Bio 1 dec 'The Duchess'

Förhandsvisning yeees!

Vem vill gå med? Jag bjuder....

Här kan du se och läsa lite mer:
http://www.theduchessmovie.com/main.html (glöm inte att knäppa igång dina högtalare)

1700-tals inspirerad och med Keira Knigtley...

Nu får vi se vem som läser här. Den har PREMIÄR först tydligen precis innan jul, d v s den 19 dec. Så passa på nu och få chansen att se den!!!

----

Uppdaterat 2 dec

En kort o snabb sammanfattning: Filmen var vacker med mkt dramatik, men det är flera ggr stora hopp i handlingen och ibland går det många år utan att skådisarna åldras synbart - lite konstigt! Dock en bra historia ändå, om så lite spektakulär så klart. Rolig emellanåt. Men lite tragisk förstås. Sevärd, men ingen toppenfilm, i min smak.

T-A-C-K A-M att du hängde på. Toppen! Hade du inte hört av dig, hade nog inte jag själv kommit iväg.

Winter Wonderland

Det är så mysigt med Julen!

Idag blev vi med julgran på gården där vi bor... Det är en härlig MYSFAKTOR, tycker jag.Jag ska fota mer i city så får ni se.

- fler bilder kommer -

En annorlunda dag

Fortsättn. (på mitt nervösa dygn 19-20/11)

Light version:
Förra fredagen var jag till en specialistläkare som rekommenderade mig "en liten operation". I tisdags fick jag med Posten bekräftelse på planerad dag (nästa vecka), men det datumet passade inte, så precis innan jag skulle ut på jobb, ringde jag samma dag för att boka om. - Läkaren är ledig i december och det finns inga andra lediga tider, svarade operatisreceptionisten. - Jo förresten, vi har just fått ett återbud, i morgon kl 10,15! Vill du ha den tiden? Men du får inte äta ngt efter midnatt, samt du måste göra en procedur med Descutan ikväll och i morgon bitti!

Tala om att behöva ta SNABBA BESLUT.

Dessutom skulle jag bli tvungen att hinna med att gå till Apoteket för den speciella desinfektionstvålen, för att 2 ggr på kvällen innan samt operationsdagen 2 ggr tvätta håret och därpå hela kroppen. Den flytande tvålen kostade t ex BARA 151 kr. Kul, kul. Dock likväl lika skönt att få allt ur världen. Så visst jag tackade ja till tiden. Än att behöva vänta till nästa år!

Jag skulle dessutom välja mellan narkos eller lokalbedövning. Hur lätt var det tror ni? Läkaren sa att det är som Expressen eller Aftonbladet. Ja ha, det underlättade väldigt för mig förstås. Not!

Vad tror du att jag valde?

Bra sedan var att jag kunde arbeta på eftermiddagen...

F'resten så här ser jag ut idag på min arm :-( . Läskigt! Man ser ju verkligen misshandlad ut. Det är mörkare i verkligeheten dessutom, kan jag säga.
---

En anekdot: Första läkerbesöket för ca 1 månad sedan, därefter denna specialist 2 ggr. Alltså 3 x 260 kr. Jo, nu har man iaf Frikort också...

Skitnervös

... i ett dygn, har jag varit. Brukar inte använda ordet sk-t, men denna gång var det berättigat kan jag lova!

- berättar mer se'n -

Men jag är otroligt STOLT & LYCKLIG nu kan jag säga. (Nej, nej inget med jobb lr så att göra iaf, en helt annan sak)


Stollen - Ja, wollen Sie, bitte

Har du smakat marzipanstollen?

Det är mitt godis nu i helgen iaf! Inte alls så tokigt. Jag fick syn på en kaka igår i en affär och blev så nyfiken.

Det är alltså en tysk julkaka, ganska bastant sådan. Nästan lite brödlik t o m.

I en Stollen finns allt möjligt. Den ser rent ut lite farlig och läskig ut. Min son vägrar att smaka t o m! Det är frukt, mandel, russin, marsipan, apelsinskal och florsocker ovanpå. Det finns varianter med choklad och nötter också har jag läst mig till.

Våga testa en tysk eller österrikiskt julkaka i år m a o....

Stollar ska visst bakas ca 1 månad före jul och förvaras i kylskåpet och håller mkt bra.

hits