Stjärntecken

- Flyttat inlägg p g a en massa spam -

Detta står om mig: Element: Jord. Född 22/12-20/1.

Den typiska Stenbocken är lojal och pålitlig, noggrann och systematisk, alltid mån om att uppträda strikt och kontrollerat. Stark självdisciplin, allvar och höga ambitioner är kännetecknande, liksom en plikttrogen, ansvarskännande läggning.
Stenbocken brukar trivas bäst ihop med äldre männsikor men håller sig ofta för sig själv - en självständig natur, som föredrar att ha viss distans till andra.
Ett behov av att planera och strukturera tillvaron hör till bilden. Stenbocksmänniskan överväger noga sina beslut och tänker alltid på konsekvenserna innan hon handlar.
Planeten Saturnus är tecknets härskare, vilket indikerar en praktisk, metodisk läggning samt en målmedveten strävan mot högt ställda mål.
Karriären och det offentliga livet är en viktig del i Stenbockens vardag. Här finns såväl god organisationsförmåga som naturliga ledaregenskaper. Uthålligheten och viljestyrkan ger Stenbocken goda möjligheter att förverkliga sina ambitioner och så småningom kanske nå toppen.
Baksidan är Stenbockens omänskligt höga krav på sig själv och tendenser att ta livet väl allvarligt. Den som är präglad av detta försiktiga, något tungsinta jordtecken skulle må bra av att försöka sänka kraven en smula och att tillåta sig själv att uppträda spontant och överraskande emellanåt. Stenbocken är inte speciellt förtjust i omställningar utan har lätt för att fastna i gamla invanda hjulspår. Nödvändiga förändringar ska helst planeras långt i förväg och om planerna av någon anledning måste ändras tar det ofta emot. Stenbocken behöver lång tid på sig för att ställa om sig.
Ekonomisk säkerhet har hög prioritet. Stenbocken är i allmänhet duktig i att hantera sin ekonomi och brukar inte ha någonting emot att hävda sig med hjälp av olika statusmedel.
Strävsamma, plikttrogna Stenbocken drivs ofta av en längtan efter att "bli någon" inför världen, är en aning formell och principfast - men samtidigt pålitlig och uthållig. Stenbocken ger aldrig upp sina planer eller projekt. Vi finner många chefer och framgångsrika karriärmänniskor i detta målmedvetna tecken.

Vill du själv veta vad ditt tecken står för?
Ovanstående är hämtat härifrån:

http://www.annagranberg.com/sid_p.htm

Lite mkt sista tiden

Varför händer så mkt hela tiden?

10-12/11 Budgetkonferens Helsingfors
13/11 Distriktsstyrelsemöte
15/11 Ordinarie styrelsemöte
18/11 Överläggning med ombud & valberedare
20/11 Medlemsmöte
21/11 Klassombudsmöte Hem & Skola
23/11 Gårdsvärdsmöte

Snart är det extrastämma och Klädbytardag i skolan samt distriktsmöte med ordförandena och julfest med jobbet. Lussefest med en grannfamilj som ska flytta från området. Nytt klassombudsmöte och sedan Disco-kväll i skolan. Föreningstomten kommer och sedan är det plötsligt JULAFTON!

På arbetet kan man inte ta ledigt, för att det är så himla mkt att göra. Vad gör man? Jag vill ha mer fri tid !!!

Dödat en tand

För första gången i mitt liv har jag gjort en rotfyllning. Idag. Igår kväll var jag så nervös. I morse var jag så osäker. Tiden bokad, ledigheten anmäld på arbetet, men ingen värk och var det rätt tand som skulle åtgärdas?

Isch! Det var lite obehagligt alltihopa, men nödvändigt. Hade ingen inflammation eller så. Det ilade till då coh då när Bengt gjorde sitt arbete. Bedövningen satt i halva dagen. Kunde knappt pjata rent första timmarna åter på jobbet.

Tandläkaren min har blivit mkt brydd på mig. Men denna '7:a' har spökat i 2-3 år, sedan jag bytte lagning. Från en amalgamlagning gjord när jag var liten, till en komposit. Nej då, ingen djupare lagning, men rätt bred s a s.

Har haft en djävulsk värk emellanåt. Det har kommit och gått. Aldrig ont nattetid eller så. Men när jag har ätit på den sidan, så visste jag att det nog skulle bli problem. Ibland satt molvärken i ett par timmar eller så 1-2 dagar. Tänk dig vilken tortyr, att aldrig exakt veta när exakt värken kommer! Ibland kunde det även börja värka bara hux flux.

Jag har knackat lätt, tryckt på de två tänderna som jag misstänkt, tagit tag om och vickat lite liksom. Ändå kunde jag inte riktigt helt säker svara på vilken tand som besvärade mig.

En tidigare tandläkare sa att jag inbillade mig, senare sade hon att jag behövde en bettskena. Gissa om jag kostat på onödigt med pengar på allt. T o m gått till en bettfysiolog ett antal ggr. Vad tror du inte det kostar? Jo, ca 1.500 kr i timmen debiterar en sådan specialist! Nästan varje gång jag har bitit ihop ordentligt har jag fått värk. Aldrig direkt, med detsamma. Nåväl vissa stunder då, men då värkte samtliga tänder på den raden.

MKT TEATER BLIRE :p

Stadsteatern hösten 2006

Någon frågade mig vilka föreställningar jag sett i höst. Ibland är det svårt att komma på titlarna. Så här kommer en lista, enkelt & bekvämt:

9/9 GARDEROBEN med Claire Wikholm & Iwa Boman m fl
23/9 ALKESTIS
29/9 HEMKOMSTEN med Ingvar Hirdwall bl a
4/10 FARLIGA FÖRBINDELSER med t ex Gerhard Hoberstorfer
12/10 RÖDA HAVET med Ann Petrén & Meta Velander
4/11 JAG TAR DIN HAND I MIN med Philip Zandén & Maria Salomaa

Några andra har jag bommat, tyvärr. Man hinner inte allt man önskar eller så kanske man inte känner sig riktigt fit for fight just den kvällen.

Jag ska se, innan jul/nyår:

GERTRUD (blev inte så - gav bort biljetterna p g a lite tidsbrist   )
LINJE LUSTA med bl a Helena Bergström
2 x NORÉN (Terminal 4 & Terminal 8)

hits