Shoppingtokig

I drygt en vecka har jag varit tradiot. & jag har redan hunnit få 39 omdömen, samtliga positiva. *lycklig* . Jag har nog lika många affärer till som inte är helt slutförda.

Lite gambling och lite tur och man kan göra superfynd på Tradera. Jag har köpt t-shirts, barnjackor, smycken, skärp, mer mera. Flera saker har bara kostat 1 kr/st. Det dyraste ca 15-20 kr om jag minns rätt. Det var ett helt nytt mobilsmycke (kostar ute ca 50 spänn minst). Visst lite portokostnader tillkommer naturligtvis, men det är man alltid medveten om.

Min sambo är avundsjuk och orolig för mina affärer. Visst det har gått på löpande band, men jag är också van vid att hantera mejl, betalningar över Nätet, jag skriver fort och kan lätt göra lathundar över texter. Jag antecknar varje auktion, belopp, vem som säljer och hur betalningen ska gå till. Man lär sig också att vid vunnen auktion/vara, att snabbt titta om säljaren har ngt mer intressant så att sampackning kan ske. En juste säljare/kund-relation innebär också att man lägger omdöme på varandra, eller rättare sagt på själva affären. När jag gett ett omdöme tackar jag för varan/varorna via mejl och talar om att jag lämnat omdöme och påminner om att jag hoppas får ett också, om jag nu inte redan fått ett tidigt.


Snabba affärer - Tripp trapp trull

Kul när det går undan. På 1 minut blev jag av med tripp-trapp-trull stolen, efter ett samtal och två mejl.

På Prylbanken har jag haft en annons länge utan större resultat. Igår kom en mejlförfrågan ifall annonsen gällde fortfarande. Javisst, svarade jag. Stolen har stått i ett hörn i vardagsrummet och sonen har inte använt den på 2-3 år.

Dock hade jag också en annons ute på Tradera. På Tradera är auktionerna bindande, men man kan ångra en annons så länge inget bud lagts. Jag kollade, ingen fara, jag kollade med mejlkontakten om intresset kvarstod. Jodå. Det roliga var att priset var något högre satt på Prylbanken. Kanske, kanske hade buden kunnat öka mot slutet på Tradera, men inte säkert. I stället fanns ju chansen nu att bli av med stolen omgående.

Ett tfn.samtal som sagt och intressenten kom med bil omgående ikväll. Innan hon kom plockade jag snabbt bort den andra annonsen.

& här sitter jag med 500 spänn på fickan. Toppen!


Könskontroll

Några av våra husdjur fick idag åka en kokhet buss för att bli kontrollerade i djuraffären om det var en kille alternativ tjej. Tre av våra tio rådisar fick 'ramla' ned i en skokartong. De var mäkta förbannade på mig. Det skulle visa sig att jag gissat precis fel. Vår silvriga ökenmus är en kille och den svarta är en tjej. Vi trodde att jag valt ut pappan, men det var mamman som fått åka med. Djuraffären hade inte för tillfället möjlighet att ta emot ens två av dessa.

Av de sex små ungarna vi har, får vi snart lov att lämna de flesta till någon affär. En är gul och den lär vi behålla. Fem är bruna, som mor & far. Beroende på kön så hamnar den lille/-a gule i den ena buren. Två bruna är förresten bokade. Efter att några barn har kommit hem ifrån sitt kollo så ska de bli med husdjur!

Vi köpte med oss ett akvarium hem. (Billigare än en gnagarbur. Underligt med tanke på en massa glas och tätande material). Det låter nästan som om vi ska dränka dem. Däri bor nu pappan och den silvriga sonen. I stället för glaslocket ligger som tak ett gammalt kylskåsgaller, för att luftem ska cirkulera bättre. Hem fick vi t o m skjuss, thx Kostas!


