Härligt uttryck

- Cash is king!

Tja, visst ere. Kontanter kan man väl aldrig få nog av. Dock börjar mina egna tryta. Jag måste sälja lite saker, tror jag. Inte bara köpa, samla på mig.

Min son påminner mig om sin veckopeng, mat ska inköpas, räkningar ska betalas. Yes, I know. Räkningarna fixar man alltid, sedan är det väldigt många dagar till nästa löning dessvärre.

Men det är ju så att i sommartid gör man de bästa fynden & smartaste. Häromdagen vid ett besök i Globen, jisses vad lite folk det var där. Jag trodde köpgallerior lockade närboende & turister. Postorderföretagen sänder erbjudanden hela tiden. T ex 30% på allt. Gissa om det är NU man ska passa på...........................

Hämtrunda

Då var det dags åter o snurra i Sthlm o hämta upp Tradera-varor. Sonen fick naturligtvis vara bärhjälp. Först lite jagande av SL-kort. Jag brukar försöka låna. Det första hade precis gått ut, det andra hade ägaren inte återkommit till sin arbetsplats, den tredje oförberedda kontakten gick bra. Tack T, för att du jobbar så mkt hemma.

Först tänkte vi byta till pendeln vid Sundbyberg. Dock hamnade vi iofs på fel linje, men whatever, bara att byta inne i city jue. På skärmen stod att tåget skulle gå 13:02, kl var 13:01. Jippi, perfekt ju! Men nej då, det skulle gå först 13:12, väntetid alltså 10 minuter. Vid Sthlm C hade ett Södertäljetåg precis gått bara 10 minuter tidigare! Väntetid 20 minuter nu då. Blääähhh! Vi hoppade på samma tåg vi just klivit av och åkte med till Älvsjö. Jag började fundera om vår rutt skulle ändras, till omvänd ordning. Planen var från början: Södertälje-Älvsjö-Fruängen-hem. Äsch, de vi skulle möta var ju inställda på cirkatider. Vi gick upp i stället och in i Pressbyrån för att hitta något lunchliknande. Inte så lätt, men ngt finns alltid. Jag tog en faktiskt riktigt god tonfisksallad, sonen vågade testa en Pressbyrå-grillkorv, ostsalladsmacka plus läsk. På tåget åt jag sedan min sallad. Framme i S-tälje gick det så smidigt, gick nästan rakt på den person vi skulle möta. Var först bara tvungen att plocka fram min komihåglapp med namn, mobbenr och vad jag skulle betala. På 5 minuter var vårt möte klart och tåget vände lagomt mot sta'n. Vi slapp alltså vänta i nästan 30 minuter på nästa. Jag hade bävat lite för att tåget kanske vände omgående.

I Älvsjö stötte vi på en sur busschaufför. Jag hade tre olika bussnr uppskrivna, sonen fick syn direkt på en buss som stod inne. Vi hoppade på och frågade: - Hur lång tid tar det till Fruängen? - 18 minuter svarade han. Jag frågade snällt: - Finns det någon annan buss som kanske går snabbare? (Det stod nämligen en buss inne precis bakom). Han tittade lite surt och sade: - Har ni bråttom? Ta taxi! Tack för det trevliga svaret.... (Visste han inte, kunde han bara ha sagt t ex: - Ledsen, men jag vet inte, tycker jag då).

Vi kom iaf till Fruängen med denna glada chaufför och vi åkte genom Långsjö, Herrängen och förbi Myr-, Spindel- och Bromsvägen. I Fruängen lyckades vi efter lite yrande hitta rätt. Folk därute vet ju inte ens vad deras egna gator heter :sur: ! Nästa möte fixades lika smidigt & trevligt. Det roliga var att båda mötena visade sig ha vardera två småflickor i samma ålder dessutom :förvånad: . Jag roade mig med att bjuda på lite småsaker som tack för tillfället att spara in hemska fraktkostnader.

Hemåt sedan hoppade vi på en buss nr 15. Ja, stockholmare, fundera på den du! Smusslade ombord en halväten glass, som jag inte hunnit äta klart. En buss gick först precis framför näsan på oss och då gick vi in på ett litet grillhak. Mjukglass till sonen, en Banana GB-glass till moi. Nyfiken som jag alltid är, började jag öppna ett paket, med mkt, mkt pakettejp. En glass blir ju godare av att bli lite rumsvarm. Men buss nr 15 går rätt ofta, så jag hann alltså inte äta upp den innan nästa buss hade kört fram.

