Gör butiker som de vill?

Undrar om det går att få ett rimligt svar: 

Jag handlar dagligen i en av de största matvarubutikerna och samlar gärna på poäng... (det är faktiskt riktigt ekonomiskt om inte annat)

Men varje vecka får jag fråga efter poängvarorna. Suck!

På måndag och tisdag heter det att varorna 'har inte kommit' och på onsdag och torsdag 'oj, de har tagit slut'. FU skulle jag vilja säga vid det här laget, för jag har hört fraserna till leda, vareviga vecka. Om, du hör ngn säga bullshit i en matvarubutik i Västerort, kan det alltså vara undertecknad som tappat tålamodet....

Väldigt irriterande.  Nu vecka 38 sökte jag febrilt efter en specifik vara. Då hade de ett annat märke extra framställt (på pall), även det i rätt färg på förpackning, till samma extrapris, men naturligtvis inga medlemspoäng. Efter att jag i 3 dagar frågat efter rätt märke och paket så säger de att jag kan ta ett annat märke och få poängen ändå. Är det säkert, undrade jag. Funger det i kassan då? undrade jag skeptiskt. Mycket riktigt; väl i kassan får jag ju inte några poäng. Jag får stå och vänta och till slut så. Jag får känna mig som en riktig besvärlig och omständig kund så klart.

Men kan de alltså välja egna märken och varor för poäng?   Framför allt: Ska det för kunden behöva vara så här krångligt?
 
/ en normalt trogen kund, men...


Min tand är döööööd

Nu har jag gjort min andra rotfyllning el ja iaf rensning. Den är inte helt klar så klart.

Jisses! Jag hoppas nu att jag slipper tandvärk...

Min tandläkare som f'resten är sååå lugn & trevlig! Men så har han också minst två högskoleutbildningar. Tänk dig att omskola dig efter att ha gått flera år på en utbildning (polis) och sedan välja en helt annan med krav på flera års utbildning. Strongt!

När jag har försökt förklara värken, så har jag ibland känt det som om jag skulle kunna klättra på väggarna! Så jädrans obehagligt. Det svåra också vid mina kontroller har varit att det inte synts exakt var eller vilken tand som bråkat. Heljobbigt, ja!

Inom kort är man alltså några tusingar fattigare. Nå väl, vilket pillerjobb det är för en tandläkare ändock att göra detta finlir! Det tar tid och det gäller verkligen att han/hon är noggrann! Samt det görs en gång för alla med just den tanden.

Det var lite svettigt att sitta 1 h med bomull, sug och gummiduk i munnen, men NUUUU är det gjort.

Stanna hemma eller inte stanna hemma - Det är frågan

Jo, det är förkylningstider...

Igår var det två som var irriterade och sa till mig: - Du borde stanna hemma, om du är förkyld! (Underförstått: Kom inte här och smitta mig).

Ja men alltså, jag har varit hemma i en hel vecka. Ska jag stänga in mig än mer & ännu flera veckor?

Jag sa: Förkylda träffar du ute ändå! I t-bana och på bussar, samt i centrum och i affärer!

Man kan väl inte stanna hemma heller för lite förkylning!?

Visst är det så att:

Ena stunden är folk sura om ngn är hemma ifrån sitt jobb och
den andra stunden är folk sura om ngn kommer och är förkyld.

F-n

Dundergenomfucking-förkyld är jag!

Har inte varit så här eländig på evigheter. I lördags bröt det ut. Jag fixade och ansträngde mig lite extra här hemma i helgen. Städade och fixade fint. Skulle nog inte ha gjort det. Förra veckan var lite stressig med många saker.

Nu sover-sover-sover jag nästan hela dagarna. Helt matt i kroppen. Idag hade jag behövt gå ett ärende till centrum, 10 minuter hemifrån, men jag ORKADE INTE. Suck!

Har helont i halsen och huvudet känns som om det skulle kunna sprängas emellanåt. Rethosta som enviss då och då. Jag kan knappt prata heller, rösten försvinner stundtals.

Sambon blev t o m sjukskriven igår. Han hade varit hemma i förra veckan. Sonen är förkyld också, fortfarande. Han började skolan för 2 veckor sedan. Han har nog haft det extra tufft. Ny skola, ny klass, nya lärare och en liten bit att gå. Dessutom alltså genomförkyld.

Dessutom, när krafterna är borta, har man ingen som helst matlust ens! Bara det är hopplöst också....

----

Tillägg 12/9

En kamrat I. berättade att hennes kollegor har legat däckade i 2 veckor. Tack för den upplysningen. Jag har varken tid eller lust med det jue. Jag hoppas att jag inte har smittat dig I. i förra veckan vid våra dubbelmöten vi hade, samt när vi sprang på bio också...

Bio i 100 ryck

Nu duggar premiärerna tätt tydligen!

Förhandsvisningar var och varannan dag blir'e visst för hela slanten. Det är ju f'resten TOPPEN eftersom det "kostar gratis" om man bara är fiffig... (& har toppenvänner som heter ngt på Me....., som ilar iväg och hämtar loss biljetterna snabbt).

I onsdags den 29/8 såg jag 'Fracture' eller 'Bristande bevis' med Athony Hopkins. Premiär 31/8. Jag skrev på en sida: Okej, men inte mer! Rätt seg och lång film. Ingen törs väl egentligen säga ngt negativt så klart när Hopkins spelar. Smårolig emellanåt, men that's it så att säga.

På tisdag ska jag se 'Ett öga rött' och på torsdag '2 dagar i Paris'. Sedan ska jag försöka ordna biljetter till 'En ung Jane Austen' veckan därpå.

För min del är det lättare att se en film på bio har jag märkt. Hemma avbryts jag av ngt hela tiden. Tfn, besök, tonårskillen, sambon, ALLT.

hits