Grannsamverkan

Mmm, jag vet att grannsamverkan egentligen är ngt helt annat...

Men ändå, tack för goa grannar!

Igår på väg hem från arbetet vid halvsextiden ringer min sambo och säger: - Är du hemma snart? Vi ska på cirkus! Vi har fått tre fribiljetter. Jag svarar: - Näe, jag vill hem och ta det lugnt, jag har superont i mitt ben och lår!

Men vad göra, sonen har pratat om denna cirkus på fotbollsplanen i flera dagar samt när man nu kan få gå gratis.

Vi kom iväg i alla fall. En kvart fick jag tillgodo hemma. Främst stoppade jag i mig smärtstillande Somadril, låg raklång i sängen i 5 minuter, kastade i mig en smörgås.

F'låt Linda att jag inte lyckades möta upp dig/er och ta emot det jag skulle. Jag hämtar hos dig på måndag! Sorry också Karin, jag hade verkligen velat tjattra lite. Men ibland händer allt på en gång, som jag nämnde för Linda.

Cirkusen var faktiskt bättre än jag väntat mig. Dock tycker jag det borde vara förbjudet att en artist ska behöva riskera livet! En tjej hissades upp fem meter i cirkustälttaket och gjorde hissnande balansövningar i en gummibandsgunga. UTAN LIVLINA! Hästuppvisningen tyckte jag vad bäst av allt. Mycket clowneri var det, bäst för det minsta såklart. Enda missen var att i pausen hann inte alla barnen som ville köpa sockervadd och popcorn göra det. De stängde kassorna trots att de var kö. Litet trist. Vi vuxna kunde gärna ha väntat 5-10 minuter till.

Jag en tradiot..

Ja, man har ju en fritidssysselsättning kan man säga:

Traderabetyg

Man har hunnit med en del, sedan förra sommaren. Tradera bjöd då sina medlemmar på annonser, eller rättare sagt man slapp kostnaden ifall man inte fick sin sak såld.

Längst ned i det högra hörnet står: 2.000. I den gröna spalten ett antal olika siffror och enbart nollor i den högra spalten, d v s Negativ-spalten. Najsi-najsi m a o !


Att inte komma ihåg

Många skyller på tidsbrist och för mycket att göra, när man glömt en sak.

Det finns bra knep att inte glömma något! En kamrat sade till mig: - Du jobbar inte heltid! Vad skulle nu detta spela för roll. F'resten gör jag det visst nu, för tillfället. Jag har t ex den här heltidsveckan, med arbetstid 8 till 17, hunnit med bentäthetsmätning på ett läkarhus, ett styrelsemöte, packat och skickat samt hämtat ett antal Tradera-paket samt ett besök hos kiropraktorn och detta utan att ta ledigt från arbetet och förlora timlön. Att inte förglömma, även tagit mig tid att blogga lite, främst städat upp och raljerat i bloggen. Samt rensat och svarat på en hel del privata mejl.

Jag missar inte min matlåda på morgonen genom att exempelvis hänga en liten tom påse vid min jacka eller väska dagen innan. Ifall något viktigt måsta handlas med hem skriver jag en liten kladdlapp och lägger vid pengarna eller kontokortet, så att åtminstone när man står i kassan så blir man påminnd. Det finns så lättsamma knep att absolut komma ihåg en sak. Du kan lägga något eller en lapp vid dina skor, som du använder, när du ska minnas att ta med något eller göra något när du går hemifrån.

Visst jag är fullt medveten om och förstår anledningen till att man lätt blir tankspridd när man har mkt omkring sig. Det är då som struktur och knep är nödvändigt. Man planerar också så klart att göra saker på vägen.

Min son får exempelvis inte glömma den nytvättade t-shirten, som nu hänger i torkskåpet, imorgon när han går till skolan. Jag sätter en liten notis på hans väska och han lär se lappen när han klär på sig ytterkläderna och kommer naturligtvis då ihåg att plocka med den rena, helt torra tröjan.

