Evighetens såpa - GLAMMIS

Ingen har väl undgått att jag gärna tittar på såpor. Antigen riktiga såpor el s k doku.såpor. Nog mest det sistnämnda faktiskt.

Men en 'rikitig' såpa följer jag gärna och det är 'Glamour'.
Idag börjar den åter på TV 4 +, eft.middagstid.

Videon är laddad & programmerad. Nu hoppas jag att TV 4 + kan hålla tiden stabil!

Det startade för min del på 90-talet när en arbetskamrat, Carina, fick mig att börja titta på denna evighetssåpa. & nu kan man därför det mesta om alla rollinnehavarna. Jag tycker det är otroligt att författarna kan komma på så mkt nytt och så många olika intriger.

Nu ska här åter familjerna Forrester och Spectra följas slaviskt  ...

Thx TV 4! http://www.kanalen.org/glamour/main.html

Ett citat: Massor av tittare från hela landet har hört av sig till TV4. De har även
organiserat sig på nätet på flera olika namnlistor där de kräver att Glamour
ska fortsätta. TV4:s tittarombudsman har tagit emot enorma mängder mejl och
telefonsamtal från tittare som följt serien sedan i slutet av 80-talet, då
den kom till Sverige.


Dags igen

Häromdagen undrade jag varför tre av våra fyra ökenmöss sov utanför sitt hus. Jag blev misstänksam och samtidigt var det tid att rengöra buren.

Ve och fasa! Jag kunde inte rengöra buren, för när jag försiktigt lyfte lite på huset så rörde sig något i ströet. Direkt satte jag ned huset igen samt tänkte: - Jaha, då är det dags igen då!

Fråga mig inte hur många ungar det är! Det kan nog vara mellan 4-6 stycken.

Ska vi ha ungar nu igen? Musmor & -far.


Betalt för att äta (provsmaka)

Ett deltidsarbete jag har är att tycka till om nya eller omgjorda matvaruprodukter. Eller tja, arbete är kanske att ta i, men jag får iaf betalt.

De vill att jag säger vad jag tycker om smak, utseende och konsistens och för detta uppdrag får jag ett arvode!

Har jag lite tur så blir jag till och med mätt på kuppen.

Det kan t ex vara godis, pajer, juicer, soppor, bröd, you name it.

Det ställe jag går på nu gör inga smaktester med den som vill bli provsmakare, utan i detta fall gäller precis just vad 'Svensson' tycker utifrån sina egna smaklökar och förvärvade referenser.


ESC 2005

Uttrycket låter som ett kommando för pc. T ex om man ska stoppa ett rullande bildspel i power point, om inte annat.

 

På lördag så gäller det för Martin Stenmarck. Charmknutten nr 1. Han är för go, tycker jag. Glimten i ögat och otrolig showig av sig. Samt vilket leende se'n.

Jag hade kunnat gå på Stadsteatern på lördagkväll och se Ibsens ’Ett dockhem’ för ynka 40 spänn, men jag väljer en familjekväll framför det så klart. Att få tycka till om kläder, scenframträdanden och musik är ju ett nöje.

 

Martins video: http://www.aftonbladet.se/atv/player.html?catID=29&clipID=789 . OMG, vilken stor tatuering han har på sin arm, på ’gäddhänget’ (det måste ha känts när han gjorde den)! Varför ska det vara en kanin med för?

 

Hans hemsida: http://www.martinstenmarck.com/introlow.htm .


Storstadstips 14-15 maj, Kungsan

FN:s INTERNATIONELLA FAMILJEDAG lörd kl 12:00 - 16:00
Musik/tal av Bosse Larsson. Underhållning. Uppträdanden från Lasse Kühlers Dansskola. Talare från Rädda Barnen. För barn: ponnyridning, ansiktsmålning, sagotält, hoppborg, karulsell, rodeotjur.

Några programpunkter Stora Scenen:
12:05 Invigning av Svenska FN Förbundet
12:15 BYU Wind Symphony Orchestra
13:10 Clown från Lilla Scenen
13:25 Soulnite All Stars
13:45 Barnkör
13:50 Flickorna Engman
14:00 Lasse Külers Dansskola
14:50 Tal av PG Mossberg, Rädda Barnen
15:30 Lasse Külers Dansskola

FÖRSMAK AV GOTLAND sönd den 15 maj kl 13:00 - 17:30
En dag fylld av musik, mat & mingel, allt i god gotländsk anda. Förutom scenartisterna medverkar t ex  deckarförfattarinnan Anna Jansson, gycklare, stolta riddare och barnvänliga gotlandsruss. Gotlandsvänner lockas till Kungsträdgården m a o!

Ett par programhålltider:
13.00 Tommy Wahlgren & Babben Larsson med Wisby Storband.
13.30 Musikalen Hednadotter
14.00 Ainbusk
15.00 Babben uppträder med Wisby Storband
15.30 Musikalen Hednadotter
16.00 Ainbusk
17.00 Big Mike


Upphittat

Idag är det den 13:e. Ngn stackare tappade sitt månadskort i morse. Nej, det var inte jag! Jag hittade kortet i t-banan. Kortet gäller till tisdag i nästa vecka.

Först sparkade jag till det, för det låg och skräpade mitt på golvet löst - utan fordral - vid tidningsställen i t-banan. Dock sneglade jag till på det och såg att det stod 'xx - 17 maj'. Jag gick iväg några steg och kom på att det är eller har väl inte varit den 17:e än! Nä, just det. Jag backade och tittade igen, plockade sedan upp det. Nu kan sambon åka på detta kort i helgen om han vill.

Nää, det står inget namn påskrivet på baksidan.


Fredagen den 13:e

Åhh, nu blir d lite extra spännande! Åter är det just den trettonde på en fredag.

