I.R.I.S (Sthlms Stadsmuseum) + Bortom Tid (Kulturhuset)

Det här är konst!

 

Helgen 16-18 mars 2012 visas detta på Stockholms Stadsmuseeums fasad vid Slussen, Ryssgården, kvällstid.

 

 

 

Så effektfullt att se! Jag var där i fredags, efter mitt värdande på F&S. En riktigt lång fredag med andra ord. Gick upp kl 4,20 och startade med arbete kl 7 vid Nynäshamns station. Jobbade även i Kärrtorp denna dag. Sedan hem mitt på dagen (lunch + hälsokaffe), vidare därpå till utbildning Hammarby Sjöstad. Sedan Kungsholmen och slutligen Slussen. Häpp!

 

------      ----------       -------         -----------   -----         -------         ----------     ---

 

På tisdag räknar jag med gå på att åka till Kulturhuset och kolla in öppningen av en ny utställning "Bortom tid". Det är också videokonst. Med trettio utvalda verk från LOOP/Screen, Barcelona.

 

Ett exempel nedan. Mkt psykedeliskt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De tre musketörerna åter igång

Det är nypremiär på stora scenen Stockholms Stadsteater ikväll med "De tre musketörerna"!

 

Gillar du musik & rock så måste du komma iväg och se denna galna, actionfyllda omskrivna pjäs. Regi/manus/dramatisering av Alexander Mørk-Eidem. Musik/kapellmästare Mattias Torell.

 

Ett smakprov av musiken (klippet dock inte från själva teatern):

 

 

 

Familjen såg igår kväll genrepet för andra gången. Vi njöt till fullo i tre timmar. Fullsatt naturligtvis.

 

Senast vi såg den på samma teater var för 3 år sedan. Den är än bättre nu faktiskt! Den är nyskriven minst sagt kan man säga. Många roliga små inlägg här och var syftar på nutid. Slutet är bl a annorlunda än i den tidigare uppsättningen.

 

Föreställningen börjar med att bondpojken D-Artagnan flyr hemmet på vischan där en ilsken pappa och en mkt kärvänlig mor röjer. Han vill till Paris och bli känd, främst som musketör naturligtvis. Mkt händer på vägen och det är en fin handling igenom och mellan låtarna.

 

Huvudrollsinnehavaren har jag länge gillat som skådis, Johannes Bah Kuhnke. Ser du "Äkta människor" på tv nu söndagkvällar? Han är den "snälle" hoboten som gör vad han vill. Han med de finurliga ögonen.

 

En annan stor och otrolig skådis är Leif Andrée som Porthos (och trummis så klart). Ps. Även han spelar i tv-serien *Äkta människor*. Sedan även som Jeppe i "Jeppe på berget" nyligen var han suverän OCKSÅ.

 

- We build the city!

 

 

 


Hamilton & M.I. 4

Mkt bio den senaste tiden, visst.

 

Jag har sett "Hamilton - I nationens intresse" i söndags

samt ikväll såg jag "Mission Impossible 4 - Ghost Protocol".

 

Mikael Persbrandt i den förstnämnda och sedan naturligtvis snygga, duktiga Tom Cruise. Tom har som motspelare skurken Cobolt ingen mindre än svensken Michael Nyqvist.

Helt underbart kul, att Sverige får bidra med skådisar i stora amerikanska filmer! (Tidigare t ex Peter Haber och Stellan Skarsgård, m fl förstås).

 

 

 

Action finns det i massor naturligtvis, i båda filmerna!

 

Hamilton-filmen har en väldigt bra handling, dagsaktuell kan man t o m säga. Cruise-filmen är ju desto mer jakt & slagsmål och otroliga uppdrag. Läckert är förstås att man verkligen känner adrenalinet själv i vissa situationer. Men Mission Impossible skulle man behöva se om, för saker händer så snabbt i den filmen, så man missar en hel del. Tom som rysk officer *ler* , ingen vacker syn, kan jag säga! Men visst, bra skådis absolut i dubbel bemärkelse...

 

 

 

Mikael P. säger om Hamilton-filmen att det är mer en politisk thriller än action-rulle. 13 kg lär han ha gått ner inför inspelningen. Tidigare har även Peter Stormare och Stefan Sauk spelat rollen Carl Hamilton (förutom de två nämnda ovan).

Två filmer till ska Persbrandt spela in i år byggda på Jan Guillous storsäljare: "Inte utan min dotter" och "I hennes majestäts tjänst".

 

-----

 

Du vet väl f'resten att Mikael har dansat balett som liten. Nedan en videos med Persbrandt, inspelad för några år sedan i Kista Science tower. Helt underbar!

 

 

Kista tower btw ett kontor helt i min smak. Där skulle jag verkligen kunna tänka mig att jobba!

 

 


hits