Älskade loppisar

Jäklar vad kul det är med loppmarknader & vilka fynd man gör.

Vaser, prydnadsaker och prylar för 1 eller 5 spänn. Skor för 5 kr, byt ut sulor och skosnören om så. Barnkläder, t-shirts och byxor likaså får man ofta för t ex 5 eller 1 kr. Bara att kasta in i tvättmaskinen en extra gång! Jämför att gå och köpa nytt samma saker. Vad 1000 gör det att det är begagnad. Många tycker det är snuskigt och obehagligt. Säger som en känd doku.såpa(legend): - Whatever!

I morgon ska jag själv stå på en loppis kombinerat med café med hambakat. Det ska bli görkul. Hoppas att många besökare kommer. Bara det sociala är värme nog! Att man slösar mycket tid och kanske bara får in säg en eller två hundringar gör inget längre. Man får lisa för själen i stället genom att umgås med likasinnade som bildligt talat älskar loppisar. Kommer det få besökare så slutar det ofta med att man köper och byter med varandra. Helt perfekt!

loppis

F'resten lite tips från en loppisveteran: Man ska gå dels tidigt, dels sent till en loppmarknad. I början kan du hitta sådant du verkligen är ute efter, innan någon annan redan lagt beslag på värdefulla eller önskvärda prylar, dels sent för då vill säljarna bli av med så mycket som möjligt så då slumpas sakerna bort till otroligt låga priser. T ex: ' - Plocka en påse, vad du vill, för 10 kr!'.

Elektroterapi

Dyr träning, men ohhh så bekvämt & skönt faktiskt!

Datastyrd och med elektroniska impulser ligger man ca 30 minuter och stimulerar musklerna.

Man får en helkroppsbehandling i träningssimulator med dessa impulser, kopplad till en slags dator. Undrar om man ska kosta på sig detta och testa exempelvis tio gånger. Men pengar är pengar. Vete 17 om man har råd jue.

Mer info här:
http://www.sundbyberg.bailine.se/ .

Någon som har testat detta?

Tokiga saker kan lösas

Vad härligt när tokiga saker kan lösas till något positivt helt plötsligt.

Jag tittar till en lokal emellanåt. För några veckor sedan hade något flyttat på en stor bokhylla. Ingen ville kännas vid detta vid påtalande och efterfrågningar. Så typiskt!

Nu ska lokalen nyttjas till ett större evenemang i helgen och det är trist om inte möblerna står som tänkt. Idag tittade jag till denna lokal. Någon har glömt att släcka i köket. Nåja, lätt att åtgärda. Bokhyllan står fortfarande i hallen, mycket klumpigt placerad. Vad göra?

Efter lite funderingar och kreativt tänkande, pluppar en idé upp! Bara at flytta hyllan 1,5 meter och ett halvt varv runt och voilà en mkt bra placering i nämnda hall. Perfekt med andra ord. Där får den nu stå, tycker jag.

Heja GRINGO Grande

Häromveckan så lovordade jag ju 'Gringo'. Se inlägg gjort den 7 oktober.

Kika här nu!

http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,719790,00.html

G R A T T I S till redaktionen!

Tillägg nov 16:e:

http://www.resume.se/pub/nyhet.asp?art_id=38882

Vintertid - du välkommen

Yeeees, äntligen. På söndag gäller det! Vi återgår till normaltid och s k vintertid.

Detta är underbart för mig som är en kvällsmänniska. Jag har inte lätt för att vakna till eller kliva upp tidigt på morgnarna. Varje vår när tiden flyttas fram en timme innebär det ju att jag också måste upp en hel timme tidigare. Detta är inget vidare. Från och med måndag den 31 oktober så får jag sussa en timme längre var mogon. TACK.

jkockan

Medlemskontakter

Tänk så kul det är att vara social och serviceminded.

Idag har jag stått i butik o bjussat på varm färdig soppa, med olika starka kryddningar, med lite gratinerad pain riche till. Det var polulärt!

Jag passade självklart själv på att provsmaka. Nu har jag testat orientalisk Kelda-soppa, Thai-soppa, fisk- och skaldjurssoppa samt den spanska kalla grönsakssoppan Gazpacho.

Till och med en del småbarn vågade sig på att smaka de varma, starka sopporna. Tufft. Min pojke skulle dock rynka på näsan, helt klart.

Medans folk njöt av provsmakningen passade man på att fråga om de hade medlemskortet samt tipsade då om förmåner och möjligheter. Ifall någon inte var medlem talade man om vilka förmåner och erbjudanden som gällde för tillfället....

Tid är pengar

Jag har ju valt att arbeta så lite som möjligt. Dock behöver man ju en liten inkomst för att leva & bo!

Just nu dyker flera olika tillfällen upp. Varför ska allt komma på en gång för?

Med tre olika förtroendeuppdrag också så är det ibland mycket svårt att pussla ihop allt. Vad vore man utan en almanacka t ex?

Tid är dyrbart minsann. Ofta har jag tänkt att jag hellre vill ha mer tid än mer pengar. För ska du kunna få (läs: tjäna) mycket pengar måste du arbeta mycket. Varför slita ut sig?! Om/När du har en betydelsefull tjänst så har du också väldigt många krav på dig. Du blir låst, måste följa tidsplaner och budgetar, lyssna & följa din chefs ordrar. Jag lovar, man är SÅÅÅÅÅ fri att inte ha en fast anställning. Du bestämmer helt själv var och när och hur du gör saker. Du får tid att faktiskt leva mer rationellt och ekonomiskt. Du får tid att jämföra priser samt välja din butik där du handlar mest förmånligt. Du får tid att hålla koll på olika erbjudanden. I reklam och i morgontidningarna finns ofta många tips och förmåner!

