Arbetsmarknaden av idag & Skolan och barnen

Jag har snuddat vid ämnet tidigare... Inför 6-timmars arbetsdag för ALLA.

Det är tragiskt hur många barn har det idag. Många vuxna mår också dåligt. Jäktigt samhälle och stressigt. Som nu också; strul med F-kassan, A-kassan och svårt att få jobb, o s v.

I de fall där båda föräldrarna arbetar mkt där är det många barn som växer upp utan bra famijeförhållanden och knappt träffar mor och far, Läxläsning, kvalitetstid, gemensamma middagar, vad är det? Det är t ex mer och mer våld ute i låga åldrar dessutom! Mer poliser och Volontärer är inte den bästa eller enda lösningen!

Läste i DN häromdagen att det senaste året har givit 9.000 nya ungdomsarbetslösa. Tragiskt. En insändare nämnde en 19-årig flicka med mkt bra betyg, men som nu inte fick arbete.

Prognoser säger att så många som 150.000 kan förlora sitt jobb de närmaste två åren, Flera arbetslösa och då minskar konsumtionen naturligtvis. All kommers och konsumtion går ner. Fler privata små företag kommer också att få stänga sina verksamheter.

Väldigt många får ju nu hjärt- och kärlproblem i så tidig ålder nu för tiden. Många trillar av pinn redan vid 40- till 50-års ålder. Onaturligt! Om kortare arbetsdagar skulle fler få jobb, bättre resultat, mindre sjukfrånvaro, minde bidragsbehövande i alla led! Läste också nyligen att arbetsrelaterad ohälsa uppgåt till en kostnad på runt 50 miljarder per år.

En del säger att det kostar med 6-timmars dag. För vem? För arbetsgivarna då iofs. Men är inte ett bättre utfört arbete och ett helt klart större vinstresultat, med utvilad och välmående personal värt en hel del!? Samt självklart minskad sjukfrånvaro.

Arbetstagarna skulle ha ork och tid och råd att engagera sig i sina barn, sina gamla föräldrar/släktingar, hinna shoppa lite då och då i sina närmsta köpgallerior, laga mer nyttig mat t ex, kanske t o m bli lite mer föreningsaktiva... Samt ha bättre humör på sina arbetsplatser.

S-O Littorin tycker/chattar:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3003&a=877456

Sick, sick, sick

Ja ha ja, undrar ifall det är fluensan trots allt. Vill bara sova, massor.

De senaste dagarna har det varit en varannan-dag-känsla som lurar en att tro: Nu börjar jag nog bli bättre. Pyttsan, nästa dag har jag än mer ont i halsen eller än mer ont i huvudet.

Dyrt blir det också. Hostmedicin, nässpray, näsdukar, Reliev, halstabletter (provade en ny: Zynx), som faktiskt kan rekommenderas. Detta inte bara till mig själv, utan till hela familjen alltså!

Man får ta det väldigt lugnt ett tag. Men jag är inte den personligheten jue :-( .

2,33 kr i ränta - Wow!

Har du också i dagarna erhållit kontobesked och lista över bankens inlåningsräntor på tillgängliga konton?

Jag har alltid var nöjd med min bank och har haft den i si så där över 20 års tid. Nu har jag tre olika konton, varav det på det ena faktiskt ramlar in ca 5-8.000 kr i månaden. Men nu är jag ändå ngt missnöjd när jag BARA fått 233 ören i ränta! Jo, iofs betalar man många räkningar ganska snabbt efter löning, men ändå.

På ett konto: 1 jan -08 2,95% i ränta men i dec -08  endast 1,85% ränta, nästa konto 2,40 i jan sedan 0,40 i dec, ett annat 2,50 i jan o i dec 0,60, ett annat 3,45 vs 1,45, på ett konto 3,40 i jan blev till 1,90 i dec, 1,55 blev 0,25, ett annat 3,40 i jan blev till 1,90 i dec. OMG, säger jag!

Bästa räntesatserna ser jag var i juli månad och oktober månad.

Ska bli intressant att se fondkatalogen sedan också...

Kulturen i år startar...

med 'Dumb Show' och den suveräne skådisen Reine Brynolfsson...

Fredagkväll ska tillbringas på Kungliga Dramaten.

En svart komedi om ett samhälle där empati och personlig moral ersätts av jakt på pengar och berömmelse. Om teveprofilen Barry som hamnar i ett rafflande maktspel med två högdjur i finansvärlden, spelade av Tomas Hanzon och Kristina Törnqvist.

Pjäsen är skriven av Joe Penhall som även skrivit 'En blå apelsin', som spelades på Dramaten 2001-2002. Även den tydligen med Reine Brynolfsson i en av rollerna.

----

därefter nästa onsdag blir det bio förhandsvisning av 'Benjamin Buttons otroliga liv'. Om en man som föds som en gammal gubbe och åldras till ung man. Alla minns väl kommentaren Mark Twain gjort om att det är synd att det bästa i livet kommer först och det sämsta sist. Trailer här:
http://www.sf.se/filmer/film?filmid=18050293 .


Swappling

På tv hörde jag idag om "en ny trend": SWAPPLING. Obs! Inte att förväxla med ett annat mkt likt ord ;-)

En trend-guru Stefan Nilsson uttalade sig hos Tielde i tv4 att en trend som kommer stort är just rubricerat! Så kul att jag länge tyckt att det är ngt att 'hänga i julgranen' och även nyttjat detta till fullo.

Ja, varför betala dyrt för ngt nytt? Om du kan finna det hos grannen eller bästa väninnan, som just är på väg att gå till Second Hand-butiken eller grovsoprummet. Varför köpa nya bebiskläder för flera hundra kronor för endast ETT plagg, om kompisen just har en urvuxen body till din halvåring t ex. Det kan också var skoj att bara byta ut sina prydnadssaker eller nyttoföremål hemma.

Bytt och bytt... billigt och bra & miljömedvetet så klart!

hits