Snart 2013

Nu är snart år 2012 till ända!
 
Dags att byta agenda t ex. Men först avslutades året med att se "De tre musketörerna" på tv, både igår och idag. Nu är den inspelad dessutom och kommer att tittas på många ggr om! Skådisen Johannes Bah Kuhnke är ju t ex helt underbar. I helgen fyllde jag även år, läskigt att åren läggs på, men snart kan man iaf plocka ut från sitt privata pensionssparande. Det ska iofs bli spännande & lyxigt förstås.
 
Vad har då hänt i år?
 
En del intressanta småjobb under våren och hösten. Bl a på Flygbussarna, Destination Gotland som exempel och bussen till Skavsta ett par ggr.
Sambon åkte på lunginflammation, vilken även flera vänner gjort i år. Läskigt & varför?? Stress tro och dåligt skötta förkylningar brukar det heta...
Några biofilmer jag sett är: Hamilton - I nationens intresse, Mission Impossible, Hamilton 2 - Men inte om det gäller din dotter, Rock of Ages och Inte ens det förflutna.
Kostat på oss säkerhetsdörr till bostaden.
Upplevt Zinnemax 5D-bio. Alla deras föreställningar.
Upptäckt och fixat årskort till konstanläggningen ARTIPELAG. Besökt 2 ggr.
Lärt mig/Upptäckt Bytes-grupper & ordnat eget -album, på Fejjan.
Nytt & fast jobb fick jag den 1 oktober. Skoj! (Inom ett helt annat område än vad jag hittills alltid har arbetat och det är en helt annan tjänst än jag ngn.sin haft).
Sett bl a "Lycka", "Markurells", "De tre musketörerna" (för andra gången), "Spökhotellet" och "Peter Pan" på Sthlms Stadsteater.
Sonen har börjat sitt sista år på gymnasiet.
 
Jag avslutar med ABBA:s fina nyårslåt så klart.
Vi ses nästa år, 2013...!
 

Peter Pan & Wendy

såg jag igår på Sthlms Stadsteater, stora scen. Den har premiär idag, matiné.
 
Kan säga att det var helt underbart rolig, spännande och mysig!
 
Handlar om: en livlig familj: Darling, med de tre barnen Wendy, John & Mikaela (minstingen). Plötsligt dyker Peter Pan in genom barnkammarfönstret för att leta efter sin skugga, som han har förlorat. Med sig har han den lilla busiga älvan Tingeling. Ett av barnen, Wendy, vaknar och Peter Pan lever upp och snart är alla barnen vakna och han tar dem snart med på en flygtur, som får oanade följder...
 
Det är Marika Lundkvists (hon Sally och Kajsa i 30 grader i februari) son Anton Lundkvist som spelar den orädde pojken Peter. Barnen och Peter Pan råkar ut för många äventyr, bl a kapten Krok & piraterna. Krok spelas av Lennart Jähkel (som även spelar mjukispappan i familjen Darling). Som elake piratkaptenen Krok passar Lennart Jäkhel väldigt bra. Från början var f'resten Leif André tänkt i Krok-rollen, men när repetitionerna startade fick Leif lämna sin roll p g a medicinska skäl (knäproblem).
 
Citat btw av Anton: "När jag var 11–12 år ville jag som Peter Pan bara leka, inte ta ansvar. Nu är jag 23 bast och det är roligt att ta ansvar och växa upp. Men vi är lika i vår sprallighet och ser gärna vardagen som ett äventyr."
Så bra sagt!
 
Regi står Pia Johansson för. Detta är hennes debut som regissör och det lyckas hon bra med. Det är en hel del teknik i hela pjäsen, som är ca 2,5 h lång. Det flygs en hel del t ex! Krokodil som "simmar" över scenen. Ett stort piratfartyg kommer in.
 
Varför inte lyssna på inledningen:
(när Mark Levengood berättar, i början sittandes i ett sago-ägg eller sago-droppe, upphissad högt upp i taket)
 
Familjeföreställning från 6 år och spelas bara ett par månader. Se den absolut, ifall du har en 6-12 åring i din närhet!
 
 

Artipelag - jag ska dit IGEN

Art = konst
Archipelago = skärgård
 
Någon som vill följa med till Hålludden, Nacka nu i vinter? Jag vill dit! Har varit där en gång och köpte direkt årskort kan jag säga...
En konstanläggning som heter DUGA. Öppnade sommaren 2012, planerats i ca 10 år.
 
Det är en ny och väldigt stor konstanläggning av grundaren och visionären Björn Jakobson. Tänk: Baby Björn-grejer! (Finns även saker i Butiken, som är original Baby Björn).
 
Lite faktauppgifter kan ge dig en bild av hur stort det är där!
 
  • Fastigheten: 22 hektar skogs-, ängs- och bergstomt
  • Byggnaden: ca 10 000 kvm i tre plan
  • Konsthallen: 3 000 kvm i ett plan
  • Artbox: ca 1 200 kvm med 12 meters takhöjd. Ljudmiljö anpassad till alltifrån konferenser och events till konserter med upp till 1 000 publikplatser
Så kallade spänger sträcker sig ca 1 km längs vattnet – via båtbrygga och till huvudbyggnaden altn P-platsen.
 
Alltså multi-kulturella aktiviteter och naturupplevelser, både i "jätte-huset", på taket och via naturstigar som leder genom skogsterräng, ängsmark och på klippor. Det finns två olika restauranger, Jag tipsar absolut om DESSERTBUFFÉN en trappa upp. Missa inte den!
 
Jag ska dit, snart!!
 
Vill du se lite bilder därifrån, kommentera så får du länk till mina foton tagna vid första besöket.

hits