Könskontroll

Några av våra husdjur fick idag åka en kokhet buss för att bli kontrollerade i djuraffären om det var en kille alternativ tjej. Tre av våra tio rådisar fick 'ramla' ned i en skokartong. De var mäkta förbannade på mig. Det skulle visa sig att jag gissat precis fel. Vår silvriga ökenmus är en kille och den svarta är en tjej. Vi trodde att jag valt ut pappan, men det var mamman som fått åka med. Djuraffären hade inte för tillfället möjlighet att ta emot ens två av dessa.

Av de sex små ungarna vi har, får vi snart lov att lämna de flesta till någon affär. En är gul och den lär vi behålla. Fem är bruna, som mor & far. Beroende på kön så hamnar den lille/-a gule i den ena buren. Två bruna är förresten bokade. Efter att några barn har kommit hem ifrån sitt kollo så ska de bli med husdjur!

Vi köpte med oss ett akvarium hem. (Billigare än en gnagarbur. Underligt med tanke på en massa glas och tätande material). Det låter nästan som om vi ska dränka dem. Däri bor nu pappan och den silvriga sonen. I stället för glaslocket ligger som tak ett gammalt kylskåsgaller, för att luftem ska cirkulera bättre. Hem fick vi t o m skjuss, thx Kostas!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits