Sista augusti - En bra dag

Idag hade jag & sonen sikte på Gröna Lund & dess jubileum (125 år) och då främst deras speciella kort som endast såldes idag.

Det normala "Gröna Kortet" kostar 120 kr och gäller kalenderår. IDAG såldes ytterligare ett kort: JUBILEUMS-KORTET för 125 kr och gäller året ut OCH nästa år! *me satisfied*Naturligtvis gick jag och sonen in en sväng. Vi måste ju testa våra nya "fest-kort". Förvaringsskåp för 20 bagis var helt ok, vi råkade ju på förekommen anledning har två bigga påsar med oss och ville för stunden bli av med dem ett tag. Så ett stort skåp var perfekt och dessa 20 kr som det kostade var helt värt det. Vi blev bjudna på Ananassplitt (glassen) när vi passerade entrén. Tack Grönan, najs! Vi gick en runda. Vi stötte på Patrik, som stod i kö till en åkattraktion. Hejade på honom. Gick vidare. Jag frågade sonen om han ändå inte ville åka ngt. - Nej då, inte nödvändigt. Gulligt av honom, med vår snåla ekonomi just nu. Men självklart skulle vi spela ngt tyckte jag, på ett chokladhjul sa jag och bara ett nummer! En bricka med fem nummer kostar nämligen TJUGOFEM KRONOR. OMG!

Nå ja, ett nummer som sagt, 6 kr var ok. Jag sa: - Det andra numret på den brickan, och så pekade jag rakt framför mig. Det blev nr 22. Hjulet gick igång och jag trodde att "No way!". Men så hände detta:(I den stora, som är en kartong, ligger alltså 36 st kexchoklad normal stl)

KUL i jul, som man säger....

Ps. Ja visst. Den 21 nov öppnar de sin Julmarknad och självklart ska vi kolla den!

För dig som inte vet så kostar entrén normalt 70 kr! Redan från det att du fyllt 7 år dessutom... Men om du fyllt 65 bast så går du in gratis :-) .


Blå glögg (nästan)

Inte för att jag vill göra reklam för sprit. Men det är främst flaskorna som är så jäkligt snygga alltså!

I jul ska den som inte vill ha den traditionella glöggen välja med blåbärssmak. Detta är årgångsglögg för 6:e året i rad. Designad av BVD.

Lägg märke till det smarta med snöbollarna så som årtalet! Hängde du med nu?

Vecka 45 kan man få tag på den...  Det ska jag!


Kattvakt i cv

Jag är stolt och glad över att få äran att vara kattmamma åt Lukas, 2 år.

Vilket ansvar egentligen. I hela 17 dagar ska jag morgon och kväll hälsa på hos honom och sköta om den lille busen. Varför kan man inte t ex ta upp en sådan sak i sin meritlista *ler* ?! För det krävs mkt planering och omtanke ju.

Man får inte glömma bort honom ngn.gång. Samt det är inte bara att gå dit, hälla upp mat, byta vatten, städa toa-kattlådan, sedan gå. Näe, lite lek och gos ska det oxå så klart vara. Samt kanske knäppa på altn stänga av radion, kolla fönster/persienner och väderlek. D v s sol = varmt = persienner ned och vice versa.

glad katt

Lite sport

Du som känner mig vet nog att sport egentligen aldrig har stått högt på min intresselista.

Men lite kan jag väl ändå bjuda på. Samt jag mejlchattar ju nästan dagligen med en i Boden som är desto mer sportintresserad och då kan jag väl också åtminstone bli lite nyfiken på sport samt f f a så börjar ju OS alldeles straxt.

Idag förlorade då Sweden emot Kina i damfotboll. Det blev 1-2.
Målskyttarna var Xu Yuan, Lotta Schelin samt slutligen Han Duan. (Tänk vad jag kan! *ler* )

I helgen gäller det emot Argentina och matchen efter är det mot Kanada.

-----

Hoppas nu bara att inte alltför många tjänstemän eller yuppies åker på OS-sjukan och måste sjukskriva sig. Häpp! Sportintresserade kvinnor är mer ärliga och tar semester har jag hört & märkt!

Äldre dricker för mycket - Varför

Stämmer det verkligen?

Jag hörde på tv idag att många äldre får i sig för mycket alkohol nu för tiden.

Att de dricker för mycket...  Ngn sa att de har inget annat att göra. Men kan det inte vara så att de unnar sig och tycker det är gott.

För mycket förresten? Har de så gott om pengar då, så att de även har råd!?

Om inte släkt och barn eller barnbarnen kommer och hälsar på, då förstår jag att pensionärerna i stället dricker. Fast de kunde säkert träffa varandra och göra ngt, om de bara vill och orkar förstås.

Men det är väl enkelt och bekvämt, att må gott hemma i stället.

Vad tror du?

hits