Det blir en extra krydda i livet. Ska det hända något särskilt denna dag?

Det är väl cirka 1-2 gånger per år det inträffar att datumet sammanfaller med just denna veckodag.


Minisemester

Precis hemkomna från Värtahamnen och m/s Europa efter en liten 23-timmars kryssning till Åbo, i lyxhytt. Najs!

Såg i tax free-katalogen f'resten att de nu sänkt tiden för bortovaro för att få föra in sprit till 20 h, tidigare gällde väl 24 h-gräns.

Vi höll på att missa frukosten, tokigt nog. Vi brukar ju kryssa till Helsingfors i vanliga fall och då äter man frukosten på återresan. Nu skulle man ju äta direkt man klev ombord. Thx Caroline, att du ringde mig fredagmorgon kl 8:55 och nämnde att frukosten äter man ju på utresan. Jag fick lubba hela korridoren upp till hytten på däck 11 för att hämta biljetterna, för restaurangens kassa höllt just på att stänga. Kl 10:02 fick vi knappt komma in, men jag bad snällt och sa att vi snabbt bara skulle ta ngt. Det gick vägen, vi åt vår specialfrukost på 10 minuter. Det var ju inte lika kul förstås.

På resan fick jag/vi chans att träffa en aotv forum-medlem och hennes son, det var kul. Mkt trevligt och så hade vi, familjen, därmed ngr:a vi delvis kände, att prata med.

Jag och sambon gjorde bort oss lite, i den ena baren. Mitt på dagen, lite folk, gott om lediga fåtöljer och den närmaste baren stängd. Vi hade köpt varsin burk long drink i taxfree för att testa smakerna. Vi gick alltså och satte oss längst in i denna salong. Efter sisådär 20 minuter kom en värdinna och tog tag i burkarna, som var halvfulla. Hon sade inget utan skulle liksom plocka bort dem. Jag tog tag i min burk och frågade: - Vad då? Får vi inte sitta här? Vi gick därifrån lite snopna, men min sambo hade ju misstänkt det hela. Men WHAT alltså? tycker jag då. Okej om baren varit öppen samt att det varit mkt folk...

I Åbo hamn gick vi ut på däck. Vi gick upp så högt det bara gick, d v s till däck 13. Jisses, vad högt det var över vattenytan! Liten svindelkänsla fick man. Sonen frågade sin far om han skule våga hoppa (läs: dyka) i därifrån :-R .


Blogging

Ett nytt fenomen, som ännu inte alla känner till. Inte heller nöjet, vill jag påstå.

Likväl som det tog mig några år att upptäcka Internet på 90-talet. Min första kontakt med Nätet medförde att vi bor där vi nu bor. Jag hittade en annons från en mäklare och priset var helt underbart! Det var en fredagkväll och jag chansade att ringa. Kom till ngn form av sekreterarservice som antecknade mitt intresse. Smart drag av mäklaren.

Det här med blogging fick mitt intresse efter katastrofen på juldagen i Thailand. I tidningarna rapporterades att många ungdomar i dessa trakter är backpackers och att de oftast nyttjar olika typer av bloggar för att rapportera var de varit eller ska ngn.stans. De skriver s k resedagböcker. Därav undrade jag, nyfiken som jag alltid är, hur och vad en blogg var.

För min del är en blogg så mkt enklare att hålla på än med en hemsida. Jag vill tycka & skriva, det räcker för mig. En och annan bild går ju att få med här också. Att lägga in länkar går också i en blogg. Jag tror t o m att läsandet kan vara större i en blogg än om jag hade en hemsida.


Varför jag bloggar

Många ställer sig den frågan. Nåja, inte varför just jag gör det, utan det är bloggingfenomenet som t ex mina svägerskor förundrar sig mkt över.

Jag skrattar åt dem och säger: - Kom igen om några år, får vi se!

Själv tycker jag det är en stor avkoppling att skriva. Det är ett nöje att få säga vad man tycker! Man kan t o m bli en liten Gnällelita  . Det är en kittling att vem som helst kan läsa här. Många känner mig endast via Nätet och de kan här tjuvläsa sig till lite mer personligt om mig.

Vart jag än i världen är, kan jag dessutom komma åt min blogg.


Back in business

Yepp! Då är man åter på sin ordinarie arbetsplats och har sina 'normala tider'. Åhh, vad skönt, det är underbart! Inga långa dagar, som man är låst. Inte ens 8 h arbetsdag skulle kunna få mig in på kontor igen t ex. Möjligen en halvtidstjänst eller deltid, typ att man skulle arbeta 6-7 h i 2-3 dgr i veckan.

Nu har jag tjatat på min chef om en speciell grej. Ska bli kul att se om de ger resultat.

Solen har gått och gömt sig dock. Trist. Det regnade ordentligt i morse, men med en bra jacka och regnluva på, så var det inga problem.

På jobbet gjorde vi helt slut på materialet. Hihi. F-n vad vi är bra . Konkurrenterna har ökat sin bemanning och gör allt för att få bra platser på 'marknaden'.


Kista C here we come

Idag dyker ungen in från lekplatsen och vill åka med en kompis och hans mamma till Kista centrum. Jaha, what & why!? Men visst, vad kul! Får man hänga med, undrar jag.

Så bär det iväg till det stora köpcentrat. Lagom med folk, det går m a o att komma fram, när man svischar förbi alla butiker, montrar i gångarna och reklam. Vi stannar vid en glassbar. Mums! Svårt bara att välja smaker.

Clas Olsson - där gör man alltid fynd, matvarubutik - ett nödvändigt besök, hälsokostaffär - där finns också alltid ngt man kan köpa på sig.

I garaget var parkeringen dessutom gratis. Det kan nog bli fler utflykter hit på söndagar..


hits