Varför Volontära

Då och då är jag V-O-L-O-N-T-Ä-R. (Jag vill inte här säga så mkt mer exakt inom vilket område).

Det finns olika typer att ideellt arbete. & allt arvoderas inte, nää.

Det kan var olika föreningar, olika hjälporganisationer eller samhället som efterfrågar volontärer / frivilliga.

---> Jag har fått en utbildning & ett uppdrag. Jag kan välja när & vad.

Det är lättsamt & trevlig samt f f a intressant, men visst tidskrävande så klart - ideellt och 'obetalt'. Dock antar jag och får hoppas att det räknas som en merit, iaf en god erfarenhet i livet s a s...

Men många undrar fortfarande: - Varför?

Jo, rätt & slätt! Jag vill... Jag känner för det. Jag har valt just detta. JAG TRIVS MED DET. (Jag förväntar mig att andra t ex ska respektera det. Lr ???).

Lär mer om detta med "volontär":
http://www.scb.se/Grupp/allmant/BE0801_2006K02_TI_07_A05ST0602.pdf
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_117777.svd 

Sedan lite annan kuriosa, främst med tanke på ARBETE VS "EKONOMISKT OBEROENDE": http://www.kjellhaglund.com/egen_kontroll.htm

PÅSK-jippo

Igår eftermiddag agerade jag påskhare och messade en mamma i mitt trapphus att påskharen var på G. Jag smög upp 2 tr med ett stort påskägg och två fina tända gula ljuslyktor (i hög plastform). Då hör jag att ett av barnen är på väg att öppna dörren. Nej! Jag stannade upp på våningen under och avvaktade. Troligen kanske mamman sagt ngt och barnen ville titta ut. Tidigare på dagen när de gick och handlade så nämnde jag att PÅSKHAREN nog skulle komma förbi och kanske lämna ngt i trappen åt dem. De stängde dörren och då gick jag upp i strumplästen och ställde ljusen på varsin sida om påsk-/godisägget intill trappan och plingade på.

Jag tror visst man själv har lika kul faktiskt! Hennes barn är 3 och 5 år, så då kan man vara lite knasig....

Senare på kvällen kom småkillarna med nybakade bullar. Gulligt! Jag spelade med och frågade om påskharen varit hos dem? Jo då och han hade åkt hiss minsann! Fast jag gick ju i trapporna, men ngn annan kom faktiskt samtidigt i hissen då. - Vad har ni fått då? frågade jag. - Jo, godis och sådana där bilar som du har! (Jag hade en litet paket från Dånalds med 2 st små, små bilar, som de sett hos mig tidigare och frågat om de kunnat få, men då hade jag sagt nej). - Oj, hade påskharen likadana som jag!? Kul att 5-åringen inte misstänkte lr hade listat ut att det måste vara jag. - Ock, sa 5-åringen, så hade haren tänt fina ljus också!

Fiskedamms-general

Vilket uppdrag jag utfört! Jag har haft FISKDAMMS-tjänst 1,5 h på eft.middagen.

Jag har hjäpt Hem & Skola i en gympasal, där det dagen till ära var: Påsk-DISCO... Mycket poppis hos alla barnen så klart.

Min son hjälpte till med att dela ut fiskespöt till 6-9-åringarna.

Vilken erfarenhet egentligen att vara fiskedamms-ansvarig, måste jag säga! En del barn vill kanske byta, är inte alltid nöjda - kanske avis på andra, och man ska bedöma ålder och välja pryl med tanke på kön. Men det är så kul & uppskattat! Bara någon börjar, så är det alltid kö hela tiden och det fiskas på löpande band:  'blandande fiskar/hajar'. De flesta är så nöjda & återkommer (Jag tror en tjej kom 10 ggr. Hon måste ha varit nöjd med sakerna *skratt* !). Jag hade en jättelåda med mig, med olika helt nya prylar. Jag t o m glömde att fika under tiden (nå ja, hann väl inte riktigt eg.). Fick göra de i pausen, när jag packade ihop och innan de större, mellanstadiebarnen skulle komma för de nöjer sig med serveringen (läsk, godisremmar, chokladbollar o s v) och discot...

Det var till slut inte så värst mycket att släpa hem. Najs! Ett bra samarbete där H & S får lite extra intäkter dessutom... H & S fick ca en tredjedel till sin kassa och priser till danstävlingarna. Bra samarbete, tycker jag. 

TACK G. & C:o för ett superbra arrangemang  !!!

Alla tre parter nöjda törs jag nog säga.

fiskedamm

Jag en B-människa & ang. sommartid

Jo, så är det visst.

Ens dygnsrytm är genetiskt och ärftligt betingad....

Det sägs att B-människor har ett inre dygn på 25 - 27 timmar medan däremot - A-mäniskor har ett inre dygn på cirka 23 timmar.


Man har sin egen känsla av tid och tidsplanering!

B-människor har en en tendens att förlänga dygnet och har lätt att hålla sig vaken om kvällen, men har helt klart desto svårare att komma upp på morgonen.

En B-människa går hellre och lägger sig kl 01.00 och sover lite längre på morgonen. En A-människans kroppstemperatur är högre än B-människans på morgonen. B-människan har alltså stor anledning att känna motstånd inför att komma igång redan kl 07.00 på morgonen, när det biologiskt sett nästan fortfarande är natt för B-människan.

Två artiklar i ämnet:
http://www2.realtid.se/ArticlePages/200701/19/20070119154238_Realtid248/20070119154238_Realtid248.dbp.asp
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_533429.svd

Ps. Nästa söndag är därfön INTE rolig! Då kommer S-O-M-M-A-R-T-I-D-E-N åter. Inte trevligt alls för en som är "B" !


Tro inget

Saker blir inte alltid som man tror.

Häpp!

Fråga mig om några veckor....

/ o o w

hits