Skickat 700 mejl / månad

Det verkar ju orimligt. Men nej då. I min hotmail, den nya versionen 'Windows Live Hotmail' kan man lätt se den statistiken.

I den nya versionen sparas ens mejl automatiskt. Toppen! Det saknade jag tidigare nämligen. Det var alltför lätt att missa att kryssa i rutan nedtill i ena hörnet 'Spara kopia'. Inte heller gick det bra att backa och tro att man kunde se sitt precis ivägskickade mejl.

Tillbaka till min höga "skickade-statistik". Det betyder att jag sänder omkring 20 mejl per dag privat.

Fast jag måste också erkänna att jag älskar mejlandet. Helt klart framför mobilsamtalande alternativt att fastna i den vanliga hemtelefonen för den delen. Iofs mobilen är bra på så sätt att om man har handsfree kan man göra annat samtidigt och att man kan nyttja mobben på rörlig fot s a s. På väg till centrum, på t-banan o s v. Men samtidigt kostar mobben också mer än vad det gör att sitta vid pc:n och rajta ett mejl.

Man ska iofs också ha en viss livsfilosofi för att mejlandet ska passa. Framförhållnng och tålamod t ex. Men med god beräkning så går det ofta mkt bra. Samt om man även kollar av sin mejl-låda ofta. Gärna flera ggr om da'n så!

---

En annan sak som är bra, när man inte är i närheten av en dator är förstås messandet. Små korta meddelanden kan säga mkt. Vid sms:ande ska man självklart förstå om inte motparten svarar direkt. Med ett mess kan man vid behov sända meddelandet: 'Se mejl'. Då lär man nog locka den andre till nyfikenhet. Men just om det är mkt info eller ett svar som krävs så är det en smart grej.

SJ bokning på Nätet - NEEEJ rekommenderas INTE

En natt i förra veckan satt jag och bokade tågbiljetter för mig och sonen, men det skulle jag INTE HA GJORT! Jag skulle ha ringt SJ:s Kundtjänst dagtid och tagit tid ifrån deras personal...

För om man inte är uppmärksam på SJ:s hemsida så blir det en kostsam upplevelse vill jag lova. Åhh, vad arg jag var när jag upptäckte följande:

Jag "råkade" boka Vuxen + Ungdom. Jag skulle ha bokat Vuxen + Barn  ! Är inte det lite konstigt? Har man en tonårskille så tror man väl att han räknas som ungdom, eller hur?

sj

På mitt misstag kunde jag förlora ca 400 spänn!
Jo, jag upptäckte också att om man ska man boka om så räknas det som avbokning och man får betala 100 kr per biljett, . Man får alltså INTE göra fel eller rätta till i efterhand. Det visade sig att familjemedlem och barn åker för endast 10 kr, i stället för som i min bokning som ju gav mig att 'Ungdom' skulle kosta ca 230 + ca 160 kr. Jag tänkte t ex inte ens på 'Mer info'-knappen i ena hörnet. Varför kan f'resten inte ålder stå i parentes direkt under orden 'Ungdom' respektive 'Barn'. Samt all text under 'Barn' där längst ut till höger gjorde att jag trodde att det gällde endast vid specifika tillfällen. Fortfarande känner jag att en tonåring är inte BARN, tycker jag! De kunde väl isf åtminstone stått 'barn/tonår' där längst ut till höger samt 'Barn'-rutan borde absolut ha funnits närmre till vänster!?
En annan konstig sak när jag till slut var på väg att avboka själv direkt, så visade det sig att utresan består att totalt 4 st biljetter, men hemresan endast två (fast att vi byter en gång på båda resorna). What  !? Så m a o om jag skulle avboka 'ungens' ungdomsbiljett Sthlm-Jönköping skulle det kosta 200 kr samt sedan ytterligare 100 kr för hemresan, för hemresan består av endast två biljetter. Konstigt va? Jag bokar ju hela sträckan från början. Visst, självklart förstår jag att byte kan vara nödvändigt, men ska man behöva olika biljetter för det? Blähhh!

----

(Självklart mejlade jag direkt samt ringde sedan någon dag senare)

Uppdaterat: Åhh, vad skönt jag är inte helrasande längre på SJ - bara lite. 'Barn'-biljetten kom igår, utan ombokningsavgifter på typ 300 kr totalt. Visserligen ytterligare 40 kr i fakturaavgift samt en annan vagn, men det senare ska väl gå att ordna till, väl på tåget. Lite knasigt iofs, men men. Den extra fakturaavgiften får jag väl ta, fast det hela var helt i onödan egentligen.

Varför kan inte SJ justera hemsidan enligt förslaget. Det må vara många som gör samma miss som jag t ex! Kanske de vill tjäna EXTRA MYCKET förstås. 

