130:e inlägget / Snart 1 år

Oj, snart har ett år gått sedan jag startade min blogg, samt jag har skrivit härinne nu etthundratrettio inlägg om olika saker.

Orsaken till att jag lärde mig vad en blogg är, var just den stora katastrofen i fjol på Annandag Jul i Thailand. Det stod att backpackers ofta nyttjade sig av resebloggar. Därav undrade jag vad en blogg var. Ett enkelt men mycket praktiskt sätt att förmedla sig! Jag sökte och läste allt jag kunde finna om blogging.

Några av mina bekanta skrattar åt mig och ser inte nyttan, behovet eller glädjen av en blogg. Jag orkar inte argumentera och tänker bara: vänta ett par år! Jämfört med en hemsida är det också milsvidda skillnader. Ibland försöker jag förklara för de vänner som är skeptiska, men jag ger oftast upp för de hugger direkt med underliga motargument. Jag tänker att de behöver inte bli övertygade, de har tagit sin ställning redan, de får tycka vad de vill. Själv är jag nöjd och lycklig över livet och tillvaron.

Gott Nytt på er som läser här iaf :) !

Löften

Nej, nej inga nyårslöften här inte.

Jag tänkte vara lite sur: I tisdags lovade min läkare att sända hem ett läkarintyg. Än idag har det inte kommit! Jag menar, jag måste ju lämna till min chef, eller hur! Det känns lite fånigt att inte kunna visa det för sin arbetsgivare.

Visst jag ringde min vårdcentral idag och påpekade detta. Hmm, jag kan se att det är utskrivet säger sköterskan som svarar i telefonen. Jaha, säger jag och förklarar varför jag undrar och vikten av att kunna sända ett läkarintyg till sin chef. Sköterskan skulle säga till läkaren iaf. Vi får väl se på måndag nu då.

Mitt eget löfte att träna lite grann, rann ju ut i sanden för flera veckor sedan. Inte p g a slöhet utan med anledning av problem med ryggen. Idag var jag åter till kiropraktorn, bara 360 bagis åter. Jag hade inte klarat helgen speciellt bra. Endast ligggandes till sängs. Resan till sta'n idag var den värsta någonsin. Jag kunde knappt gå för smärtan, trots Alvedon forte i kroppen. Jag gick långsamt kan jag intyga. Det känns lite bättre nu. Thx AI för lånet av SL-kort! Mitt eget gick ut igår och jag har ett prova-på-kort som börjar gälla på måndag. Hade ju tänkt klara hela nyårshelgen hemmavid.

Nåja, ett enkelt löfte kan jag väl ändå bjuda på. Fast löftet beror inte på det mentala som i de flesta fallen utan helt på det fysiska. Jag vet AI dina råd, men först måste skelettet vara något sånär juste.

Jag lovar: Blir jag bra i min rygg ska jag göra så himla mycket!!!!!!!!!!!!!

  G O T T  N Y T T  Å R !  

Kul, kul med Jul

Vilken underbar jul-helg. Det är skönt att den har kommit, för dagarna och veckorna innan är alltid hektiska, eller hur?

Just nu har ett snötäcke lagt sig ute. Vackert! Den senaste veckan har det i Stockholm varit ganska mycket isfläckar överallt på parkvägarna. Det har inte varit lika kul förstås!

Igår var det traditionell släktmiddag med massor med godsaker. Godis, julmat, rött vin, julmust, fika, vaniljlikör och ännu mer godis. Najs! Klockan hann bli midnatt innan vi var på väg hemåt. Tack för skjussen Mike!

Många julklappar hörde till julaftonskvällen naturligtvis. Sonen som snart är 12 år var spänd och frågade flera gånger när utdelningen skulle ske.

Jag har lärt mig att själva inpackningen av julklapparna är ett stort nöje. Med annorlunda större lådor eller andra tillbehör kan man få mottagaren att undra samt jobba lite extra för att lyckas öppna paketen. Det är skoj att se.

