Varningens ord - För trappor mitt på trottoaren

Jag höllt på att bryta benet idag. Så nära har jag nog aldrig varit!

Är lycklig ikväll för att jag inte gjorde bröt något idag alltså. Vid halvtolvtiden idag i Duvbo hade jag precis kommit ut på gatan och var på väg mot t-banan. Jag har gått denna väg 6-7 gånger tidigare den senaste månaden. Dock var jag nu superkoncentrerad på att knäppa på min mobil och glommer naturligtvis bort att det mitt på trottoaren finns en trappa med tre steg i. Naturligtvis går jag framåt medans jag stirrar på min mobbe. Plötsligt finns ingen mark under foten. Som tur var stod 2-3 karlar alldeles intill och någon av dem stöttade mig något när jag hade snubblat till. Jävlars vad ont jag fick i foten! Jag fick stå lov att still några minuter.

Därefter kunde jag turligt nog stödja på mina ben och fötter som vanligt. Men jag var tilläckligt orolig. Får se nu i morgon om jag får ont någonstans. Ryggen och mitt andra ben har varit lite ömma idag på eftermiddagen.

Dagis el inte

Jag har själv alltid förundrat mig över fenomenet daghem. Små, små barn ska lämnas 'in' och vara bland en massa andra i 6-8 timmar. (Orkar du själv ständigt och en hel dag vara tillsammans med säg 15 arbetskollegor oavbrutet!?)

Läs Anna Wahlgrens inlägg i debatten:
http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,731183,00.html .

Visst barn träffar andra barn, men vad händer under dagarna på ett dagis?! Om du bara visste! Om du bara kunde vara en fluga på väggen om så en enda dag! Även om personalen består av fyra personer så är kanske gruppen på 24 barn! I snitt ska en person ha kontroll över 6 barn på en gång. I snitt på en arbetsgrupp på en arbetsplats är säkert en borta utav någon anledning (sjuk-möte-vab-tj.ledig el whatever).

Visst, personalen må förhoppningsvis vara väl utbildad (tror du på det förresten?), men de hinner INTE se allt eller ha koll på samtliga barn under hela dagen...

Det kanske finns en förklaring till varför barn är så stressade, ilskna och frustrerade. Varför mobbar barn varandra, knuffas och slåss, har ett språk man aldrig trodde skulle komma ur ett litet barns mun, går på en parkväg och tar upp en flaska och bara måste slå sönder denna flaska i 1000 bitar utan att förstå att senare kommer en hund eller ett annat barn med gympaskor råka gå mitt i detta.

Tillägg 19 nov:

Mer att läsa i ämnet: http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,732006,00.html och http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,702033,00.html .

Power Yoga

Yeeeees! Man har äntligen tagit sig i kragen och kommit iväg på träning.

Första besöket på yoga-klass. Till och med anvacerat, d v s power yoga. Läs mer här t ex:
http://www.traningskompaniet.se/power-yoga.html ,

Ett Poweryogapass består av fem element:
Styrka, smidighet, rörlighet, balans och andning. Ett träningspass avslutas alltid med en djup avslutning.
Det var tufft vill jag lova. Jag behöver öva minsann, sträcka ut mina muskler och senor. Speciellt bak på mina ben kände jag samt i min rygg, både i svank och uppe vid skuldrorna och i sidorna. Balans kommer också att övas på.

Jag började med dusch & bastu, skönt att bli varm i kroppen innan träningen. Jag tror på att det hela gör mer nytta då! Vad är skillnaden eller rättare sagt nyttan med våt- respektive torrbastu förresten? Är den ena bättre än den andra t ex.

Man kan inte planera

Jo, alltså jag kan tekniken, men till vilken nytta:

Igår hade jag tänkt börja på Power Yoga med mitt nyinköpta träningskort till halva priset. Men söndagen förblev med feber-ont i magen och sovandes nästan hela dagen. Idag har jag fortfarande lite ont i magen men jag klarade av att arbeta hela dagen samt gå på min egen speciella träning samt sitta en stund på ett Info.möte.

Nu idag och hela veckan har jag heltidsjobb. Hela tiden ändras förutsättningarna för ens liv  !

Tanken med mitt nya träningskort hade varit att jag idag skulle ha kunnat testa vattengympa samt simma lite därefter, men tji fick jag.

En sväng till sjöss på höstlovet

Hade lovat min unge en Ålandskryssning. Jag hade övertalat en granne som är farmor att hänga med på en gratistur med sitt barnbarn som är 7 år. Min unge är 11 år. Vi åkte i måndags. Tag inte 71:an från Kungsan för att komma till Londonviadukten. Bussen åkte ju runt halva söder nästan, innan den svängde av ned mot Nackahållet. Nåväl, incheckning utan problem, gick på två minuter. De frågade om barnen skulle ha nycklar. Näe, sade jag, med tanke på om de tappar bort korten på båten.

En show såg vi, som startade kl 22:30 och pågick i hela trekvart. Suvve! Det var dans- och schlagertema. Dansarna och de som sjöng var så duktiga. Ungarna fick bra plaster på golvet alldeles intill scenen. Jag lyckades finna två udda soffplatser mycket nära också, så vi 'gamlingar' slapp att stå hela tiden.

Natten var jobbig! Vi somnade alla enkelt vid tolvslaget. Plöstligt blir jag väckt av ett gallskrik och 7-åringen sitter och vråltjuter i sin överslaf. Jag frågar och säger några tröstande ord. Ingen respons. Ungen fortsätter att stortjuta. Farmodern vaknar och ser att barnbarnets täcke ligger på golvet. Upp med det och slutligen har ungen lagt sig ned utan ett ord. Jag somnar om, plöstligt ramlar något i mitt huvud. Då har min unges kudde lyckats ramla ned genom en springa vid huvudändan ovanför mig rakt på mitt huvud. Tack för det! Upp med kudden. Jag somnar om, för att straxt bli väckt av att farmodern snarkar! Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, jag ville ju få sova!

Tisdagen var desto bättre. Var klarvaken vid sju. Van att gå upp tidigt liksom. Brukar gå upp kl 06:00. Nu var det ju vintertid, så exakt på minuten med andra ord...

Frukostbuffé vid nio. Massor med gott. Avslutades med två koppar kaffe med en skvätt grädde. Farmodern och ungarna tröttnade antagligen och gick en sväng. Då gungade det lite. Båten hade nyligen lagt ut från Mariehamn. Jag satt ju stadigt invid frukostbordet. Vi handlade lite senare och ungarna mådde tjyvens och hängde lite vid en kyldisk i Taxfree, så vi gick till hytten en stund. Straxt ville ungarna iväg och spela hockey - den där stora spelmaskinen med stor plan och man håller i handtag för att möta pucken och snabbt få iväg den. Ett snabbt spel. Lika snabbt som ungarnas tillfrisknande skulle jag vilja påstå.

Lunchbuffé tidig eftermiddag. Oj, vad jag åt. Långsamt och lite av mycket. Helt underbart! Samt ett par glas vin till detta så klart. Några Irish coffees blev det naturligtvis under resans gång  .

Hemma i Sthlm var vi vid fyratiden. På t-banan tyckte jag det var konstigt att folk läste Metro och City. Mitt i helgen tänkte jag. Undrar om de tyder på att jag oftast brukar åka på kryssningar just helger  .  

Kvällen var lång. Ovanligt att vara hemma så tidigt på eftermiddagen.

....... i januari månad planerar familjen att åka 'värstinghytt' (Commodore) - Silja - Helsingfors..... Najs! Bara att börja spara fickpengar nu då.hits