En sådan ring finns nu på ett finger!

Enda knepet med billiga s k biojouterismycken är att man ska ta av sig dem när man tvättar sig. Det får man inte glömma.


Väckt mitt i natten av piiip

Åhh, först vid 5-tiden i morse förstår jag varför jag vaknat flera ggr på natten. Det är inte alltid jag kommer ihåg att stänga av den ena mobben ordentligt och just inatt var just ett sådant tillfälle när batteriet var på väg att ta slut.

Då måste den självklart tala om det med en truddelutt varje timme! Varför måste detta hända just på natten? Detta är inte första gången heller på kort tid.


Man ska ha tur

Idag shoppade jag lite, på vägen hem från mitt morgonjobb.

Först råkade jag gå förbi en Guldfynd-butik. De har så gott som alltid utförsäljning på krafs, vilket jag kan vara svag för och gärna komma på idéer med. Idag sålde de bl a ut julsaker, bl a silverstjärnor och röda, blanka tyghjärtan i 10-pack. Endast 10 spänn paketet! Okej, tänkte jag, ngn gång på ngt sätt kommer de alltid till användning! Ett paket hade kostat runt 40 kr tidigare. Jag sa till om tio paket. - Har du många? frågar jag. Jag har visst elva paket, nämner expediten när hon plockar i sitt skyltfönster. Jag sa inget, jag hade ju sagt till om 10 paket. Det skulle bli jämt hundralappen hade jag räknat ut. När hon packade påsen, säger hon att jag får sista paketet också. När jag lämnade butiken tackade jag så klart för bonusen! Mysig service...

Direkt efter Guldfynd går jag in på McDonalds och lämnar en kupong gällande två 9-pack McNuggets till-priset-av-en. Jag betalar med kort, tänker inte exakt på beloppet. Han i kassan lägger fram ett paket med 6-pack och frågar om jag kan vänta en stund (så ovanligt f'resten ;) ) på det andra paketet. - Visst, säger jag, men jag beställde väl 9-pack? påpekar jag vänligt. Han ser lite fundersam ut, plockar fram kupongen och jovisst det stämde ju. Han byter snabbt ut paketet och tittar efter om det finns en till. - Det kanske blir lite dyrare då? frågar jag. - Ja, svarar han samtidigt som han tittar på kvittot jag just signerat. - Ähh, det är bra så, säger han då. Han kom antagligen på att han annars måste dra mitt kontokort än en gång och på ett väldigt litet belopp dessutom. Jag tackar för mig....


Promenera mera

För hälsans skull ska man motionera regelbundet. Ja, om man har tid & lust då'rå förstås?

Nåja, åtminstone en långpromenad borde man väl kunna åstadkomma?! Fast det är inte kul, när det är så grått och trist väder.

Det som är kul, det är att jämföra sina värden på en BMI-våg! Den mäter fett och vatten i kroppen.

vag

Det blev en kort prommis idag, kan jag avslöja. Tur att man har en studsmatta hemma! När videon har spelat in Glamour spolar man tillbaka bandet, ställer sig på studsmattan och småjoggar. Kanske inte så dumt ändå. Två saker på en gång.

Mitt BMI idag blev 33/46. Det första värdet borde minska något har jag förstått!

Rättelse 2005-01-14: Enligt en koll på Nätet är mitt BMI: 22,8. Hmm, då är värdet ok ju. Men vad är du värdet 33 ovan på min våg?

Vill du veta mer om kroppsfett & BMI, så får du en länk här: http://suntliv.com/kroppen/kroppsfett.shtml

Här kan du räkna ut ditt BMI om du vet din längd och vikt: http://www.aftonbladet.se/vss/vikt/viktklubben


Jag är min egen fru

Mmm, så heter en pjäs på Stadsteatern, som nu går för fulla hus. Det är helt utsålt hela våren! Först i juni månad ser man via teaterns hemsida, att det går att boka biljetter.

Det är Björn Kjellman som spelar Charlotte von Mahlsdorf, en tysk transvestit som överlevde i Tyskland. Björn Kjellman skildrar ensam på scenen ett 40-tal karaktärer. Vi får följa hans uppväxt i Berlin under andra världskriget och livet i Östberlin. Om mod och integritet och sin rätt att vara sig själv.

MEN! Jag råkar kunna ordna två biljetter till den 10 mars. Intresserad? Hör av dig snarast till mig eller skicka en kommentar med mejladress så hör jag av mig samt plockar bort kommentaren snarast från bloggsidan.


Vackra plan

Jag är lite svag för flygplan.

Jag avskyr iofs att flyga men jag beundrar styrkan & skönheten i 37, 39 och 35:or. SK50 och SK60, med många fler.

