Jobbvecka

Vilken härlig arbetsvecka!

 

Har sett Nackas fina villor, passerat Orminge, Gustavberg och Ektops Centrum och f f a bevittnat Nacka kommuns härliga blomsterarrangemang, i t ex rondeller. Har varit t&r Grisslehamn (där Eckerölinjen går). Besökt Norrtälje ett antal ggr denna vecka. Fikat på kondiset "Hörnan", rekommenderas. Passerat Gladö kvarn o Kvarnsjön o Rimbo stn, sett vart Länna ligger. Sett var Jarlaberg, Solbacka, Solbo, Riksten, Hallstavik och Söderhall är ngn.stans.

 

Har åkt Stockholms nya dubbeldäckare till buss! Den går Sthlm-Norrtälje, d v s buss 676. När jag var riktigt liten fanns det dubbeldäckare på linje 48 (tror jag den hette). Gick - för länge, länge sedan - Slussen-Kungsholmen, till min mormor på Pilgatan.

 

 

Många timmar betalt också. Det gillar vi.

 

Lyckats gå upp kl 4,15 ett par morgnar och kommit iväg. T ex varit i Sthlm city, Östra stn kl 6,00 en morgon! Har inte missat en enda tjänst lr tur. Allt har klaffat.

 

Har även hunnit kollat in HMS Bounty (världens mesta kända segelfartyg). Den låg vid Skeppsbron ett par dagar.

 

 

Gillar dock inte kvällens värderleksprognos inför fredagen :-( !! Den säger cirkus 26 grader. Hur ska jag orka jobba i den värmen? Det räcker med max 20 grader, tycker jag!

 


Kakbuffé

I like it!

 

En gång om året, varje sommar, går jag på en riktig KAKBUFFÉ. I år var det vecka 28 och tack och lov inte lika varmt som i fjol. För bara 50 kr fick man kaffe/te och hur mkt kakor och tårta man ville och orkade äta. Helt underbart gottis!

 

 

Bordet ovan fylldes naturligtvis på under tiden vi satt och fikade. I två timmar fick man sitta där. Men jag var tvungen att gå efter en timme, för att åka till ett jobbuppdrag. Allt är hembakat och fräscht till 1000.


Arbetsplatser / Frihet

Jag är nöjd...

Globen

Vasaparken

Centralen

Friskis & Svettis

 

Ibland även

Norrtälje

Tyresö

Botkyrka

Södertälje

Ekerö

 

Jag väljer ju själv när och hur jag ska arbeta. Visst det är endast på timmar, men det är det bästa på många sätt! Jag kan ha sovmorgnar ofta. Jag kan göra privata ärenden dagtid och när det passar. Kan alltså undvika köer och rusningstider. Det är ju inte särskilt kul t ex i t-banan morgnar & eftermiddagar! Eller att behöva stå i 10 minuter i onödan i mataffären. Jag kan sitta uppe sent på kvällarna och se på tv altn surfa på datorn. M a o supernajs läge...

 

Demonstrationer i butik (främst stormaknader) kommer det nog inte att bli så mkt av framöver. Det är tungt/tufft att stå kl 10-19 och dessutom vara alert hela tiden, förutom att hämta material, duka upp, laga till och sedan informera alla kunder, samt samtidigt då lägga upp och bjuda på ngt hela tiden.


Uppdatering

En intressant dag idag.

 

Har nu ikväll pluggat lite Space Management. Mkt intressant faktiskt. Kan en del sedan tidigare iofs. Men man kan alltid fräscha upp sina kunskaper.

 

Har äntligen fått göra MRT, d v s magnetkameraundersökning av min onda axel/skuldra. 20 min instoppad i maskin och en dundrande apparatur. Trots att man får ha hörselskydd och musik, dånar det otroligt runtom en.

 

Jobbade heldag, mestadels i Vasaparken, men även runt Odenplan. Provade nyss på att tidrapportera via Nätet. Det gick nog bra. Det visar sig nästa månad. Det var iaf mer folk ute idag, än i fredags! Samt skönare väder, svalare. Lite blåsigare dock. I fredags var det väldigt varmt, om du inte minns det när du läser detta ;) .

 

När jag så väl kom hem, först vid 20-tiden var jag väl unnad en cappucino gjord på 45 sekunder i vår nya espressobryggare TASSIMO T20.

 

 

 

 


hits