En svägerska till mig skrattade och sa att jag vill kunna äta mina julklappar. Tja, hon har faktiskt rätt. Jag har inte så stora krav i min, av släkten begärda, önskelista. Jag är tacksam för t ex vinflaskor, goa delikatessostar, fin underbar choklad samt kanske träningskort iofs.


julgran05

Tandläkar- & läkarbesök 23/12

Vilken da'n före da'n! Se rubriken ovan.

Min privattandläkare ska dock ha en stor eloge! Han tog avtryck igår och hade idag en ny bettskena klar åt mig. Nu ska det bli spännande att se om den hjälper. Jag har tidigare provat den hårda modellen, utan goda resultat. Bara mer värk. Nu har jag fått 'den mjuka modellen'. Den känns iaf mycket bättre kan jag säga.

Läkarbesöket därefter tröttade ut mina ben och muskler totalt. Har så ont nu. Läkaren sade: Seninflammation, Voltaren och Alvedon! Jaha, ja. Trist, men något ditåt misstänkte jag ju redan. Beror antagligen på överansträngning. Nu tar det väl en himla tid innan detta går över.

Igår fick jag brev från en butikskedja mitt nya, utbytta, Visa-kort. Nu har jag ett 'fiskekort'. Så väldans snyggt & kul! Dessutom fick jag ett presentkort på 100 bagis undertecknat butikskedjans vd! Inte dåligt. Gissa om jag gnällt och frågat varför det hela dröjt så länge t ex. Nu fick jag en rejäl ursäkt. Det var flott, jag är mycket nöjd med brevet och 'plåstret'.

Det nya 'fiskekortet' är som en julklapp åt mig själv. Kostade bara 50 kr extra att få :D . En annan julklapp till mig själv hämtade jag häromdagen på Posten och det var en härlig värmedyna 'Sauna Solution'. En femhundring gick där, men många sköna stunder kommer jag ju att ha i soffan framför vår bio-tv.

Börja spela schack.......

Något positivt bör väl skrivas i min blogg oxå, antar jag.

Jo, jag är ju Tradera-fan, vilket många i min omgivning knappast kan ha undgått.

Därför må jag väl berätta om min morgontidigaste affär. I morse fick jag en vara levererad nästan till dörren klockan halvsju. Det tackar vi för! Det är ett litet, underbart gulligt och snoffsigt runt marmorschackspel.

Jag missade´'affären' tidigare i år, när ngn annan bjöd över mig. Men den personen fullföljde inte sitt köp. Nu gick det bättre.

Det visade sig att säljarens sambo brukar arbeta i närheten av där jag bor. Efter lite pusslande med dag och klockslag så gick allt lätt som en plätt. Han letade sig till min gata och ringde på mobilen när han stod på min gata.

Förutom som prydnad ska jag väl börja spela med sonen, som faktiskt älskar att spela just schack...

----

Min förbannade lårkaka börjar lägga sig något. Tack & lov! Har lättare att röra mig idag, men det är inte helt smärtfritt dock. I morgon måste jag dock ut en sväng, så håll tummarna, plz. Min tandläkare vill absolut 'fixa mig' innan jul. Han varnade och "skrämde" (eg. rådgjorde) mig via tfn idag, efter att jag mejlat honom en lång utläggning igår kväll av min hemska, dagliga tandvärk som inte gett med sig.

JAG VILL ALLTSÅ:

1.  Börja spela schack åter
2.  Bli smärtfri och symtpomfri i benet
3.  Få bort den eviga tandvärken


Varför ska just jag råka ut för allt?

Jag är tillfälligt handikappad. Det är pest!

Antagligen är det en lårkaka jag fått i mitt ben, övre och yttre sidan av vänster lår, nästan uppe vid höften. F-n, jag lovar, det gör ont och jag kan knappt gå öht.

Det hände i söndags kväll, efter en mkt aktiv dag med mkt stående och gående. Jag hade flera ggr på kvällen glatt bedyrat min nöjsamhet med dagens arbete. Att det var så skönt att äntligen kunna koppla av samt känna sig mkt nöjd. Då...

