Ledighets-skoj

Haft lite T-möten, Farsta C, Slussen, Spånga, Strandvägen/Djurgårdsbron - på en båt.

Hälsat på Adam Tensta, i city (Gallerian).
Hittat snygga, nya vita byxor till xtrapris, Lindex.
S. arbetat klart på sitt s¤mmarjobb. Klarat alla dagar, 90 h totalt. Han väntar otroligt spänt på sin lön nu.
Funnit avancerad, läcker miniräknare (Canon F-7665) till mkt bra pris.
Äntligen fixat balkonglådan, det råkade bli gula & blåa blommor, lobelia och tagetes om vartannat. Bra pris & tåliga samt blommar mkt.
Solcellslampor på balkongräcket. Läckert på kvällarna/nätterna! Endast 10 kr/st på RUSTA *me like* . TACK N som hjälpte mig att hämta hem 10 st.
Snurrat runt på Barkarby handelsplats i hettan. Fyndat 2 st Dreamzone B50 för 4,600- i st. för 9,200- . Sista dagen för erbjudandet. Thx JYSK! IKEA var skoj att snurra i också. De har ju sin s k CIRKUSREA nu. Men sambon längtade hem så vi bara gick igenom hela varuhuset. Innan hade vi hunnit med OnOff och Dånalds.
Besökt FN-huset. Ja, alltså den stora gallerian: FORUM Nacka. Har du inte varit där? Då är det värt ett besök! Gallerian city är inget mot FN! Ta t ex blåbuss 471 ifrån Slussen och du är framme på 10 minuter. Om inte broöppning förstås, men det är lite kul det med... Lunchning på Café Art i Gamla stan.
Våffelätande med grädde o sylt självklart, vid en Vägkyrka. Där det snart vanskas kak&bullbuffé. Då ska vi också dit, naturligtvis!
En mkt hott dag i Bålsta & grillafton. Tack A-L & K.
Kattvakt åt en söt katt, Simppa. Kanske blir det åter åt en katt till. Den som brukar smita längs med balkonräckena här. Vi får se.
Dexter-serien har börjat åter på Tv6. Yees! Läskig men ohh så spännande. Likaså upptäckte jag att Desperata hemmafruar går mitt på dagen på Kanal5. Plejjar vi in och kollar senare på kvällen.
Ny dator och operativsystem: Windows 7. OMG! Mordeniteter och man måste lära sig lite nytt! Ja wohl, bitte. Jag överlever. När jag ska stänga av t ex, sitter jag alltid och väntar på sista ikonen, som inte kommer upp på "skrivbordet".
Söndagsutflykt till en vän i Södertälje, Bårstabergen. Lunch och fika och glasstårta. Det går så lätt med pendeln, men bara resan tar ju ett par timmar förstås.
Lunchat på Södermalm, kinamat. Alltid gott! Ihop m god vän, L. Tyvärr alldeles för varmt ute för att gå vidare och orka strosa! Det har varit för varmt ett tag nu. När (om) det kommer regn är det endast ett par droppar *grr* .
Tekniska museet i Museiparken var trevligt. Näst på tur blir Etnografiska museet. Kom ihåg att hoppa på 69:an tidigare än vid Centralen! T ex vid Rådhuset är ett bra tips! Skolungdom in gratis en gång med Sommarlovs-passet, jag in för halva priset tack vare Kulturarvskortet, sambon fullt entrépris (70 kr).
Hjälpt sambon med nytt id-kort. Hans gick ut för 3 år sedan! Då är det inte längre bara att gå till banken, noway. Inte fota sig heller och inget personbevis behövs... Utan först 400 bagis till Skatteverket i förskott, sedan till Söder och där bli fotad och visa kvitto på inbetalningen. Vänta 2 veckor och sedan klart.
Pizza Hut-buffé kan rekommenderas. Serveras ända till kl 15 dessutom, perffa! Fick lära mig att man får äta till halvfyra också.
Bytt SL(Access)-kort, till ett vitt & guldigt kort. Med Daniel och Viktoria på och guldkronor runtom. Tala om royalistiskt så det förslår. Men ohh så vackert förstås.

På tur:

Skansen (årskort ett måste, 450 kr) och Gröna Lund (gröna kortet: 159 kr), några museum samt kanske en Waxholms och/eller Sandhamnstur stårmejbi...

Sjuk en aningens - Jo, minsann

Damn it!

Har ju varit heldålig ett par ggr under våren. Dels i april och dels nu.

I förra veckan hade jag tid hos en ÖNH-specialist. Tack och lov! För på Vc hände inte mkt förut. Jo, jag fick nässpray och allergitabletter, trots att ingen allergi var utredd ordentligt. Hos specialisten fick jag äntligen ta näs- och halsprov, samt lämna lite blod. Resultatet fick jag snabbt och i förrgår. Ingen allergi öht. Skönt det, för då behöver jag ju knappast allergitabletterna! Med allergitabletterna blir man trött och somnar lätt på eftermiddagen t ex av dem. Nässprayen direkt onödig i det fallet alltså.

MEN: en bakterie har jag: MORAXELLA. Jag har mkt slem i luftvägarna, särskilt nattetid. Så morgnarna har varit riktigt tuffa att komma upp och iväg till jobbet. Tänk dig en superförkylning, då vet du ungefär hur det har känts. Samt som om ngn stoppat in bomull i halva huvudet, särskilt bakom näsan. Nattetid har jag vaknat många ggr för att det är helt tjockt i halsen. Har måst harkla mig och harkla mig och harkla mig. Gissa om man inte sovit särskilt bra!

Nu har jag iaf fått antibiotika: Spectramox (Amoxicillin). 10 dgrs-kur.

Nu är jag ledig 1 månad. Supernajs! Fast inte lika kul förstås att behöva inleda ledigheten med en penicillinkur.

hits