Fri teater

WTF !

Här har man en massa friplåtar till Sthlms Stadsteater och två olika nya föreställningar och man kan inte ens övertala sina vänner att komma iväg på en eller två kulturella timmar. Vad är det med folk egentligen?

Dock är jag glad på ett sätt. När jag erbjuder rabatterade biljetter har jag också svårt att få teaterbesökare. Nu när jag erbjuder teaterbesök till 0 kr, så kommer inte ens folk iväg.

Tala om att folk jobbar ihjäl sig! Tag ledigt för tusan! Om du blir erbjuden en friplåt som normalt skulle kosta exempelvis 220 bagis, skulle du då inte tycka att det kunde vara idé att ta lite flex eller komp.ledigt t ex!? & den som inte arbetar varför tar inte den personen sig i kragen och tar tillfället i akt och får sig gratis teater. Helt oförståeligt i mina ögon!

Kan, vill du gå? Klara soppteater 'Elins pjäs' tisd kl 16, eller stora scen 'Hustruskolan' torsd kl 12.

arbetsfri

arbetsfri

I Aft.bladet idag görs en undersökning. Frågan är som synes enligt bilden ovan. En av fem skulle gärna sluta arbeta. Wow! :D

Jag har ju själv de senaste fem åren förundrat mig över att Svensson vill arbeta heltid och bara, bara arbeta. Kika i tidningarna och du ser folk som trillar av pinn redan i 40- och 50-års åldern. Det är horribelt! Allt oftare pratas det dessutom också om sömnsvårigheter. Även ungdomarna får sömnproblem. Varför?

Nej! Fler skulle jobba 6-h timmars arbetsdag, samt en del skulle må bättre av halvtid. Om man är två i en familj och inte köpt hus med stora lån, så klarar man faktiskt det!

Jag kan välja när och om jag vill jobba. Jag hinner med mkt, mkt annat. Jag kan planera min fritid och vad jag ska göra för ärenden vid olika tidpunkter...

/ anneli arbetsfri till ca 50%

Läs även:
http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,780001,00.html

Jag kan gå, jag kan sitta

Jag säger bara d, vilka hemska och smärtsamma 2 månader jag har haft. Idag är jag öm efter mitt senaste kiropraktorbesök igår, men det är normalt. Jobbigt är att jag måste åter två gånger kommande vecka (måste komma i stabiliseringsfas, som det heter). En hoptryckning i bröstryggen (säkert gammal skada från en bilolycka) som inte vill släppa och som min unge norske gutt vill få loss. :help:

Har fortfarande stickningar och strålningar utmed höfterna. Mkt obehagligt. Ska stretcha en del sade min kiropraktor. Javisst. Nu är jag iaf inte så stel i vänster ben när jag går, det är mkt jämnare i bäckenet liksom. Jag kan röra benen något sånär lika. Däremot bränner det ibland när jag sitter, mest i undersidan av låret och rumpan bak.

Dagens schema har sett ut så här:

- knapra antiflammatoriskt och smärtstillande (Voltaren + Alvedon)
- tjata på ungen att stänga av tv, spel och data
- ut och affischerat på tre gårdar, längst bort i vårt område
- hälsa på i datastudion för att se hur de har det
- till centrum och äta lunch (blev pizza med purjolök, banan, curry, räkor :slurp: )
- inhandla tacos-grejer
- blogga
- lägga ut nya Tradera-annonser (måste få in lite pengar)
- se Ph & koppla av till schlager
- samt tömma den mittersta presenten i den nedre bilden i förra inlägget

Mina sötnosar :D

rosastovlar

Ja, du 'kludd', nu kan du inte undgå dem!

De är helt underbara. Lagomt ljust rosa, samt lagomt med ludd, så att de inte helt ser ut som ihjältrampade marsvin på fötterna...

Lite annat gosigt jag fick på vårt dubbelkalas igår är:

presenter

Sonen fick ju sitt efterlängtade: WOW, pc-spelet som kostar att spela :p . Månatligen, tvi vale.