Nu ska vi gå igenom lite prylar, dyka i den proppfulla påsen samt lägga omdömen.

/ en lycklig tradiot :D ..........

Snabba ryck

En kväll skrev jag ett mejl till en privat skola som har godkända utbildningar samt får kommunala medel.

Jag hade en fråga med anledning av en uppgift på deras hemsida. Jag hade sänt frågan kl 20.30. Jag får svar från självaste vd:n, högsta ansvariga, och dessutom efter så där BARA fyra minuter!

Ja, det var ett personligt svar, inte ett sådant att du får svar inom 76 h, som en del har som automatiskt svar.

Ofta går ju kanske 'Kontakt' på en hemsida till en epostlåda som är central, d v s att en expedition har ansvaret. Då kan det dröja ett par dagar innan man får svar.


Marknadsföring e najs o spännande


 

För mina vänner som läser här! Det är väl alltid kul med lite extravaganser. Varför inte ett eget, privat visitkort eller en privat magnet? Man kan ha olika texter, olika för olika ändamål.


Jag har ett kort med namn, adress och tfn. Ett annat för business s a s. (Många s det blev på slutet). Jag har hittat ett superbt ställe på Nätet att beställa via. Mycket smidigt och humana priser. Vill du har rabatt dessutom?

OBS! Detta är ett tips och endast för dig som är intresserad!
Se här:
http://www.vistaprint.se/frfse?frf=225078895483 .

Kanske det inte går att klicka direkt på länken. Kopiera den då bara och klistra in i adressfältet så fungerar det!

Om du blir en 'vistaprintare' kan jag garantera att du kommer att få så många erbjudanden stup i kvarten, så att det bara är din egen tid, lite intresse och eventuell idétorka som kommer att hindra dig i skapandet.

Spånga-Gallerian-Västerhaninge

Vilken förmiddag & ont till 1.000 har jag nu i mina ben och lår. Igår tryckte min nya sjukgymnast på ett par muskelfästen och han sade att jag nog skulle ha träningsvärk i ett par dagar. Thx för det! Fick även två nålar en liten stund på två ömma punkter.

Nåväl, dagens förmiddag var i vilket fall inbokad in i det minsta. Tre olika Tradera-affärer skulle göras upp vid direktmöten. Schemat var tight kan jag lova. Först hämta upp ett par skor, sedan direkt till pendeln och ut till Västerhaninge för att möta två andra tradioter. När man bestämmer möten för första gången på nya platser kan man vara lite osäker och då är det en himla tur att mobbar finnes. Iom detta blev det till att gå lite fram och tillbaks vid centrumet, kanske lite onödigt när man är öm i benen. Dock sägs det ju att träningsvärk inte är farligt samt att man måste röra på sig.

Tur att sonen hjälpte mig som bärare. Det blev visst lite mycket påsar. & väldigt varmt och soligt var det. Lite ny fin djurmat och sand fick vi förresten också med oss hem, passade på att handla lite i 'Djurbiten', till våra fem små ökenmöss. De blev själaglada för den nya maten. I vanliga fall köper vi påsar på matvarubutiken och den maten är kanske inte den roligaste blandningen.

F'resten det är  konstiga perronger och in- och utgångar de har där i Vh  . När vi skulle hem stod ett tåg inne (försenat & tekniska probelm) och vi gick snabbt upp på rätt perrong, d v s mot sta'n. Men inga spärrar fanns ju och vi kom plötsligt direkt till tåget - ibland finns ju spärrarna liksom ovanför trappen. Konduktören sade att vi skulle köpa biljetter på den andra perrongen, gatsidan. Puhh! Jag som redan hade så ont i mina ben. Vi skulle ju dessutom säkert missa tåget (det var redan 7-8 min försenat). Nåja, vi ville inte chansa utan väntade in nästa tåg och sonen fick gå, ned och upp för trapporna 2 ggr, och lösa biljetterna...

hits