Här kan du mätta ögat och faktalusten lite: http://www.gripen.com/4.17aece8f9e5eefe8b7fff2528.html


Du ska vara trogen

Bli medlem, säger butiker, föreningar, klubbar och andra intressenter.

Man ska vara lojal mot sin arbetsgivare, butik, förening, o s v. Men med alla medlemserbjudanden som ploppar upp har man fullt upp med att hålla reda på rabatter, kuponger, tidningar, datum och förmåner. Klart att man se'n springer som en skållad råtta hit & dit mellan butiker, arrangemang och aktiviteter!

Jag är medlem i:

 • Scenpass Sverige,
 • Silja club,
 • Viking club,
 • Coop Med mera,
 • Naturapoteket,
 • Nordiska muséet & Skansens vänner,
 • SF,
 • Sthlms Flygvapenförbund,
 • Månadens bok,
 • Svenska Naturskyddsföreningen,
 • min brf-förening,
 • Åhlens-klubben,
 • American Express,
 • Solo Nordea,
 • Stockholms stadsteater.
Bergis har jag nu missat ngt, men sk-t samma. Många är det iaf som är måna om att jag nyttjar just deras erbjudanden.

Vidare har jag har e-post konton på tre ställen:

 • Hotmail,
 • Yahoo,
 • Home.
Det är knepigt att bli klok på alla olika upplägg på mappar, adressbok, med mera.

Sist men inte minst ska jag sucka över alla olika koder man måste komma ihåg. Det är inte lätt alltså.


Jessis med familjs blogg

En som jag chattat med en del på ett visst forum har nyligen oxå blivit bloggare. På deras blogg finns många fina barnbilder!

http://erihanjun.blogspot.com/


Åka till Öland, Kastlösa

Jag har en väninna som driver en gård med uthyrning av stugor och rum på södra Öland, nära stora bron.

http://www.alvargarden.oland.st/

Karta: http://www.alvargarden.oland.st/


Pussel-pyssel

Vill du träna hjärnan en stund?

http://www.illustreradvetenskap.com/Crosslink.jsp?d=187&a=1169

Jag varnar dock: Man kan bli tokig för mindre. Ibland går det hyfsat lätt, men långt infrån ofta kan jag avslöja.

pusselklartJag har också lyckats:


Koll på tv & min smak

En annan sitter ju mer vid pc:n är i tv-soffan nu för tiden.

Därför är det bra att snabbt & enkelt med ett klick kunna kolla vad man håller på att missa på tv just för stunden.

Därför har jag i 'Favoriter' en länk till 'Dagens tv'. Helt suvve! http://www.scb.se/templates/Standard____31245.asp

Jag gillar själv främst komedier, som t ex Scrubs, Sex and the city, Dharma & Greg, Tredje klotet från rymden, m fl. Vidare tittar jag gärna på såpan: Glamour. En arbetskamrat pratade mkt om den 1994 och se'n dess är jag fast i denna evighetssåpa. Det är avkopplande och roande att följa familjerna Forrester och Spectra. Vill du f'resten veta vad som händer framöver? http://www.angelfire.com/ri2/Glammis/index.html


Hur många heter....

Hos SCB kan man få reda på hur många i vårt land som heter ngt visst.

Mitt tilltalsnamn har bara drygt 3.000 innevånare.

Mitt eft.namn heter endast lite över 5.000 i landet.

Vill du själv kolla? Se här då: http://www.scb.se/templates/Standard____31245.asp


Två mobbar

Nu har jag 2 mobiler. En vardags- och en helgmobil. Låter knäppt, jag vet. Men tydligen ekonomiskt.

Min gamla mobb är en Sony Ericson 310 med Vodafone One kontantkort. På vardagarna (not: iofs hela dygnet) kostar ett samtal, en minut 1.50 till valfri operatör. Denna nyttjar jag alltså i veckorna och när jag jobbar ute på 'fältet'. Sms kostar 0.75 kr.

Min andra mobb är en Sony Ericson också, men modell 630 med Telia Go. Man kan surfa, med mera. Dock kostar ett samtal vardagar runt 4 spänn minuten! På helgerna däremot är den en guldgruva, endast 30 öre/minut. Sms kostar 0.85 kr.

Jag har inte räknat med öppningsavgifterna ovan för de finns ju alltid.

Ps. Sms skickar jag oftast via Nätet, där kostar det 0.50 kr.

Det gäller att hålla koll på detaljerna!


Fantomen på Operan

Den 14 december gick jag på förhandsvisning av Joel Schumachers och Lloyd Webbers biofilm.

