Baddräkt förbjuds

Nu ngt skämtsamt...

Ska man häpna över att en baddräkt inte får användas? En s k man-bikini. Jag måste le! Visst den är fruktansvärd ful, men why not. I så fall förbjud alla mini-bikinis ockxå då!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article1719254.ab

Allvarligt talat

Jag såg Uppdrag granskning den 15 januari. Det handlade om gäng, kriminella, OG och hur det ser ut idag i samhället.

Hela programmet var riktigt obehagligt att se. T ex den där lille killen (12-13 år) som absolut skulle bli medlem i OG. Medlem får man bli, jo då! & man får skydd! Kanske han har hört det där med mötesfrihet iofs. Men suck! Om han är medlem i en gangsterliga, vad förväntas av honom då, tror han?! Synd att Josefsons inte frågade honom ngt som: - Tänk om en ledare säger åt dig att döda din kompis mamma eller pappa, hur skulle det kännas, är det ok? Det kändes som om Janne vart helt ställd där bland barnen.   

Lite så där kan nog många barn känna i många av våra miljonprogramsområden t ex. Men samtidigt, varför så stora familjer, de blir så stoooora familjer?! Det är väl självklart att föräldrarna inte mäktar med i så fall, att se efter sina barn. Denna gansterledare som programmet handlade om var 6 år när han kom till Sverige, tänk så tufft alltså, samt med 9 syskon dessutom. En del ungar lever vind för våg i stadsdelarna, springer hur som helst, utan att mor eller far vet var de är eller gör. Samt tonåringar härjar vilt sena kvällar och nätter. Händer det ngt om vi crashar denna busskur, hur ser det ut? Vi vandaliserar lite här hos SL! Cash e gott, vi rånar ngn! Vi kastar stora stenar på bussarna! Sedan om mormor eller farfar sitter på den bussen, det vet dem inte.... Tristess och hopplöshet ökar risken för droger och då behövs snabba pengar, då blir det lgh.inbrott och fler och fler rån på öppen gata....

Läs mer om programmet:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=84167&a=1023770&lid=puff_1023810&lpos=extra_0 och http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=84167&a=1025084&lid=puff_1023935&lpos=lasMer .

Min lösning:

Kommunikation/dialog dagligen
Fritidssysselsättning, föreningar och klubbar
Närvarande vuxna
Vuxna ska i tid säga till barn, både egna & andras
En dos moral, etikett och känslor dagligen
Konsekvens-diskussioner i skolan i tid (mellanstadiet)
Reaktioner, inte skit-samma-attityden
Bry dig, fråga & prata. Ibland kan en retsam lr skämtsam mening lösa problem altn starta funderingar

---

Vidare tror jag starkt på att stress, rädsla, osäkerhet & oro föder mkt av dagens våld...

Gynning med bebis

Nya programmet 'I huvudet på Gynning' är rätt najs.

Carolina lånar en bebis över en dag: - Vi gör som i matlagningsprogrammen, vi skippar bullen i ugnen och går direkt på den färdiga produkten... Haha! Ja, vi vill inte se hur "denna" bulle blir till iaf. Vi vet ju sedan BB-tiden hur hon & Olivier höll på i sängen s a s.

En dag då hon 'pimpar' ungen med en mössa för 700 kr, pimplar vin på Stureplan med en god vän, medans Sigge sover lugnt i sin vagn, så undrar Carolina: - Är det så här lätt egentligen?

Desto tuffare får Lina när hon ska barnvakta 8 barn i ett hem. Hon var knappast helt ensam ändå, som många tycks tro. För då hade hon inte kunnat stått utomhus och blossat, kedjerökt på sina giftpinnar, så fort hon kände sig en aningens stressad!

Lina hävdar att hon nog vill bli mamma inom ca 1 år. Spark i baken, säger jag! Ja, runt 30 år, då är det dags!

Tv-freak - Dokusåpa på Svt (kors-i-taket)

Jag tittar egentligen inte så mkt på tv. Men man har väl några favvisar förstås.

Ett nytt program som jag kommer att kolla är: 'Tv-sjärnan'
http://www.resume.se/nyheter/2008/01/10/svt-klonar-janne-josefsson/index.xml . Den verkar skoj! Ska de finna morgondagens Janne Josefsson, Hans Rosenfeldt (Folktoppen & Parlamentet) eller Anne Lundberg (Antikrundan)? Svt-profilerna ska som jury coacha och välja ut 'nya ämnen'.

Den 23 jan. lär public service-såpan börja.

Ekorrhjulet i vardagen

Så här känner många av oss, kanske främst flerbarnsföräldrar:

rl-klocka


Det är läskigt. Varför ska det vara så & vad tycker DU om det?

Min åsikt är att ALLA skulle må bättre av att ha max 6 timmars arbetsdag samt att det även skulle finnas mer justa deltidstjänster som inte sinkas av ev. A-kassa m m!

Många hävdar visserligen att det samhällsekonomiskt inte skulle gå ihop sig. Nä hä? Kostar inte vårdcentraler, sjukskrivningar, förtidspensioneringar, arbetslöshet en massa då och är f f a inte den personliga hälsan värd en hel del? Nu säckar ju 40-50-åringar ihop, även 30-åringar!

Äckligt / Jag mår illa av...

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70792684_852__,00.html

http://dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2006%5C09%5C20%5C1697

Jag säger inget om ett avgångsvederlag till den som kanske blivit uppsagd och får en ersättning på 20-30.000 kr i ett fast belopp. Men när ngn får 100.000 kr I MÅNADEN i 12 månader. Ja, då mår jag illa!

Skulle en assistent i regeringskansliet ha svårare att hitta ett jobb än en vanlig gymnasieekonom t ex? Jo då, därför måste en sekreterare som jobbat i regeringskansliet få ca 30.000 kr per månad i 1 år!

hits