Hoppjerka

Att byta arbete ofta kan av många tyckas att man är en 'hoppjerka', men tänk så mkt erfarenhet man får samt nya upplevelser, nya miljöer och nya arbetskamrater, med mera.

Nu denna vecka började jag på ett nytt uppdrag. Jisses, vad kul det är att 'flytta runt'. Nya lokaler, andra tekniska hjälpmedel eventuellt, andra lunchrum och nya shoppingområden på lunchrasten eller direkt efter arbetsdagens slut...

Att vara bemanningskonsult måste väl också kunna ses som 'hoppjerka', men det kräver minsann mod, planering, flexibilitet, en uns extra ödmjukhet vid nystarter och intresse förstås!

Det kan bli ett halvår på ett ställe, sedan kanske två månader på nästa. Många olika kodkort, koder, kom-ihåg-anteckningar kan de bli, men det är klart man fixar, eller hur! Man vill gärna visa "framfötterna" på ett nytt ställe och inför en ny samordnare eller chef och gör man det så ökar självklart chanserna till nya uppdrag via sin arbetsgivare, vet man.

Även om det kostar en uppdragsgivare lite extra, så är en lösning med 'konsulter' kanske värt det hela. Bemanningen är säkrad och de får säker (läs: kunnig) personal under en bestämd tidsperiod.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits