Pussel löst

pussellöst

Wow! Jag fixade det! Det trodde jag inte när jag började med hjärn-pusslet. Det var väldigt svårt att föreställa sig hur bilden skulle vara. Synd nog tittade jag inte på klockan när jag började. Kanske tog det ca 10 minuter, jag vet inte.

Men glad & stolt iaf.

Vill du oxå hjärngympa? Här:
http://www.illvet.se/Crosslink.jsp?d=187&a=1169 .

'Hemkomsten' / Pinter

Fredagkväll såg jag H.Pinters pjäs med bl a Ingvar Hirdwall, Johan Rabeus, m fl på stora scen Stadsteatern. Den har premiär på lördag.

Det ska bli kul & spännande att läsa rescensionerna sedan, i helgen.

Författaren HAROLD PINTER? Läs mer här:
http://www.expressen.se/index.jsp?a=451282 (OBS! Nästan exakt 1 år sedan!).

Tack M. för sälliset! Alltid roligare att ha ngn att dels diskutera lite, men f f a att ha sällis på vägen hem. Då går resan så mkt fortare.

Det är modigt av Sthlms Stadsteater att sätta upp pjäsen på stora scen (ca 850 platser). Föreställningen har endast sex skådespelare! På stor scen brukar det vara STORA uppsättningar som sätts upp i vanliga fall. Nåja, jag vet att det är fjolårets nobelpristagare som skrivit pjäsen...

Mitt tycke:
Så där säger jag. Tung o knasigt (hastigt) slut :skakar på huvudet: . Ska bli spännande att läsa rescensionerna i tidningarna i helgen. På söndag skulle de visst ha ett längre reportage om pjäsen o med regisssören Thommy Berggren på tv (SVT). Se här: http://www.dagenstv.com/se/chart/?txt=pinter .

Skulle du kunna gå i döden för mig?

Så är temat i en av Sthlms Stadsteaters nya pjäser *ALKETIS'.

Såg den ikväll. Ett skrämmande och annorlunda drama minsann!
 
Kanske inte att rekommendera den som är ovan att gå på teater, måste jag säga. Detta är 'gammeldags' teater s a s. Skådespelarna talar inte i dialog med och mot varandra utan hela tiden till publiken. Alla vitklädda, utom Döden förstås. Per Graffman som kung Admetos var mysig att se live, förutom på tv i olika serier. Det tog ett tag innan jag kände igen honom. Han är lång minsann. Ödesgudinnorna är det fart på, mer ska jag inte säga.

Det är ett drama! Det jag gillade med pjäsen är de sidorum som de nyttjar! Som sagt, en udda typ av pjäs minsann!

Det är historien om kung Admetos som döms till döden av gudarna. Han räddas av sin hustru Alkestis, som tar hans plats i Hades dödsrike. Varför inte hans gamla pappa eller mor t ex, varför ska hans älskade mor till hans barn behöva offra sig?


.... "Unga Klara och Suzanne Osten använder sig av det över 2000-åriga dramat för att tränga in i evigt aktuella frågor om döden, kön och mod".


Härligt papper

Wow! Hämtade idag mitt lönebesked på jobbmejlen. 10 papp för 2 veckor. U n d e r b a r t !!!!!!

Detta var välbehövligt efter att ha varit mellan två jobb i somras, i ca två månader. Vilken himla tur att jag hittade detta jobb som jag nu har. Hade jag inte det, vet jag inte vad jag/vi skulle ha gjort. Ekonomiskt sett alltså!

I juli månad fann jag tjänsten på Nätet och skickade direkt in en ansökan. Dessutom ringde jag och sa: - Jag vet att jag är snabb & kunnig! Fick då göra ett test, som gick bra. Ni som söker jobb febrilt, ring ALLTID berörd person och fatta er kort, men säg några ord och hänvisa till din ansökan. Rekryterare och chefer hinner ofta in gå igenom alla inskickade handlingar t ex!

Min arbetsgivare har precis kommit ut med en reklamjingel. Det är så kul att höra den på tv:n varje kväll. De har precis ändrat logga och ska också konkurrera så klart med andra liknande företag. Själv har jag också varit på konkurrerande företag, så det är intressant att jämföra.

Hitta pengar

Ja, det är faktiskt sant!

Läs vidare genom att klicka på bilden nedan:


Hitta riktiga pengar, i en riktig skattjakt - www.tittavajahitta.se

Min plikt är gjord, idag

Nu har jag röstat. Äntligen klart!

Vid biblioteket stod moderaterna och delade valsedlar. I centrumet kryllade det av sossevalarbetare. OMG! En granne ville ge mig sedlar. Men jag sa - Jag har redan. Nu får du lov att ha röntgenblick för att veta vad jag röstar.

Varför jag förtidsröstade? Jo:

* Lättare
* Mindre folk.
* Snabbare därmed, spar min dyrbara tid.
* Säkert att jag verkligen röstar än om jag väntar till sista stunden/dagen.

