Musei-söndag & gamla bilar i city

En toppensöndag i kulturell anda....

Idag blev det Spårvägsmuséet & Leksaksmuséet. Med halva priset tack vare Konsum-medlemskapet & Med-mera-kortet kom vi in på det ena stället och därmed även det andra muséet. Tack för det!

SPÅRVÄGSMUSEUM:
http://sl.se/templates/Page.aspx?id=3266 Länets lokaltrafikmuseum som berättar om resandets uppkomst från 1700-talet och fram till vår egen tid.
Innanför Spårvägsmuséet så ligger då LEKSAKSMUSEUM: http://www.leksaksmuseet.se/ . Med 1000-tals leksaker ochi ett 40-tal tittskåp.

Sedan kunde vi åka ångbåten 'Fritiof', utan extra kostnad, från Sofia till Djurgården. Helnajs ju! Där tog vi spårvagnen. Spårvagnens Dag till ära dessutom! Medans vi väntade på en spårvagn så kunde vi njuta lite av dagnes 'Gärdeslopp' med gamla bilar som med sakta mak rullade förbi. Även gamla bussar rullade sakta förbi tillsammans med gamla modellen brandbilar. Dock med rätt jobbiga avgaser förstås. Med "7:an" rundade vi Waldemarsudde och åkte till Norrmalmstorg. Nu var vi rätt nöjda efter 3 timmar, så en cappucino inne på NK satt gott vill jag lova!

T A C K  C + F för sälliset! Jag gör gärna om ngt liknande!

----

I sommar ska jag minsann göra många muséeum. Ska nog skaffa Världskulturkortet som är ett årskort med vilket man kommer in på alla fyra världskulturmuseerna så ofta man vill under året! Läs mer här: http://www.ostasiatiska.se/smvk/jsp/polopoly.jsp?d=138&a=5112 . Alternativt detta: http://www.svensktkulturarv.com/?id=2800 .

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits