TeaterDagarna 2013 / Riksteatern

Igår fick jag möjligheten att Volontära hos och åt Riksteatern. Helt underbart roligt och vilken upplevelse.

Det är i Folkets Hus i Hallunda som Riksteatern håller hus. Klockan 8 fredag morgon var jag på plats. Lång resväg, 1 h 15 min. Efer två t-banehållplatser blev det dessutom STOPP p g a olycka! Men trafiken kom snart igång, så jag behövde inte vända hemåt altn komma försent.


 
Detta blev min arbetsplats:
Pirrigt. Men allt gick så bra så. Första anhalten i foajén för alla dagens besökare och gäster. För incheckning och utlämning av dags-pass, -band. Jag tror vi lämnade ut totalt ett par hundra olikfärgade band, de flesta mellan klockan nio och elva. Vi hade tre bord och var några stycken volontärer just här.
 
 
På förmiddagen invigdes Teaterdagarna av Lena Adelsohn Liljeroth. Fullt hus, som synes.
 
 
Gatan i Folkets Hus, med många utställare.
 
 
Under dagen fick jag chansen att se "The Outsider", en otrolig föreställning av en enda kille, artist, mimare, magiker, på scen. I hela cirka fyrtio olika roller och med hjälp av mycket teknik förstås (data, ljus, ljud och tillbehör)...
 
 
Återkommer mer än gärna nästa år!
 
 
 
 

KulturNatt 2013

Äntligen ska jag dra nytta av denna tillställning som nu är för 4:e året i rad i Stockholm City i morgon den 20 april.
 
100-tals olika programpunkter runt om i city under en och samma natt. Allt från musik, dans, teater, guidningar, opera och mkt annat. Allt med fri entré.
 
Veteranbussar går i ringlinje i samarbete med Spårvägsmuseet och Svenska omnibussföreningen samt Svenska Spårvägssällskapet.
 
Jag siktar på:
 
Tessinska barockträdgården
Sveriges Radio och Radioteaterns guidning
Skulpturutställning Vildhästar Brunkebergstorg
Kulturhuset och Kungliga Musikhögskolan
Musikaliska - dansföreställning med elever från Dans- och Cirkushögskolan
Dramatens Nattvandring
 
 
 

Teater, teater, teater

I know! Men jag gillar kultur och upplevelser, framför allt teater.
 
 
På Skärtorsdagen var det "Samhällets stöttepelare" i Målarsalen på Dramaten. Med bl a Örjan Ramberg och Thomas Hanzon.
 
Lördag 6/4 blir det "Hjärtats dubbla slag" på Stadsteatern. Med Liv Mjönes och Björn Bengtsson i huvudrollerna. Så fin & tragisk, men slutade fint och omtänksamt!
 
På onsdag 10/4 skulle det ha varti genrep av "Körbärsträdgården" stora scen Stadsteatern. Men INSTÄLLD
 
Onsdag 10/4 blev det i stället VKM, d v s "Vita kränkta män" på Teater Brunnsgatan 4. Genrep. Lo Krauppi, enmansshow, som man. Om näthat, sexism, feminism, m m.
 
Torsdag 11/4 "Slutstadier" på Repsal 1, Stadsteatern. Genrep. Examensarbete med elever från Sthlms Dramatiska Högskola. En bra pjäs, med mkt intressant & spännande scenlösning!
 
På fredag 12/4 Teater Brunnsgatan 4 åter med "Livet kom så plötsligt". Bjöd bort mina biljetter till en vän. (Kanske lite väl mkt med fyra teaterföreställningar på en vecka).
 
Söndag 14/4 är det genrep III "Körbärsträdgården" matiné stora scen Stadsteatern.
 
Fredag 19/4 kunde jag varit på Lisebergsteatern, Gtb och premiär av "Blodsbröder". Råkade ett par dgr innan VINNA 2 st premiär-biljetter till nämnda. Nu hör till att jag var genomförkyld och så resan skulle både ta tid och slantar. Jag lyckades sälja dem billigt till en student i Göteborg (som dessutom känner en av huvudrollsinnehavarna). Vilken grej, hela grejen!
 
På söndag 21/4 "Det var en gång...The musical" av Teater Najkit, på Forellen i Tyresö.
 
Kulturnatt (i år för 4:e gången) ett måste lördag 20/4. Det blev Sveriges Radio och Radioteatern med guidning av deras lokaler. Sedan en titt in i Musikaliska vid Nybroplan samt en sväng till Brunkebergstorg och skulpturutställningen "Vildhästar" och slutligen en titt in i Kulturhuset! Jag hade gärna gått med på Dramatens Nattvandring kl 23, men när folk började köa redan vid 22-tiden då gav jag och min förkylning sig hemåt i stället. Tessinskas barockträdgård hade vi räknat med, men gav upp när vi såg den låååånga kön.
 
Onsdag 24/4 "Webber Express" på Musikaliska. Några stycken med symfoniorkester och en timme med Andrew Lloyd Webber-kända musikstycken.
 
Sedan volontäruppdrag hos/åt Riksteaterns: Teaterdagarna 2013, första dagen 26/4 i Hallunda kunde jag var med. Där fick jag tillfälle att se "The Outsider". Se senare inlägg i bloggen.
 
 
 
En god agenda för april månad, tror jag! Eller?
 
 

hits