Nu går'e fort

Från ett jobb till ett annat...

Jag är dunderförkyld & har fått diagnos: LARYNGIT. Tack för det! (Får/Kan inte prata t ex). Hur kul är det & lätt?

Ett nytt arbete har jag haft på lut (jag har t ex sagt till flera: ...att jag måste bara få detta. Vore konstigt annars!) . Men vidare besked har inte velat infinna sig. I måndags på en mkt trevlig och givande arbetskonferens läste jag alla mina mejl på lunchen, ett sa att jag skulle göra ett test dagen därpå. D v s igår. Med feber och svett tog jag mig till city och genomförde två test på tid. Godkänt med beröm, tydligen.

Nyss ringde de och sa att: - Jobbet är ditt, du börjar på måndag! WHAT?! Jag har ju ett, som jag måste t ex säga upp mig ifrån. (Klart man inte säger upp sig förräns man har ett annat!). Har iaf nyss pratat med ena chefen. Det tycks gå vägen alltihop. T-A-C-K Sal.

Lite kul: I Metros horoskop stod det idag: ".. Kanske handlar det om oväntade arbetsuppgifter"

Xakt

Håller med: http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article1851885.ab .

Har jag inte alltid hävdat det, att folk jobbar ihjäl sig i dagens samhälle!

Idag såg jag en 3-åring som varit på dagis hela dagen och han var helt slut när vi kom hem. Han orkade knappt gå de sista metrarna.

----

Tillagt 2008-04-03

Läs även: http://www.aftonbladet.se/kvinna/article1872183.ab

Bio & Arn

Som slutkläm på en mkt välplanerad torsdag så:

Yäpp, då har man sett filmen byggd på Jan Guillous bok.

Om Arn Magnusson från Folkungaätten handlade denna 2 h 19 min långa, historiska men spännande film. Utspelar sig dels i västra Götaland och dels i Mellanöstern, på 1100-talet. En hjältesaga med modiga, duktiga riddare, svekfullhet, våldsamma halshuggningar, romantik, vänskap och färräderi. Allt i god blandad kompott!

Värd att se. En hel del berättande iofs, men det måste det väl så klart vara i en sådan här typ av berättelse.

Fortsättning följer dessutom hösten 2008...

Skådisar: Michael Nyqvist, Stellan Skarsgård, Tomas Bolme, m fl.

Film nr 2 ska heta 'Arn - Riket vid vägens slut' och sägs ska ha premiär den 22 augusti. Cecilia 2, d v s Blanka (drottningen) lär hjälpa till.... Över 1 miljon har redan sett första filmen som hade premiär 25 december.

Se mer info här:
http://www.arnmagnusson.se/page/id___454.php .

- In hoc signo vinces

14 febr

En enkel hälsning - så vacker:

hearts

Men som en kompis sa: - Valentines Day är så lanserad av det komersiella packet. De rika företagen ser sin chans och vips blir företagen ännu rikare på oss stackars fattiga...

Skönt att dessutom höra på tv igår, att skolorna förbjuder eleverna att dela ut blommor till varandra. Var ska eleverna göra av sina rosor t ex. Den lär ju vissna ganska snabbt!

I morse frågade min son också: - Säger man något särskilt idag? - Näe, svarade jag. Fast du kanske får några extra kramar av tjejer. Då svarade han, min tonåring: - Det får jag ändå!

Ödet ger vägen

Ödet visar vägen. Filosofiskt värre. Men visst är det så?!

Jag sänder t ex ansökningar kors & tvärs, för fulla muggar.

Ngn hör av sig och man springer iväg på en intervju.

Omständigheter och tillfälligheter avgör ens framtid. Jag råkar t ex kolla platsannonser den ena dagen, men inte den andra. En potentiell arb.givare hör av sig via mejl lr tfn. - Kan du komma? Kanske jag kan lr så kan jag inte och missar en chans. Kan jag, så kan det hela förändra min framtid.

Ett val avgör så mkt!

----

Anekdot: Cam. hade jag inte läst din blogg nyss, hade jag inte ens funderat över ovanstående. Det bara kom när jag läste ditt inlägg...

Jag avslöjar

Yäpp, jag är en råtta! Enligt kinesiska året som startar idag är år 2008 just Råttans. Kul!

Råttans år lär innebära: Mindre stress och mer kärlek...
 

