Försäkringskassan

Mycket personligt, jag vet. Men denna gång måste jag delge följande:

Den 11-15 maj var jag sjuk. Nu fick jag en utbetalning på 256 kr. Jag skulle ha tjänat ca 2.300 kr den veckan! Varför får jag då endast 256 kr? Jag försökte ringa FK direkt för en förklaring. Det var ju lätt, NOT! - Du har plats nr 109 och beräknad kötid 17 minuter.

Jag arbetar ca halvtid (eget val) i snitt, under året. Vissa perioder jobbar jag mkt intensivt. Oftast också bara på projekt och endast på timmar. Då har man ingen sjuklön ifrån sin arbetsgivare, utan har rätt att vid sjukdom anmäla sig direkt till Försäkringskassan. Handläggningstiden var denna gång snabb iaf, det var bra. Men hallå! Åtminstone 1.000 lappen trodde jag att jag skulle erhålla. (2.300 kr/2 x 0,80, karensdagen medräknad självklart)

Ifall jag jobbar ca 1.000 h på ett år, hur kan det vara rimligt att jag får en sjuklön på 13 kr/h?!?!?!?!

Det finns registrerat hur mkt inkomst jag hade 2008 och jag har deklaretat att jag kommer att arbeta på samma vis 2009.

JAG BLIR SÅ IRRITERAD, varför ska allt vara så krångligt och orsaka så mkt extrajobb............

-----

Tillägg den 13 juni:

Det har LÖST SIG. Tack och lov! På måndag får jag en justering ifrån FK. 1.200 kr till. Thank you very mucho!

Kan iaf säga att mejlsvar från dem tog 12 dagar. Samma dag ringde sedan handläggaren. Justeringen, utbetalningen kommer efter 3-4 dagar....


Vad då arbetsfri inkomst - finns väl inget som heter så?!

Häromdagen snubblade jag, naturligtvis på Nätet, över en underlig term: ARBETSFRI INKOMST. Häpp!

Vad 17 är det för något? Den terminologin går inte, tänkte jag direkt! En inkomst är en inkomst. För en tjänst eller uppdrag som man har gjort och får en ersättning/lön/arvode för.

Nå väl, jag sökte reda på vad det kunde vara. Visst, självklart t ex ränta på ett konto. Du behöver inte jobba för att få den där räntan s a s. På ett sätt tolkar många att även bidrag är "en arbetsfri inkomst". Tja, kanske det. Samt en större lottvinst naturligtvis. Samt absolut om ngt de som erhåller garantilön och bonusar, efter att de slutat arbeta.

Ändå har jag mkt svårt för dessa två ord ihop!

Personligen har jag ju valt att vara desto mer arbetsfri. M a o arbeta så lite som möjligt eller likväl 'Jobba inte ihjäl dig!' och ta vara på livet och stressa inte så förbannat. Jag har dock ingen inkomst när jag är ledig, men jag blir destor rikare på annat (fritid, upplevelser, kultur, natur, socialt, tid att läsa, njuta av solen och promenader, volontära inom område som intresserar MIG). Har aldrig stämplat! Har aldrig erhållit socialbidrag. Har inte bostadsbidrag, eller liknande! Jag har sparat länge, länge. Samt lever f f a mkt snålt.

Terminator Salvation - Year 2018

He's back.

It's time...

Denna ska jag se!

http://terminatorsalvation.warnerbros.com/

Den 3 juni sägs bli premiär i Sverige!

Vilken musik, tala om ödeskänsla. Man ryser verkligen!

Budget för inspelningen lär ligga på ca 200 miljoner. OMG!

Filmgenren kallas denna gång: science fiction/undergång/krigs/action-film.

... this is the begin.

hits