FÖR ÖVRIGT ANSER JAG att det vore mer samhällsekonomiskt att införa 6-timmars arbetsdag för ALLA! Inte lika många skulle behöva gå arbetslösa, arbetsgivarna skulle INTE har lika många sjukskrivna och skulle ha arbetstagare som gjorde sitt arbete mer effektivt, folk skulle ha lite mer tid för sociala frågor (kanske träffa släkt & särskilt sina föräldrar på ålderns höst, lite mer). Föreningslivet skulle kunna börja blomstra något. Små barn skulle få bättre kontakt med sina föräldrar (Var det t ex någon statsminister som ville att det skulle födas fler barn?). Läkarna skulle förhoppningsvis få lite mer tid för sina patienter i och med att inte lika många skulle behöva söka upp sjukvården ständigt!

Ödet el Skriv tfn.nr på ditt månadsmärke !

Jag börjar tro på ödet verkligen!

I morse hittade jag ett SL-kort giltigt i 5 dgr till. Nej, det stod inget namn eller tfn.nr bakpå. Jag är i behov verkligen av ett kort just nu. M a o kan vi säga att jag har sparat 100 bagis. För nu behöver jag inte skaffa mig nytt månadsmärken förrän tills på måndag.

En annan sak: Jag nämner för en granne att jag måste åka iväg till ett annat centrum endast för att komma åt en särskild bank. För att det är det enda stället jag för tillfället har kontanter på. Då berättar min kamrat att - Det ärendet kan du göra på Svensk Kassaservice i vårt eget centrum! - What? säger jag. - Äh, det går väl inte! Men när jag checkar med Sv. Kassaservices hemsida på Nätet ochdet stämmer faktiskt! Thx, A. för tipset!

Ibland hinner man inte med. Har tydligen missat en räkning. F-n oxå, det var inte alls meningen. Jag var t o m helt säker på att jag reggat den. Dock när jag kollar mitt 'Solo' så verkar det faktiskt som om jag har missat att läsa in uppdraget. Undrar om jag kan fejka bort påminnelseavgiften :p . Jag chansar.

Gerbilsarna slåss

:hjälp:

Igår skulle jag rengöra våra två ökenmössburar. Den ena är i tre våningar med rör emellan. Jag flyttar alltid far och son från den mindre buren till den större med våningar. De får för tillfället springa runt på översta våningen och jag låser med en deoflaska i rörgången. Den brukar passa som handen i  handsken.

Nu hände det sig att mamman och de två småtjejerna lyckades putta upp hindret och plötsligt var det ett jäkla liv i buren märkte jag. JISSES! Nu till saken att pappa & mamma ser exakt likadana ut, helbruna. Jag fick ju lov att snabtt få tag i den ena bruna och flytta till akvarieburen. Dock tog jag tydligen mamman, stackar'n. För plötsligt var son o mor i vilt slagsmål. Skulle jag våga sticka ned mina händer och flytta tillbaks. Samtidigt måste jag också snabbt få bort den andra bruna från den stora buren och det är inte det lättaste eftersom den är i tre våningar och det dessutom springer omkring två små ena där.

Nu är det äntligen lugnt bland våra fem ökenmöss, tack och lov.

Nedan några av sommarens små ungar... (de två till vänster har vi kvar, 'systrarna').

moss

Gringo

Åhh, vad jag ångrar att jag inte köpte det 1:a exemplaret igår kväll.


Jag hade förmånen att lyssna till chefredaktören Zanyar Adami en stund i ett kulturcafé igår. Han var skön! Han berättade lite om sin uppväxt i 'Arabdalen' och sitt projekt, som syns bl a i Metro en måndag i månaden, som bilaga (hela 8 sidor). Tufft & najs av Metro att våga satsa på killen & idéen: "Ingen från hooden känner igen sig i den mediebild som förmedlas av förorten. Vi vill visa Sverige vad som verkligen händer här ute. Många har försökt före oss, med det har mest blivit gnäll, bitterhet och självömkan. Vi tar soft på tillvaron och vill hellre se dina smilgropar än din skrynklade panna".

En granne köpte iaf ett exemplar som jag bläddrade lite i. Jag frågade om hon inte ville ha den signerad av chefredaktören himself. - Jo visst, sa hon. Eftersom jag satt bäst till hade hon lämnat pengar till mig och jag reste mig för att köpa ett nr (fniss), så jag pratade t o m ett par ord med Zanyar.

Tag dig tid att läsa lite vid tillfälle! De är verkligen roliga och ironin flödar härligt....

(Tidningen/boken sälj i Pressbyrån, fick jag höra av Zanyar).

http://www.gringo.se/default.asp

Ps. Jag ska nog försöka komma över ett par Gringo: 100 sidor fett - Ett halvt kilo tungt. Nu är Gringo Grande i stan kompish. Säg till om DU är intresserad, 50% rabatt genom föreningen kan vi säga  ;-) .


Klottersanerare

Hmm, nu har jag minsann bidragit och gjort en insatts för mina grannar.

F-n i hel--te! När jag kom hem idag precis efter lunchtid, så är vår hiss nedklottrad. Inte kul att bo så här direkt och tänker direkt på USA och t ex Los Angeles och NY. Bara cirka en timme tidigare åkte min sambo hemifrån och hissen var inte nedkladdad då.

Om man ändå hade kommit på vem som gjort detta. Inte så mkt för att skälla och gorma, utan för att veta vem, förklara kostnader och känslor.

I kväll tog jag rengöringsmedel och en gammal handduk och lyckades torka bort det mesta. Yihoo! I'm the best!

Nu undrar jag förstås varför ingen annan har gjort detsamma. *sur*

hits