Inga revolutioner eller katastrofer, utan mindre stress än vanligt och mer tid att ägna åt våra närmaste.

Enligt den kinesiska astrologin börjar i dag Råttans år, ett lugnt mellanår.

Nu infaller andra fullmånen efter vintersolståndet, då firas det kinesiska nyåret.
Det innebär också ett nytt "djurår", enligt den traditionella kinesiska astrologin.
I går avslutades Grisens år, i dag börjar Råttans.

Precis som i vår astrologi så har den kinesiska tolv olika tecken, hos dem är samtliga djur. Dessutom spelar fem element (jord, vatten, metall, eld och trä) en stor roll, så ska man vara mer precis så är det jord-råttans år som nu inleds. Ofta betyder rått-år att saker påbörjas men inte avslutas, men jord-råttan gör att fler påbörjade projekt faktiskt får ett slut.

Vi ska inte vänta oss några stora, omstörtande händelser - annat blir det om två år då Tigerns år börjar, ett riktigt olycksår - utan det blir rätt händelselöst. Det kan låta tråkigt men å andra sidan minskar stressen och vi får tid åt våra nära relationer. Det här är ett bra år att ägna åt dina nära, dina fritidsintressen och din hälsa. Det är ett väldigt bra år för relationer, men kanske inte mest de romantiska. 
 

Råttans år brukar innebära goda ekonomiska tider. Najs!
 

Alla gillar en råtta sägs det vidare:
Ett gott ekonomiskt sinnelag präglar också en person som är född under Råttans år. Dessa personer är på gränsen till snåla, förutom mot dem som står dem närmast. De är kreativa men inte konstnärliga, deras finurlighet kommer ofta till sin rätt just i affärslivet. De startar gärna eget eftersom de vill vara sin egen boss. I det sociala är det ofta charmiga och underhållande, blir gärna festens medelpunkt. Trots namnet så går en Råtta hem i de allra flesta läger.

-----

Lite historia: Enligt den kinesiska mytologin så ville Buddha träffa alla djur innan han lämnade jorden.

Det första djur som hörsammade honom var just en råtta, som betraktas som ett trevligt och driftigt djur.

Detta är jag:
http://www.monika.nu/horoskop/ratta/nyckel_ratta.asp?main=kombination_ratta.asp . Här kan även du finna just ditt tecken kombinerat västerländsk vs österländskt astrologi. Denna sida är bra också: http://www.minatecken.se/sidor/rattan.html .


Lyckligt lottad

Dagen till ära så ringer en supergullig granne mig & erbjuder mig & sonen att hämta hembakade:

semlor

Jag hade precis innan köpt ett halvt kilo kaffe och stod just i köket för att brygga dagens första riktiga kopp kaffe.

Vilket sammanträffande & lyckoträff! Tack goa M!

Dubbelt upp: lön & sjukersättning

Jag fattar inte!

Är detta ekonomiskt? Sjukpensionerade ska åter ut i arbetslivet och erhålla lön OCH sjukersättning. What! Varför då?

En undersökning från Försäkringskassan säger tydligen att var 10:de sjukpensionär kan tänka sig att återvända till arbetslivet. Från och med 1 januari nästa år ska det bli möjligt också ekonomiskt heter det vidare.... Ja, men visst självklart ska en arbetsför kunna "gå ut i arbetslivet" om den så kan & vill!

Sjukpension sägs var 'en personlig tragedi'. Mindre än 1% kommer tydligen tillbaka till arbetslivet. Övriga lär "tvingas" leva på 64% av den tidigare inkomsten. För många handlar det om några 1.000 kronor efter skatt varje månad heter det vidare. F'resten anser jag att det åtminstone borde röra sig om minst 7-8.000 kr, så hur räknenissarna kan få det till 'bara 5.000 kr' förstår jag inte heller!

Men alltså, antingen är man väl så dålig att man behöver var sjukpensionär eller så kan man arbeta och gör så och erhåller vanlig (och ENDAST) lön!? Självklart en ordinär lön förstås.

Läs mer här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1760219.ab ,
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=739260 och http://www.e24.se/pengar24/pension/artikel_232499.e24

Samhället kan väl inte heller behöva arbetskraft när så många går arbetslösa? Låt ungdomar och friställda få arbete föst och främst.

hits