Piggare av snön ute ?

Tänk dig ren fin snö i stora vallar. Det är väldigt vackert!

Vi kan t o m bli piggare av den! Jag själv tycker det är otroligt mysigt med den glittrande snön. Lekplatsen utanför vårt köksfönster har 1 meter snö och snötäcket når upp till gungorna! Ngt att minnas sedan i sommar.

Nu kan vi uppleva "ljusterapi" ute om dagana, sägs det. Läs vidare här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6669840.ab .

Just nu är jag ordentligt förkyld och näsan och kroppen vill inte som jag vill. I vanliga fall går jag tidigt oftast på morgnarna hemifrån och jag kan avslöja att jag roar mig med att rita smileys och andra enkla figurer (katt, blomma, u name it) här och var i snön, där jag går förbi fina, orörda snövallar på min väg till t-banan... Ett lite nöje som jag idag på väg till Centrum & Apoteket nästan ville tipsa dagisbarnen, som kom mig till mötes på parkvägen, om. Men, ähh, det tar vi en annan gång.

Man kan inte arbeta sig rik

Det var väl det jag visste :-) !

http://www.e24.se/pengar24/jobb-och-karriar/omojligt-att-jobba-sig-till-rikedom-i-sverige_1846231.e24 

Tillgångarna är extremt ojämnt fördelade.

Det är även förhållandevis stora skillnader i levnadsstandard även inom medelklassen.

Stora grupper i samhället har mycket små reserver. Medelhushållet har i genomsnitt cirka 40 000 kronor i nettoförmögenhet, alltså samlade tillgångar inklusive bostad minus skulder, och ungefär lika mycket i finansiella tillgångar.
Det är ju ingenting!

1 procent av hushållen äger nästan 20 procent av den samlade förmögenhetsmassan.

En liten artikel i gårdagens DN var också bra om att folk arbetar alldeles för mycket och att fri tid kan vara mycket värdefull den också! Jag ska se om jag kan hitta den.


Avatar 3D - del 2

Nu har jag sett den och är helt klart nöjd.

Den är mycket effektfull och har en fin berättelse. Men det har väl ingen missat direkt.

I DN och Svenska Dagbladet var det långa artiklarna (nästan ett helt uppslag) om filmen här om dagen.

Filmen är rätt lång, hela 2 h 40 min. Men tiden går fort, så det är inga problem. 3D-glasögonen sitter bra på även den som har vanliga glasögon. De är inte alls som förr, var det 10 år sedan, som man hade en pappersversion till tv:n?

Bion kostar iofs lite, hela 150 kr/biljett. Jag kan rekommendera att i första hand nyttja biocheck, s k företagsbiljett! Då lägger du endast till 30 kr, så värdet blir alltså 120 kr för checken.

- "I see you"!

hits