Love LOVE2010

Jag erkänner: - Jag gillar city-arrangemang, där man själv kan strosa omkring i egen takt! Förr fanns Vattenfestivalen och nu är det rubricerat inför bröllopet.

Jag har gått över "Love Bridge" mitt i Strömmen, från Strömbron mot Strömparterren. Det var läckert! Mitt i vattnet alltså.

Har gått längs med Skeppsbron och sett Ostindiefararen på avstånd, tvärs över vid Skeppsholmen, checkat in IKEA:s engagemang "Tillsammans". Många prylar där och även utställning förstås, av bänkar och stolar bl a. Den som är sugen på ngt kan få kaffe, rund, gullig, vit tårtbit, varm korv med bröd, stor glasstrut, för endast 5 kr/st. Jag testade så klart en "Ockelborulle" m kylingfilé i. Den var god! Kostade förstås lite mer, 25 kr. I Kungsan är det mkt musik, helnajs. Jag har hört lite Petter och lite Marie Picasso med kör. På Norrmalmstorg har Idrottsförvaltnngen sitt stora tält och en scen med aktiviteter. I den stora plaskdammen i Kungsan görs golfutslag (lr vad heter det egentligen?) ut över dammen. Tänk att komma på den saken! Hålet är en liten gräsbrygga med rött hjärta på... :D

Slussen däremot förblir lite tråkigt överlag. Jag tittade förbi en eftermiddag och vid Stadsmuseet pågår emellanåt grejer. Men inget jag sett. Jag suktar efter Cirkus Cirkör, men de har nog inte så mkt med LOVE 2010 trots allt.

Vi ska försöka prica in Charlotte Perelli i Kista på söndag.

Utställningen POPIT, "Prinsar & prinsessor i Tensta" har jag självklart besökt, vid invigningen på Nationaldagen. Spännande med fotoutställning i och på ett vattentorn!

Torsdagen innan bröllopet, jisset vilket trafikkaos det var vid Norrmalmstorg och Kungsträdgården, tidig eftermiddag! Bussar stod på rad och kom ingen vart. Polissirener tjöt i högan sky. Framme vid Strömbron kom så en liten kortege och jag såg att trafiken vid korsningen nära Sheraton var stoppad av poliser. Tror att det kan ha varit det danska besöket som anlände till Slottet. Denna dag var det mycket mer folk i city.

Här är btw LOVE2010:s officiella webbsida:
http://www.lovestockholm2010.se/SV/Start.aspx .

En mäktig kung, eller inte

Ikväll har jag för första gången besökt Operan vid Gustav Adolfs torg, alldeles intill Slottet.

Jag följde och såg "Maktens pris som galenskap och död i skräckromantisk och avslöjande människoskildring".

Det var riktigt mäktigt. Orkestern var dessutom bara den värd att uppleva, btw!

"MacBeth" är egentligen en djup och tung pjäs. Pjäsen/operan utspelar sig i Skottland på 1600-talet, under mörk medeltid med inbördeskrig och vikingaräder. MacBeth vet vad han vill och han har även en stark, bestämd fru som talar om vad han ska göra, för att bli kung. Men MacBeth är också en svag och rädd man. Han lyssnar till häxorna och ser till slut vålnader och kollapsar några gånger. Han förblir barnlös och är mycket ärelysten. Han rådfrågar häxor som frammanar andar som först stärker honom men den sista spådomen gör honom mycket orolig! Men MacBeth känner sig ändå trygg i profetian: "ingen man född av kvinna kan döda honom".

Giuseppe Verdis musik och W.Shakespeares teaterpjäs i sitt esse!

Det får nog bli fler operabesök framöver. En annorlunda upplevelse samt det behöver inte alls bli ståra hål i ens plånbok. Det har jag alltid trott!


hits