Jag en tradiot

Visst, jag erkänner! Jag har fastnat i Tradera-gänget. I en vecka har jag varit medlem i sälj- och köpcirkusen. Men det är så kul & spännande.

Tanken var egentligen att jag skulle sälja en massa själv. Nåja, ett par annonser har jag visserligen lagt in. Men nu är det så att jag mest köper :p .

Vilka fynd, jag är så nöjd. Dock ska man ju passa sig och alltid ha i bakhuvudet att porto oftast tillkommer. Jag har köpt barnkläder, mobilsmycken, märken, med mera.

Det är först vid vinnande bud som säljare & köpare får uppgifter om varandras namn och adress. Man håller kontakt främst via mejl. Min mejllåda har nästan svämmat över :)  . Tradera fungerar väldigt bra. Man får besked vid första bud på egen auktion, besked när man har blivit överbjuden och alltså håller på att förlora det man lagt ett bud på.

Jag har kommit på ett par bra knep att göra fynd på. Det tog en stund att komma på alla finesser på Tradera. Det är mkt info på förstasidan, på 'Din sida' och det finns många andra tips- & inforutor också. Du kan även sortera på alla möjliga sätt.


Den nya gerbilsarna

Rapport om kull nr 2.

Som jag skrev den 24 maj har vi ju nu en ny kull i buren. Ja, vi ska snart sära på mor & far! Så här kan det ju inte få fortsätta :p .

Det blev sex ungar även denna gång. Nu är det 5 bruna och en gul. Gul! Den är så söööt!

De har precis öppnat sina ögon och är gudomligt fina, kan jag berätta.

Emottages: smågnagarbur altn köpes billigt. Altn 2 st bortskänkes - samma kön om önskvärt förstås - om ca 3 veckor mot löfte om god vård.


X60

Kul! I morgon ska jag & sonen få se och gå i det nya pendeltåget. Det allra första av det nya s k X60. 55 st sådana vagnar ska komma till Sthlm inom 2 år. 1 vagn var tredje vecka...

Den allra första vagnen har kommit till Stockholm. Den 22 augusti ska X60 gå i trafik.

Det kommande pendeltåget har fler sittplatser, bättre ventilation och som är snabbare än nuvarande. En vagn är 107 meter långt!

Läs mer här: http://www.jarnvag.net/vagnguide/X60.asp


Yoga vs Friskis & Svettis

Jag har mkt fritid och vill få bättra kondis och bli piggare!

Dessutom vill jag gärna ha ett 'friskus-kort', men jag kan inte välja. Hjälp mig, kom med råd och idéer, tack.

Antingen ska jag börja gå på yoga-klasser på t ex Day Spa eller så ska jag ha gympakort på F & S. Vilket ska jag kosta på mig?


Massor med sms!

Yees, nu har man 'sms i datorn' oxå!

D blir bekvämt tilll 1000. Jag har iofs nyttjat Inpoc ett bra tag. Men jag tror att Telias faktiskt slår Inpoc på fingrarna här. Dels vad gäller längden i ens meddelandet vilket verkar tryggare i detta fall, dels kan jag nu nyttja mallar samt färdig signatur.

Här ska sms:as så snart d passar kan jag lova.

Fr o m i morgon har jag 1000 sms för endast 100 kr i månaden. D är ok  , tycker jag. Se upp mobilvänner!


Ont, det gör ont

17 oxå! Igår mitt på dagen fick jag känningar, onda sådana, på ovansidan av min vänstra fot.

Whyyyyy? Jag har inte trampat snett eller så, vad jag minns. Nåja, jag knatar ju ganska mkt.

Jag gillar ju att promenera samt strosa i köpcentrum altn i city. Det är så djävulskt, att just jag ska få ont i foten...

Nåja, bästa att ta det lilla lungna ett par dagar. Ett varmt fotbad ikväll kanske underlättar och läker vävnad, muskulatur, lite i förtid. Antar att det är någon sena eller muskel som är överansträngd.


hits