Profetia

Nästa år kommer folk att se biofilmen: COCKPIT med Jonas Karlsson i huvudrollen och prata positivt om den! Den är riktigt rolig och träffande då det gäller det här med kvotering och genusdebatten.

 

Jag hade förmånen att få se en testvisning ikväll på Filmhuset, på Gärdet. Tack Garagefilm Int. AB, FilmiVäst, SvT, m fl och statisten Liss som tipsade mig, via Facebook, om förhandsvisningen!

 

Filmen är rapp och mycket underhållande. Över förväntan, säger jag.

 

Handlar om piloten Valle som blir arbetslös, förlorar fru och hem. Han söker nya jobb naturligtvis, men det är inte lätt. Utan att berätta för mycket, så nämns filmen som "en svensk Tootsie". Då kan du gissa vad som händer.

 

Läs mer här: marten_klingberg_och_jonas_karlsson_jobbar_tillsammans_igen/ .

 

Lille Robert Gustafsson har en biroll som den dryge ungdomen Albin. Så underbar, som han bara kan vara. T o m Gudrun Schyrman har en pytteliten biroll också. Valles syster är nämligen en rejäl feminist och Valle eller Åsa-Maria får det tufft när han/hon ska bo hos sin syster, ett tag...


Teater igen

Snart är det åter dags igen.

 

Nu för "Revisorn". På stora scen, Stockholms Stadsteater.

 

Senast jag såg den var många år sedan på Boulevardteatern på Söder, med min far.

 

Handlingen är i korta drag:En revisor är på väg till den lilla staden på ryska vischan för att kolla upp hur borgmästaren sköter stadens finanser. Många blir mkt nervösa! Men vem är revisorn? En man har tagit in på ett värdshus och då är det nog revisorn. Borgmästaren med kollegor beger de sig dit för att bjuda på all möjlig uppvaktning, vilken denne man naturligtvis inte har ngt emot. Borgmästarens fru och vackra dotter ingår ju i uppvaktningen...

 

----

 

Uppföljning 2011-09-24

 

Då var familjen på premiären igår kväll. Jag ger den en 3:a på en femskala. Pjäsen utspelar sig i ett fattigt litet område i Ryssland. Ingvar Hirdwall är mycket duktig och har många dialoger med sina kollegor, som alla myglar på. Hirdwall spelar borgmästaren och han tror att han har koll på allt. När de tror sig veta vem som är den analkande revisorn till byn gör de allt för att dölja de brister som finns, på deras förvaltningar. Men ack så lurade de blir och gör bort sig, så klart. 2,5 h lång, lagomt. Man får sig lite skratt emellanåt, men ingen total komedi direkt. Tokstollen, en av godsägarna, som pratar väldigt sluddrigt och är lite vimsig är den som plockar mest skratt från publiken. Han gör en härlig bakåtkullerbytta vid en oväntat tillfälle. Därav blev jag nyfiken på vem skådespelaren är. Det visar sig vara samma kille som gör Mowgli i Djungelboken. Kul! Han kommer att gå långt den killen/skådisen, Kristofer Fransson!

 

Ska bli intressant att läsa tidningarnas rescensioner, som nog kommer i morgon. Jag har märkt att DN t ex oftast lämnar premiärrescensioner på söndagarna.


hits