Minisemester

Precis hemkomna från Värtahamnen och m/s Europa efter en liten 23-timmars kryssning till Åbo, i lyxhytt. Najs!

Såg i tax free-katalogen f'resten att de nu sänkt tiden för bortovaro för att få föra in sprit till 20 h, tidigare gällde väl 24 h-gräns.

Vi höll på att missa frukosten, tokigt nog. Vi brukar ju kryssa till Helsingfors i vanliga fall och då äter man frukosten på återresan. Nu skulle man ju äta direkt man klev ombord. Thx Caroline, att du ringde mig fredagmorgon kl 8:55 och nämnde att frukosten äter man ju på utresan. Jag fick lubba hela korridoren upp till hytten på däck 11 för att hämta biljetterna, för restaurangens kassa höllt just på att stänga. Kl 10:02 fick vi knappt komma in, men jag bad snällt och sa att vi snabbt bara skulle ta ngt. Det gick vägen, vi åt vår specialfrukost på 10 minuter. Det var ju inte lika kul förstås.

På resan fick jag/vi chans att träffa en aotv forum-medlem och hennes son, det var kul. Mkt trevligt och så hade vi, familjen, därmed ngr:a vi delvis kände, att prata med.

Jag och sambon gjorde bort oss lite, i den ena baren. Mitt på dagen, lite folk, gott om lediga fåtöljer och den närmaste baren stängd. Vi hade köpt varsin burk long drink i taxfree för att testa smakerna. Vi gick alltså och satte oss längst in i denna salong. Efter sisådär 20 minuter kom en värdinna och tog tag i burkarna, som var halvfulla. Hon sade inget utan skulle liksom plocka bort dem. Jag tog tag i min burk och frågade: - Vad då? Får vi inte sitta här? Vi gick därifrån lite snopna, men min sambo hade ju misstänkt det hela. Men WHAT alltså? tycker jag då. Okej om baren varit öppen samt att det varit mkt folk...

I Åbo hamn gick vi ut på däck. Vi gick upp så högt det bara gick, d v s till däck 13. Jisses, vad högt det var över vattenytan! Liten svindelkänsla fick man. Sonen frågade sin far om han skule våga hoppa (läs: dyka) i därifrån :-R .


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits