Meg Westergren & Björn Gustafsson

på stora scen Sthlms Stadsteater, såg jag ikväll.

De var såååå mysiga & duktiga! Denna pjäs: "SISTA SOMMAREN" kommer att gå bra. Det ska bli intressant att läsa vad kritikerna skriver i tidningarna på fredag-lördag!

Det var roligt att få se Meg och Björn på just Stadsteatern. De har ju annars främst spelat på privatteatrarna. De gjort sig mycket väl på teaterns STORA SCEN. Pjäsen kommer att gå ett tag, det är jag säker på. Ibland kan man tycka att det går lite tid innan det händer något, men det är ju meningen. Norman är gammal, lite dement och fundersam och rätt bitter emellanåt. Vet att han säkert snart ska dö...

Replikerna är ofta riktigt träffande. T o m så man undrar om det är så vi blir kanske, som gamla.

Handlingen: en härlig fin sommar i huset, vid sjön. Men kan det vara den sista sommaren? Mannen, Norman, funderar ofta kring döden och är riktigt butter för det mesta. Ethel är den glada, positiva och älskar skogen, lomarna, sjön, plockar smultron. Norman han vill hellre sitta inne och läsa tidningen, framför allt platsannonser. Kanske han ska börja arbeta?

Efter 8 års tystnad kommer deras dotter Chelsea på besök. Med sig har hon sin nya pojkvän Bill Ray och hans lite egna, bestämda tonårsson Billy. Pappan och dottern har inte varit så bra vänner. Vad har Chelsea gjort dessa åtta år. En ny pojkvän måhända? Men inga egna barn...

Originaltiteln "On Golden Pond" är en stark berättelse om åldrande, familjerelationer och äkta kärlek. Utmärkelserna lär har regnat över både pjäsen som filmversionen.

M a o: SE DEN! Även en 10-13-åring kan ha roligt av att se den!


Yusuragi

Har blivit riktigt nyfiken på ämnet och arrangemanget på Hasseludden!

De har även Temadagar som lockar & verkar inspirerande. Se bara: 
http://www.yasuragi.se/index.asp?id=5035&lid=93197 T ex TRÄDGÅRDSVISNINGen måste bara vara en stor upplevelse.

Samt att bli medlem i Club Yusuragi kan nog vara ngt rejält nyttigt och fantastiskt. Men som kompisen sagt, det är lite slantar. Men kan vara nog så väl värt, för hälsan och själen. Denna kompis är bl a helt såld på just japanska saker. Detta påminner mig även om att jag MÅSTE till Kungsträdgården i dagarna här! Körsbärsträden lär blomma för fullt ju.

Så, NÄR blir jag med Yakuta?

Foku & kotobuki! Minsann.

hits