Mångsysslare allt hetare jobb- & karriärväg

Nu har jag lärt mig ett nytt ord igen!

 

En vän/granne har gett mig tips på en härlig inspiratör & kvinna: Nina Jansdotter. Får en massa input via Fejjan dagligen. Idag är det en artikel i Metro om NJ. Har nu via olika artiklar/länkar funnit ordet "slash-karriär".

Ja ha, är det det jag själv har pysslat med? Härligt att jag inte är ensam om det!

 

Sammanfattat betyder det "Kombinera nytta med nöje och låt dina intressen bli karriär".

 

– Vi i västvärlden, och framför allt i Sverige, har en stark tradition av att definiera andra människor utifrån deras yrke. Att våga identifiera sig med det man brinner för, istället för det de tjänar pengar på, kan väcka avundsjuka hos andra människor. 
– Vad vinner vi på att hålla oss själva och andra tillbaka.

 

Citat från Metro-artikeln: Att ha två svar på frågan om vad man gör, krockar med urgamla ideal på den svenska arbetsmarknaden. Men det ger arbetsglädje, hälsa och personlig utveckling! Idag kan vi använda jobbet som ett sätt att förverkliga oss själva.

 

Tänk dock på att en slashkarriär kräver att du är bekväm med att hela tiden ge dig in i nya saker! Håll dig informerad, uppdaterad och var mycket flexibel och snabb i dina beslut. Lever mobilt och kollar mejl och Nätet ofta. Lär dig gärna också att vara en tidsexpert. Gör saker på vägen till något annat ärende/uppdrag.

 

Ett jobb behöver inte vara fast anställning, du kan överleva på uppdrag. Då väljer du dina uppdrag, när tiden passar och vad det innebär för arbete för dig. Ha många kontakter. Var tillgänglig och svara snabbt på förfrågningar gällande eventuella jobbuppdrag. Det är A och O.

 

Tid är pengar, heter det också. Men när vi lånar pengar, då måste vi betala tillbaka ja visst. Lånar vi tid, måste vi betala tillbaka också den. Vilar vi inte efter stora uttag av tid, får du betala med att bli så trött. Så därför jobba inte ihjäl dig heller. Vilar du inte när du behöver, straffar kroppen dig snart. Aldrig förr har så många gått-in-i-väggen. Alltför många, enligt mig, trillar av pinn, alldeles för tidigt nu mer! 40- & 50-åringar åker på allvarliga sjuktillstånd som strokes, proppar, infarkter. Det kan INTE vara meningen med arbetslivet!

 


Sommarplaner

Ska man ha det? Eller ska man göra "SOMMAR 2012" spontan?

 

Full koll på apparna: Rabble, Wrapp, Freebee, Mikz. Internet: Gratisguiden

Gröna Lunds gröna-kortet

Skärgårdsutflykter

Parkteatern

Muséum

Bio

Skansens årskort

IKEA buffé 99 kr medlemmar

Börja kolla långfilmer ordentligt på tv

Fynda på Erikshjälpen & självklart lämna grejer till dom 

 

Ja, full fart med andra ord.

 


Sommar, sommar

Vart är du?

 

Vi gillade ju värmen!

 


hits