Go raibh míle maith agat !

Thx, det värmer. Någon nära vän sade rubricerat. Najs.

Nu äntligen är jag åter med körkort (& ffa id-kort) - mitt gamla vill säga. I tisdags glömdes körkortet på S:t Görans sjukhus efter mitt akutbesök hela dagen lång där. Igår först märkte jag själv det, blev helt kall i centrum när jag skulle visa leg på tobak för att få ut ett rekommenderat paket. Nåja, jag kom på var det kunde finnas. Dessutom måste jag ha id-kort för att hämta ut mitt nya körkort och särskilt det gamla körkortet som ju ska lämnas åter vid utlämnadet av det nya (hängde du med? ).

Jag är med ny kiropraktor fr o m idag. Frode heter han. Helskön gutt och trevlig samt kunnig. Han kommer att få jobba med mig minsann :p !

Jag är med rosa, luddiga, gosiga nya ( ! , nej inte Tradera denna gång FAKTISKT ). Alla i min närhet kommer att få se dem, jag lovar. Ska bara impregnera dem först förstås. Jag fann dem på Hornsgatan - i en butik naturligtvis :p  - efter mitt kiropraktorbesök (som kostade mig 460 spänn). Stövlarna kostade BARA 100 bagis. Först gick jag förbi skoaffären, satte mig på fik ett för att vänta in tiden och åt lunch. När jag gick samma väg tillbaka för mitt nästa ärende på Södermalms polisstation (ja, gissa varför, det kan alla få göra :D ), då såg jag stövlarna åter av en slump (är jag på sta'n tittar jag på så mkt som möjligt självklart, åt alla håll). Jag gick in och ett par stl 39 fanns kvar. Nu står de alltså i min hall. Kul anekdot: precis när stövlarna står på disken och jag hålelr på att prova in dem, frågar en tjej i min ålder om de finns fler. Nope, sade kassörskan, endast barnstl: 38.....

Åhh, måste nämna en sak till: Idag satt jag bredvid Björn Skifs och hans fru. Jag vet något om dem nu, men det skriver jag inte här. Visst en autograf till sonen hade varit kul, men jag tänkte mer på deras intigretet.

Mår hyfsat eft. omständigheterna

Många har varit så gulliga & frågat hur det är med mig:

Sedan den 18 december har jag mått pyton. Jag har haft en otrolig värk och stora besvärligheter med att röra mig, ffa med att gå ute eller att sitta normalt en längre tid på en stol. På t-banan t ex fick jag lov att sitta endast på den ena skinkan. Det har nog inte sett klokt ut.

Efter tre läkarbesök (varav samtliga sade åt mig att fortsätta med tabletterna, den senaste läkaren var dessutom en specialist - ortoped) tog jag mod till mig och återgick till min kiropraktor. Så här gick det:

Idag var jag så till min kiropraktor. Han såg lite bekymrad och orolig ut ifall den var någon lokal skada i låret. Men när han klämt och testat rörligheten i ljumske, ben och lår, så vågade han behandla mig. Visst, värsta låsningen hade jag i höften baktill. Han förklarade att det hela kan sitta djupt. Jag känner nu också att det inte känns helt okej, men mkt lättare att gå iaf. Var så lycklig när jag åkte hem i eftermiddags, kunde ju gå hyfsat. In till sta'n var en enda stor pina innan.

Dessutom har jag alltså betalat en massa i onödan samt knaprat en jävla massa Voltaren, Diklofenak samt Alvedon ! Jag kände att dessa inte gjorde någon som helst nytta. Därav att jag till slut bokade en tid hos min kiropraktor. Har tvingat mig till jobbet flera ggr och haft så himla ont, när jag arbetat, men bitit ihop till max.

Fasen också bara, att det kostar så mkt att gå till sin kiropraktor. Måste ju fortsätta ett tag så klart....

Som jag har sagt till flera nära & kära: Detta har varit min värsta jul/nyår och födelsedag *ledsen* fysiskt och mentalt sett.


hits