Kaffe-kort, Volontär, grillafton, godispåse

Jag är riktigt nöjd med denna vecka.

Har skaffat ett kaffe-kort på coffe-House. Kul grej! Snyggt dessutom. Det ger en 20% på en spring-fika t ex och man har alltid ett kort laddat med lite slantar för jämnan. Lite roligare och mer tejsti också än en vanlig fika från Pressbyrån ju.

På Nationaldagen var vi med kort varsel dagen innan, inbjudna till grillafton hos släktingar. Det blev mkt trevligt och mkt gott så klart! Tack A-L & K! Dumt nog glömde vi en påse med lite kläder i en bil, när vi fick skjuss hem på senkvällen. Tack även T. f'resten för lånet av SL-kort! Jag är dock mäkta sur över att en pendel-station ska kosta 20 kr extra/person. Löljligt! Vi fick alltså bara för en liten bit erlägga med kuponger totalt 52 kr - ENKEL RESA.

Idag volontärade jag lite grann vid ett gymnasium-utspring. Lokal-polisen önskade hjälp med att bevaka parkering och eventuella ekipage, som kunde tänka sig vilja ställa sig på parkvägar runtom. Risk för dubbelpakering och hinder för eventuell utryckningar. Vid ett tillfälle kom en bil och några ungdomar körandes och frågade hastigt:

- Ni arbetar med polisen va?
-  Vi hjälper polisen, ja. säger jag lättsamt för vi 'arbetar' ju inte. Vi volontärer har en ideell, informativ och främst förebyggande uppgift på oss.
Till svar får vi:
- Ååhhh, faaan! & så backar föraren lika hastigt och åker därifrån. (Undrar vart de hade tänkt köra annars :p ).

Det hela gick bra faktiskt och min upplevelse gällande hela aktiviteten var t o m över förväntan. De som parkerade gjorde det snyggt och hänsynsfullt tycker jag. Väldigt få bilar stod på gräsmatta och längs med parkvägar längre bort. Nåväl nere på gatan stod en del, men dagen till ära så var det 'lite ok'. Samt visst blir det trafikstockning på gatorna ett tag efter utspringet.

Idag fick jag en STOR godispåse av en vän. Som tack för lite hjälp. Du är så himla SNÄLL I. Du vet precis vad jag gillar. Thx x 1.000.

I morgon ska jag stå 1 h i centrum vid T-banan med antilangnings-information. Lappar ska delas och gul jacka på! Med texten: 'Var rädd om våra ungdomar! Langa inte alkohol och cigaretter'.

----

Nåväl, en trist sak denna vecka: Jag har haft djävulusiskt ont i ryggen och mina ben   . Smörjer febrilt med Voltaren...

Musei-söndag & gamla bilar i city

En toppensöndag i kulturell anda....

Idag blev det Spårvägsmuséet & Leksaksmuséet. Med halva priset tack vare Konsum-medlemskapet & Med-mera-kortet kom vi in på det ena stället och därmed även det andra muséet. Tack för det!

SPÅRVÄGSMUSEUM:
http://sl.se/templates/Page.aspx?id=3266 Länets lokaltrafikmuseum som berättar om resandets uppkomst från 1700-talet och fram till vår egen tid.
Innanför Spårvägsmuséet så ligger då LEKSAKSMUSEUM: http://www.leksaksmuseet.se/ . Med 1000-tals leksaker ochi ett 40-tal tittskåp.

Sedan kunde vi åka ångbåten 'Fritiof', utan extra kostnad, från Sofia till Djurgården. Helnajs ju! Där tog vi spårvagnen. Spårvagnens Dag till ära dessutom! Medans vi väntade på en spårvagn så kunde vi njuta lite av dagnes 'Gärdeslopp' med gamla bilar som med sakta mak rullade förbi. Även gamla bussar rullade sakta förbi tillsammans med gamla modellen brandbilar. Dock med rätt jobbiga avgaser förstås. Med "7:an" rundade vi Waldemarsudde och åkte till Norrmalmstorg. Nu var vi rätt nöjda efter 3 timmar, så en cappucino inne på NK satt gott vill jag lova!

T A C K  C + F för sälliset! Jag gör gärna om ngt liknande!

----

I sommar ska jag minsann göra många muséeum. Ska nog skaffa Världskulturkortet som är ett årskort med vilket man kommer in på alla fyra världskulturmuseerna så ofta man vill under året! Läs mer här: http://www.ostasiatiska.se/smvk/jsp/polopoly.jsp?d=138&a=5112 . Alternativt detta: http://www.svensktkulturarv.com/?id=2800 .

hits