HUGGER / STICKER DET TILL, som en kniv rakt in i låret! Jag tvärstannade och blev naturligtvis orolig. Frågade sambon hur man vet om man t ex får en propp. Jag kunde inte stödja på benet, hade liksom ingen kraft eller stadga i benet. Det var hemskt!

Idag hade jag dessutom två bra jobb inbokade, ett på morgonen och ett annat på eftermiddagen. Jag som verkligen ville arbeta idag. Igår tvingade jag mig, envis som stenbockar you know, till jobbet. Borde antagligen inte ha gjort det.

Dessutom hade jag i helgen precis börjat känna mig bra i ryggen, efter tidigare eskapader.

Smärtstillande hjälper ju föga. Jag har provat isblåsa, försiktig massage. Ibland känns det hyfsat, för att plötsligt svida, bränna och vrålsmärta.

& snart är det julafton. Jag som både skulle arbeta och ordna lite presenter under veckan samt åka ett bit kommunalt på självaste julafton. Vi får se hur nu detta går. Får man tycka synd om sig själv? :p

En vecka kvar & pengarna slut

Jag undviker ju gärna kontokort. Även om jag gillar sådana. Men avskyvärda räntor och speciellt aviavgifter gör mig så arg och irriterad varje månad när aviseringarna kommer. Det går så sakta att få ned skulderna. Själv har jag en del matkonton, som Konsum och Vi. Sambon har några lån, för musikinstrument och datasaker han köpt.

Måste oxå hejda mina Tradera-fynd. Alltid hittar man något. Jag får undvika att logga in och öht titta på T. förresten! Måste iaf nämna ett fynd denna vecka. Ett antal filmer med bon Jovi. Gissa vad jag tittar på nu ;-) !

Idag hämtade jag ut en värmedyna på posten från Haléns. Den skall invigas ikväll. 500 bagis gick där, jahapp. Den här leveransen gick iaf supersnabbt. Tror att jag beställde den i förrgår natt (via Nätet), fick sms idag med kodnr samt meddelande att det bara var att gå till min tobaksaffär.

Har börjat lite smått med julklapparna. Först ska det t ex i helgen ordnas och packas med 150 påsar till ungarna i föreningen, för på söndag har vi ju 'Tomte-besök' i vår lokal. Åhh, vad kul det ska bli att se de minsta få träffa TOMTEN.

Tomten hallå!

Tomten jag vill ha:
. En tur runt Europa och få uppleva åtminstone samtliga huvudstäder. En annan älskar ju kultur så!
.. En son som slutar gnälla när vi ska gå på mini-Fältbiologernas underbara utflykter och även andra najs utflykter i huvudstaden, till Djurgården bl a.
… Energi att träna massor och t ex basta varannan dag kanske.
…. Full täckning på mitt pensionssparande (d v s precis det belopp man kan, får spara och få skatteåterbäring för).
….. En superb Mp3-spelare (att ha särskilt när jag arbetar på banken på kvällarna).
…... En bostad på andra sidan jordklotet att bo i under kalla, isiga månader här hemma.
......... 4 kg mindre på mage, lår och höfter. (Bailine here I come ;) ).

Men jag är inte omöjlig, det går också bra med:
. mer plats hemma för härliga, fina små saker som jag finner som traderare.
.. deckare och science fiction-böcker.
… en ny säng, gärna en rund (som t ex finns på IKEA). Men ohh, så dyr.
…. säsongskort på SL inte helt fel, helst med förlustgaranti.
..... en ny stereo med vinylspelare.
...... allt med sötnosen Jon bon Jovi. Affischer, videos, cd, dvd, you name it.

julren

En kiropraktor runt hörnet thx!

F-n vad ont jag har haft i min rygg den senaste veckan.