Jag var skeptisk till all förhandsreklam och allt mäktigt prat om filmversionen. Men visst den är klart sevärd.

Det är helt otroligt mysig musik och vilka sångröster skådisarna har! Speciellt han som spelar Fantomen. Helt underbar.

Läs mer på den oficiella hemsidan: http://www.fantomenpaoperan.se/ .


Filmtajm

Jag vill ha tid att se många filmer hemma.

Nu har man ju video, dvd, kabeltv-kanaler, paraboler. Tänk om bara tiden ville räcka till!

För inte så länge sedan kastade jag flera påsar med gamla inspelade videoband.

Minns att när den första videobandspelaren kom till Sverige, kostade den runt 8 papp! Det var en underbar idé att kunna spela in tv-program.


För pengarna

Jag vill köpa vingar för pengarna! Åhh! Mikael Rickfors musik och röst är helt underbar.

Likaså hans texter är väldigt mysiga.


Big brother

I början av året så började Kanal5 med sin nya reklam för 'Big brother 2005'. En dag råkade min pojke på 10 år höra och se reklamen.

Han rusar till vardagsrummet & tv-tidningen och säger entusiatiskt - Kommer det idag?!

En liten anektdot: Jag minns första säsongen med bland andra Per och Angelica. Även när 'Baren' började så var min uppfattningen om doku.såpor att det var så otroligt pinsamt att titta på och följa vad som händer deltagarna. Gissa vem som nu är dokusåpafreak!


Arbetsverktyg

Arbetsverktyg

Tänk att man en gång har knackat på en sådan här hemma hos sin mamma.

Tala om att den är antik idag.

1980 fick jag lära mig att hantera en IBM Mc-82. Med magnetkort.

I mitten på 80-talet hade vi en pc på avdelningen där jag jobbade. Jag fick gå till ett annat kontorsrum.

På 90-talet kom Telias nyhet: Teleguide. En sådan lyckades jag komma över. En kul grej! Men väl så pluttig. Mkt små tangenter. & dyrt att koppla upp sig till den allra första chattliknade jag provat på. Det blev en flopp, har jag hört.

teleguide

Idag sitter jag hemma och Nätsurfar flera timmar om dagen. Jag chattar, e-postar, skickar sms via Nätet.


Teater

Jag vill se Björn Kjellmans 'Jag är min egen fru'.

Förhoppningsvis gör jag det oxå i början av mars månad.


Snyggt med långa naglar!

Snyggt med långa naglar!
Det är snyggt och höjer självförtroendet med ordentligt vårdade händer & naglar ;) .

Det enda som ibland kan vara knepigt är att öppna bildörrar vars dörrhandtag är infällda. T ex Volvo-bilar samt vissa hissknappspanelder. I det senare fallet nyttjar man då knogarna.

Jo, en sak till är jobbigt, det är när det är dags att kapa dem. När det blir alltför många felslag på tangenterna, då är det time för att korta dem til hälften! Sedan att fila till naglarna är tråkigt men iofs nödvändigt så klart.

När jag var yngre så plockade jag mkt på mina naglar, när jag var rastlös eller det var ngt spännande som hände. Inte förrän jag kostade på mig att bygga på med fuskisar, d v s porslin & acryl lyckades jag därefter få mina egna naglar att växa ut. Det är nu 10 år sedan!


En bloggare är född

Idag ville jag bli en bloggare!

& jag fann detta ställe. Yihoo!

Det ska bli kul att testa detta universella sätt att nå ut med sina innersta tankar. En digital dagbok.

Whatever; om knappt ngn annan läser här & dessutom vet man ju aldrig ;) .

Jag känner mig riktigt fri i cyberrymden. Det är helt underbart & riktig science fiction! Jag väljer helt själv när och vad jag ska skriva.

För den som känner mig i ngt sammanhang, som arbetskamrat, granne, chattpolare, föreningsaktiv, anställd eller ombud kan det kanske vara skoj att tjuvläsa lite om vad jag gjort, ska göra, önskar och tänker!

Jag är i alla fall en envis, säker/cool, nyfiken lite äldre tjej, född i stenbockens tecken.....En iskall liten kärring

Se vidare: http://www.idg.se/ArticlePages/200411/25/20041125112539_IW/20041125112539_IW.dbp.asp

Inte jag iaf. Jag hänger med!


Första inlägget

Välkommen till min första blogg!

Här i kommer du att kunna läsa vad jag har gjort, vad jag vill göra. Hur jag lever.

Lite fakta om blogging: http://www.idg.se/ArticlePages/200411/15/20041115205936_IW/20041115205936_IW.dbp.asp

Bloggforum: http://www.bloggforum.se/


hits