Den som bloggar, han finner

Hittade en blogg när jag sökte på ngt ord. Sparar länken här till den bloggen för där ska jag läsa mer framöver.

Det verkar finns en hel del kul refererat till blogging där: http://www.bloggi.se/index.php?op=Default&postCategoryId=1256&blogId=689

Bl  a står: "Bloggandet har exploderat som ett mediefenomen under de senaste åren. Hundratals professionella medieproducenter bloggar, tusentalet journalister världen över bloggar och hundratusentals individer bloggar om journalistik och media. Och vem vet hur många det är som bloggar om allt annat."

Lite mer att lägsa här: http://www.wpr.se/bloggar/lasa_bloggar.asp .


Money, money, money

Jaha, då hoppas jag att jag inte ska behöva besöka S:t Eriks folktandvårdsspecialist ngn.sin mer. För en bettfysiolog kostar!

En specialist tar 1.500 spänn i timmen! Man blir ruinerad. Dock har jag lovat mig själv att om jag nu slipper alla besvär jag haft i ca två års tid ska jag bli en ny människa. Jag blir så lycklig om det äntligen fungerar. Jag har fått slipa, slipa och åter slipa min senaste bettskena för att den ska passa bättre.

Ngt blev tydligen fel från början. Envis som jag är, så har jag hängt på tfn om och om igen, jag har bokat tider och jag har mejlat. Inte en dag har ju gått utan att jag har haft otrolig värk. Det är psykiskt påfrestande kan jag lova. Mestadels har jag fått ont på eftermiddagarna, mkt sällan på morgnarna. Varje gång har jag fått betala på nytt vid tandläkarbesöken. Tänk dig tandvärk som du inte vet när den dyker upp men som ändå kommer regelbundet.

Jag har ju bytt en massa lagningar på relativt kort tid. Detta är inte bra har jag nu fått lära mig. Otur bara att jag tidigare gått hos en privattandläkare, som gjorde arbetena på löpande band.

Även med en räkning på 2.260 spänn i fickan när jag gick hemåt i morse, så betalar jag gärna detta om det får mig att slippa all värk och nedstämdhet som jag haft en tid. Dessutom kanske jag kommer att känna mig piggare om jag samtidigt kommer att sova desto bättre med bettskenan på plats...


Mus-ägare 8-falt

Hjälp!

Idag när jag & sonen fyllde matskålen till våra två små gherbils (ökenmöss), kryper det ut en svart korv ca 3-4 cm lång, ur det lilla trähuset på bottenvåningen i buren.

Inom ett par sekunder kommer ännu fler små korvar fram! Totalt sex ungar har vi sett.

Hur f-n föder man upp dessa nu då? Någon som kan komma med förslag, plz. Ja, självklart surfar jag runt på Nätet, men man hamnar lätt fel ändå. Det blir tidskrävande m a o. Hur rengör man buren nu de närmaste veckorna, ngn särskild föda till ungar eller föräldrar och hur gamla är ungarna nu egentligen t ex. Vad ska vi göra med alla så småningom. Jisses....

När vi köpte mössen sa vi till om två tjejer! Hmm, ska nog beklaga mig i djuraffären snarast *sur* .

Hmm, det här hände bara för att jag igår var så glad över att påskhelgen infunnit sig. Att man skulle få koppla av och vara HELT LEDIG.


Äntligen

paskagg

Äntligen är det påskhelg.

Nu har jag också påsklov. Mitt jobb tar påskledigt.

I min hall har jag precis fått hemlevererat 9 lådor med material som senare ska delas ut (men nejnej inte av mig, tack och lov). Det har sagts mig att det är runt 17.000 sidor och 700 häften. Mysigt! Då har tryckeriet haft lite att göra, hihi.

Idag har mina telefoner (hem & mobil) ringt hela eftermiddagen känns det som. Jag som trodde att jag kanske skulle kunna sova 1-2 timmar efter lunch. Pyttsan heller, det gick inte alls.

Många möten och aktiviteter har det varit de senaste två veckorna. Förra veckan hade jag tre protokoll att skriva, det var inte kul. Likväl känner man sig stolt när man väl har gjort jobbet.


Bjudning - merförsäljning

Idag har jag hjälpt till i en matvarubutik att bjuda på rökt renbog-röra i mjukt tunnbröd med lite rödlök, Dijon-senap och färskost. Slurp!

Vi träffade en massa kunder och butikschefen blev mäkta glad för att det ökade försäljningen av just huvudvaran. Kul & uppskattat av alla parter alltså.

Vi bjöd naturligtvis även på påskmust.


Vecka 12

paskkaninJag längtar till den 24 mars!


Klipp kort

Nu har jag klippt två kontokort. Åhh, så skönt att skicka in dem till företagen som varje månad tagit aviavgift och ränta för mina små belopp.

Det känns konstigt i och för sig. Man har ju varit så van vid att ha dem i sin plånbok och att alltid ha dem till hands. Samtidigt så är det ju det som kan vara dumt. Åtminstone har jag kommit till insikt att varför ska man ha 4-5 kontokort. Man borde kunna nöja sig med t ex två stycken!

Dessutom kommer jag att spara tid. Varje månad slipper jag öppna kuverten från American Express och Åhléns/MasterCard, behöver inte sitta vid datorn och lägga in räkningarna och behöver inte sortera avierna. Sehr gut, jawohl.


Big Mac 10 kr

Tack Metro för 3 Big Mac-hamburgare idag för 30 spänn (totalt). Gottigott! Det räcker till hela familjen.

Jag tror att jag även imorgon ska jag äta Big Mac, innan jag åker hem efter dagens arbete. När det är så billigt.

Det ska löna sig att .... ..... :blink: !


Teater vs Bio på torsdag

Då har man dubbelt upp av biljetter & så vet man inte vad man ska välja. :gråter:

Antingen ska jag se 'Jag är min egen fru' på Stadsteatern med Björn Kjellman eller så ska jag gå på förhandsvisning av 'Finding neverland' med Johnny Depp. Läs mer här: http://www.sf.se/sites/findingneverland/ .

Typiskt att biofilmen börjar så tidigt denna gång, annars hade jag hunnit med båda på en kväll! Normalt är oftast förhandsvisningar mkt senare på kvällen, men självklart inte denna gång.

Ngn som är intresserad av teaterbiljetten?


hits