Min medborgeliga plikt är gjord. Efter det åt sonen och jag varsin pizza. I centrumet var det så skitigt, trist! Fullt med reklam, tidningar och papper överallt på marken. Två poliser patrullerade också på plats. Det brukar de knappast göra annars. Endast två centrumväktare brukar synas ibland.Jag erkänner

Jag har börjat titta på och följer nu 'Desperate housewives'.

Vilken rolig, hysterisk serie/såpa!

På Kanal 5:s hemsida gjorde jag ett test 'Vem är du mest lik?'. Se här:
http://www1.kanal5.se/desperatehousewives/result_susan.asp . Nu var ju knappast frågorna direkt vetenskapliga eller hade så där superintelligenta svar. Men lite skoj ska man ju ha i livet.

Glamour och Desperate housewives kommer det att bli varje vecka, som avkoppling och underbar underhållning!

Teater: GARDEROBEN

Just hemkommen från dagens kulturella upplevelse på Lilla Klara, Stadsteatern.

Se denna pjäs, säger jag bara! Ett drama visst, men text & utspelen är mycket bra. Med underbara Iwa Boman och Claire Wikholm i huvudrollerna. Samt härliga kläder får man också se.

Vad händer när barnen är vuxna och männen flera gånger utbytta? Vad gör en mamma med en dotter som ser ut som en bimbo? Vad gör en dotter med en hopplös mamma som vägrar inse att världen förändras? Hur hanterar man sin bästa vän som tycker att allt är alla andras fel? Barbro och Gunnel har varit bästa vänner i över trettio år, men är de det fortfarande? Alla livsval har ett pris.


Tack L. för att du ringde och följde med! Alltid roligare att gå två. Jag hade kanske inte kommit iväg heller på egen hand.

Pjäsen hade premiär den 8 september.

Läs mer här:
http://www.stadsteatern.stockholm.se/ .


Mer fri tid & never heltidsarbete

Svensson & fackrörelsen kräver heltid.
Jag kräver deltid så d så!

F-n, man hinner ingeting när man arbetar kl 8-17. Blähhh!

Idag fick vi leverans med bud hem ( - Vi kommer mellan 9 och 12). Tur att sambon kunde vara hemma och ta emot. Jag hade friplåtar till en teater: Lilla varietén kl 16. Tur nog hade jag fått ok av chefen i torsdags att få gå en timme tidigare. Gissa om vi hade extra mkt jobb idag. Jo, minsann. Jag smet iväg lite tyst och sa hej då samt - Jag tänker på er.

Väl hemkommen så ringer tfn flera ggr. Ibland tänker jag att jag INTE ska svara. Men whatever, då ringer den ändå senare, eller hur.

Det ska läsas av mejl, svaras på mejl, lagas middag, dagens post gås igenom, kolla sonens läxor, sambon vill prata om sitt jobb, jag vill se nyheter (har ännu inte gjort det och kl är nu över 21).

Restiden gör mig inget till och från arbetet. Nu läser jag t ex Bodil Jönssons lilla bok: Tio tankar om tid. Den är rolig.

-----

Idag frågade jag några arb.kamrater vad de gjort i helgen. Var och en svarade: - Njae, städade.

Men jisses, städa är väl inte så nödvändigt. Åk på en utflykt, gör något med barn eller barnbarn, vet jag! Hälsa på gamla föräldrar eller släktingar! Beror det här eviga städandet på helgerna, på att Svensson inte hinner något på vardagarna kanske?

I helgen försökte jag förtvivlat bjuda (ja, d v s 0 kr kostnad) med någon på teater. Stadsteatern alltså och ingen tung Dramaten-pjäs eller udda liten privatteater-föreställning. Antingen söndag tidig kväll eller måndag eft.middag. Tror ni att jag lyckades? Njet, njet och åter njet! Den lilla helmysiga varietén jag såg idag var riktig balsam för kropp & själ och endast 1 h lång. Så det så!

Ps. Micke, ja, jag nyttjar lite underliga förkortningar. Know that :D .


Gripshoms slott & Mariefred

Lördagen den 2 sept. blev en heldagsutflykt med ångfartyg och mkt konst.

Vid 10-tiden tutade m/s Mariefred vid Stadshuskajen och tuffade ivåg i rikning mot Ekerö och Mariefred. I 3,5 h njöt vi av utsikten. Flera ggr trodde vi att det skulle börja regna. Men icke då.

Vi besökte Gripsholms slott. Även kallat Gustav Vasas slott.

Bo Jonsson Grip började med att anlägga en borg på 1300-talet, mer som skydd. Det var Gustav Vasa som grundade slottet år 1537. Gripsholms Slott är ett innehållsrikt slott med 400-årig historia. Med t ex Hertig Karls kammare från 1500-talet och Gustav III:s teater från 1700-talet. Vilken porträttsamling, säger jag bara!

Det var drottning Sofia Magdalena som lät inreda en enkel teater i slottet. 1781 fick arkitekten Erik Palmstedt uppdraget att förvandla det till en fungerande hovteater. Året därpå stod den nya teatern klar med ny scen och med ett teatermaskineri som möjliggjorde kulissbyten. Den amfiteatraliska utformningen tillkom 1785.

Gissa ngn som hade ont i benen när hon kom hem. :gråter:

hits