En sträckning el enkel muskelinflammation trodde jag först. Men när inte Ipren hjälpte öht och när värken släppte direkt när jag lade mig ned i sängen, började jag fundera. Dessutom vandrar den ihärdiga smärtan och flyttar på sig. Ena stunden strålar den ned i vänstra skinkan, nästa stund smärtar den som en kniv vid bröstryggen på min högra sida. Igår kunde jag knappt ta mig hem ifrån stan. Jag måste ta mycket, mycket små steg.

Igår kom jag på idéen att ringa mig kiropraktor som jag gick hos för knappt ett år sedan. Visst, jar var välkommen. På måndag i nästa vecka. I morse ringde jag kl åtta för att säga att om hon fick något återbud under dagen skulle jag gärna komma direkt. Men se hon har inte ringt. Hon kanske är ledig fredagar eller haft fullt upp.

Hur ska jag stå ut i helgen? Muntra upp mig, plz!

Hmm, man skulle ha en granne som kunde kiropraktik!

Jag som skulle gå på matíné-teater på Sthlms Stadsteater dessutom i morgon och se "Det finns ett liv därborta" med bl a Lennart Jähkel och Ann Petrén. Underbara skådisar! Som tur var har jag ju T. som snabbt tar hand om biljetterna. Jag får gå vid senare tillfälle. När det nu blir & mkt dyrare blir det för mig dessutom *gråter* .

Igår fattig idag rik

Kul att Skatteverket inte aviserar sina insättningar till medborgarna! (Banken förklarade att ibland kommer papperen senare än det tekniska liksom).

Idag ramlade några tusen kr in på mitt bankkonto. TACK! Inte mig emot. Dock inget jag väntade mig. Jag har inte fått återbäring på åratal, trots ihärdiga privata pensionsinsättningar. Ränteinkomster har man heller inte särskilt mycket av nuförtiden. Förr var det minsann bättre på den fronten.

Först trodde jag t o m att någon stackares traderare råkat slinta med fingrarna och i stället för några tiotal kronor satt in tusental kronor till mig. Summan från Skatteverket är ojämt, men så gör man gärna vid privata överföringar gällande just Tradera, för att specifikt kunna hänvisa till att insättningen är gjord av just personen ifråga. T ex 24,24 kr i stället för 24 kr exakt. Bare en äkta 'tradiot' förstår nog detta iofs.

Häromdagen skulle jag betala en 'affärsbekant' ett par hundra kronor för ett antal rabattfrimärken. Jag hade knappt pengar till det. Men så fick jag tursamt en liten insättning för ett dataspel jag sålt precis. Mitt konto jämnade till sig och jag kunde betala 393,13 kr för 60 st gamla, men obrukade, rabattfrimärken! Toppen!

Thx vd

Om nu ingen skojar förstås... (men d vore ganska långsökt, eller hur).

Men JISSES VAD NAJS!

En kommentar i min blogg från en företagsvd. Det är inte skam må jag säga.

*sträcker på ryggen*

F'låt om jag känner mig lite, lite mallig, men det måste man väl få göra ;-) !?

Julmat & -tallrikar

Nu börjas det!
 
I morgon äter jag min första julmat för i år. Här ska dukas och mysas i en föreningslokal. Hoppas många goa, trevliga förtroendevalda dyker upp på samvaron.

På onsdag tänker jag och en väninna besöka en annan förening, grannföreningen, och kolla in deras pub och verksamhet. Där ska jultallrik serveras, så klart.

Nästnästa söndag ska 'vår bästa tomte' hälsa på de småbarn i föreningen som vågar komma och träffa TOMTEN. Då har vi samtidigt advents- och julkaffe i vår föreningslokal för de vuxna som följer med sina barn. Påsar ska nu arrangeras på löpande band, något 100-tal, med godis och någon sak i. Snabbt ut på sta'n nu i veckan och leta efter en bra pryl att lägga med bland godiset. (Har du tips, kom med det omgående via Kommentar här i bloggen).

På tal om jultallrikar f'resten. Ett företag skickar ut superfina jultallrikar med Carl Larsson-motiv på. Bara man orkar samla på sig en viss sorts kartongflärpar (EAN-koden), i massor. Klart man gör  ....

hits