Flyttade tidigare inlägg, p g a ständiga spam

- nedanstående två inlägg är justerade något med tanke på tiden och alltså flyttade för att jag just i dessa inlägg tidigare fick så många kommentarer, som var spam med en massa underliga länkar till utländska siter -

Vill du eventuellt skriva ngt personligt eller ngt särskilt trevligt kan du göra det i min gästbok:

http://www.olzzon.com/g/g.php?a=s&i=g18-03984-8e

Jag tackar Jessis för inspirationen till min gästbok!

I gästboken kan du f'resten sedan se direkt hur & av vem du själv kan ordna en!

-------------------

Yihoo!

För cirka en månad sedan blev jag blå stjärna på Tradera. Tradera är så kul. Jag köper & säljer helt vilt, nästan var dag. Samlar grejer här hemma, som kan komma till användning som presenter eller andra ändamål.

Gör så många fynd. Den som inte är tradiot kan säkerligen inte förstå det eller hela grejen öht.

Hoppjerka

Att byta arbete ofta kan av många tyckas att man är en 'hoppjerka', men tänk så mkt erfarenhet man får samt nya upplevelser, nya miljöer och nya arbetskamrater, med mera.

Nu denna vecka började jag på ett nytt uppdrag. Jisses, vad kul det är att 'flytta runt'. Nya lokaler, andra tekniska hjälpmedel eventuellt, andra lunchrum och nya shoppingområden på lunchrasten eller direkt efter arbetsdagens slut...

Att vara bemanningskonsult måste väl också kunna ses som 'hoppjerka', men det kräver minsann mod, planering, flexibilitet, en uns extra ödmjukhet vid nystarter och intresse förstås!

Det kan bli ett halvår på ett ställe, sedan kanske två månader på nästa. Många olika kodkort, koder, kom-ihåg-anteckningar kan de bli, men det är klart man fixar, eller hur! Man vill gärna visa "framfötterna" på ett nytt ställe och inför en ny samordnare eller chef och gör man det så ökar självklart chanserna till nya uppdrag via sin arbetsgivare, vet man.

Även om det kostar en uppdragsgivare lite extra, så är en lösning med 'konsulter' kanske värt det hela. Bemanningen är säkrad och de får säker (läs: kunnig) personal under en bestämd tidsperiod.

Fynda

Skynda fynda. Mmm, så står det på 'våra' affischer inför morgondagen.

Massor har bokat bord i föreningslokalen. Sk-tkul ju! Hela eftermiddagen ska vi ha Öppet hus och hoppas nu att det kommer lite folk också som är nyfikna.

Jag frågade nyss sonen och sambon: - Om jag tar med mig bara två påsar med saker att sälja kommer jag då att komma hem med mindre än just två påsar? Kan ju avslöja att ingen av dem trodde att så skulle vara fallet :p.

Nåja, det brukar ju bli mest byteshandel säljarna emellan. Men det är väl helt ok det med, tycker jag.

Mission compleated

Ett halvårs uppdrag i Hägersten är slutfört. I förrgår fick jag en fin vatten/vin-karaff med företagets emblem på, vid avtacket på arbetsplatsen. Helsnygg. Ett härligt minne, thx Pia!

Vad göra nu då, tänkte jag och började surfa runt efter lite jobb. En viss inkomst måste man ju ändå ha! Har anmält intresse på två helt olika tjänster. Men så ringde en PA igår och sade att min tidigare PA tipsat om att mitt uppdrag precis tagit slut. Hon erbjöd mig ett nytt.

Idag fick jag klartecken att skriva avtal på torsdag och börja den 15:e. Najs! En solig härlig vecka helt ledig nu, inte mig emot. Nu ska jag i stället arbeta på söder och fram till midsommar. Perfekt det med.

Nu hinner jag förhoppningsvis rehabilitera mig från min troliga led-/seninflammation. Har precis börjat med tabletter som min sambo hade kvar, bara 3 år gamla, men de går nog bra. Måste hålla mig från kiropraktorbesöken också för jag tror att de har hålligt igång värken samtidigt. Voltaren som jag knaprat från och till vid ett flertal tillfällen sedan i julas tycks ju inte ha hjälpt direkt. Nu ska jag texta Somadril, tänkte jag. Någon som har erfarenhet av dem?


hits