Skolans Dag

Idag, på eftermiddagen när solen precis gått i moln för resten av dagen och det börjat bli lite kyligare, då startade ´the Day of the School´!

Alltid lika roligt och trevligt (fast jag hade otroligt ont i mina ben/höfter). Självklart ställer man upp som trivselvärd, går runt med ett band och visar att man minsann är en förälder som hjälper till. Rektorns tal & välkomsthälsning, idrottsprofilens uppvisning med de minsta och de större barnen. SVT som filmar lite, musiklärare som spelar live och hjäler till med att hitta på toppentexter till skolans 'egna låtar'.

Själv tar jag en del foton, äter baklava, sockerkaka, pirog och morotskaka. Den sista halvtimmen på kvällen får man köpa hembakat billigt som bara den! Jag ber om sex bitar och får en t o m på köpet. Najs!

Barnen ska bli avprickade innan de får gå hem kl 19. Innan dess ska hela skolgården städas. Med hjälp främst av lärarna så går det på ett kick. Helt otroligt!

Tack för en supertrevlig eftermiddag.

Hela en och halv månad kvar till avslutning. Är det verkligen sant?

Nya ord

Det har i dagarna på tv & radio pratats mycket om nya ord i svenska språket....

Igår hörde jag på Nyheterna  ytterligare ett annorlunda ord, eller egentligen t o m ett fenomen (verksamhet): Flash mobs. En heltokig idé, men lite festlig måste jag säga.

Själv tycker jag att det är rätt roligt med nya ord som fastnar. Jag nyttjar själv ofta svengelska som exempelvis: najs och mejl eller förkortningar som oxå, suvve, OMG, WTF. Jag är helt införstådd med att inte alla förstår dessa ord, men de sistnämnda förkortningarna är endast för de som känner till och som också förstår kraften eller den 'enkla' innebörden av dem. Äsch, det här blev svårt att förklara.

Bland de 10.000 nya orden är chilla, guzz, keff, biffig, sunkig, blogg, domänförlust, sudoku, dissa, flippa ur, pierca, skatteväxla, sommarprata och överbelåna några exempel.

Vill du f´resten veta mer om 'Svenska språket' fann jag nyss intressant läsning här:
http://www.sweden.se/upload/Svenska_spr%C3%A5ket_S118a.pdf .

Ps. Ta dig oxå tid att läsa, följa Gringos skriverier. De är riktigt najs faktiskt !

Mental träning

Jag fixade det.

Vill du ha ngt att göra? Här kan du få tiden att gå:
http://www.illvet.se/Crosslink.jsp?d=187&a=1169 .


pussel

 .

Grå påsk

Var är solen?

Jag vill sitta på gården o sola samt fika. Inga ungar är ute nu ju, alldeles för tråkigt för gatans barn m a o.

Min förkylning sitter i. Jag vill ha sol och D-vitamin i massor för att piggna till.

Nu har jag iaf min påsktårta! En chokladtårta fick det bli. Mandeltårtorna på Vi var slut. Två bitar har jag fått i mig & jag är helt nöjd för tillfället. Ikväll blir det varma mackor.

pask


Linslus till son

Jag har en son som varit på tv, SVT t o m!

Ikväll var han med i ett program och han gav så bra svar på frågorna han fick.

Jag vet hur svårt det kan vara att ge bra svar, när man direkt får oförberedda frågor och dessutom kanske blir filmad.

/en stolt mor

Eskilstuna

I torsdags var jag en sväng till Sundbyholm, för att kolla in slottet. Märkte ni f'resten att vi tog med oss solen till Stockholm också?

Om nästan exakt två månader ska jag/vi dit igen. Jag lär bli yngst ;-) , 10 år före min tid liksom! Några av er förstår vad jag menar med detta....

Vi tittade runt lite. Jag kunde knappt gå, för jag hade suuuperont i ena höften. Bilresan gjorde visst mitt besvär ännu värre. Vi blev bjudna på en underbar lunch och till kaffet fanns en massa hembakade kakor. Mumsfilibabba!

(Igår var jag åter efter 3 veckors uppehåll, till min kiropraktor. Han 'knäckte' lite vid bäckenet och min onda höft. Jag hoppas att han hittade rätt nu. Det var lättare att gå, när jag åkte hem. Idag är jag lite öm, men det brukar vara naturligt direkt efter).

Förbud mot bloggar - WTF

Nu har Harrison Ford talat med Schwarzenegger och guvernören Arnold säger om bloggar "I promise all citiziens, no more bloggs on the Net! I'll forbid it immediately".

Jag säger bara: dessa kändisar! De går ihop & hittar på de dummaste, mest idiotiska sakerna.

Läs mer här f'resten:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,802743,00.html .

Schwarzenegger

hits