BRÅ-arbete & Volontär

Brottsförebyggande arbete och frasen 'Allas vårt ansvar' tycker jag är vettig!

Nu har man i helgen varit i Stockholmspolisens huvudkvarter, på Kungsholmen. *blivande volontär* & en mallig/stolt sådan kan jag lova!

------

Bryr du dig om andra människor och speciellt kanske din närmiljö?
Inser du värdet i att var och en har en identitiet?
Vill du inte att andra eller egendom ska ta skada om det går att förebygga? Genom exempelvis information, uppmärksamhet och samtal?
Är attityder och kontakter betydelsefulla?
Inser du att Polisen t ex har ett ansvarsfullt och svårt arbete?
Tror du att personlig kontakt, god kommunikation och sociala kontakter har betydelse i samhället?
Kan en trygg och trevlig boendemiljö spela roll för trivsel och minskad brottslighet?
Alla generationer och nationaliteter ska bli rättvist behandlade och ha förståelse ömsidigt.

Varför är du då inte engagerad lokalt i t ex Volontär-projektet, Grannsamverkan eller Granstöd!? Läs mer här:
http://www.psgruppen.se/ elller http://www.grannsamverkansverige.com/om/grannsamverkan/index.html .

Du får mer information, du kan delta i en informativ & givande kurs och f f a DU får veta hur du aktivt kan delta/bidra.

Lär mer även här: http://www.psgruppen.se/20070309.pdf  och http://www.polisen.se/inter/nodeid=44081&pageversion=1.jsp.

Några lokala sidor:

http://www.varnamo.se/omkommunen/brottsforebyggandearbete.4.18ff2710e077ef56080002771.html

http://www.stockholm.se/Extern/Templates/Page.aspx?id=80643

http://www.tyreso.se/templates/Page____1283.aspx

http://www.stockholm.se/Extern/Templates/Page.aspx?id=71380

http://www.nacka.se/default/PlatsID.2556/vis.1

M a o bry dig och gör något positivt...

Downshifters

I det senaste numret av tidningen Amelia finns den en artilkel om rubricerat. De tror att trenden kommer att slå igenom ordentligt i år!

Festligt att filosofin stämmer in så bra i mina högst privata tankar, som jag har haft i si så där 6-7 år.

Jag orkar inte med egna ord beskriva det hela... Men du kan läsa lite mer här t ex:

http://goto.glocalnet.net/christersanne/Tidspionjarer.pdf

http://www.svd.se/dynamiskt/idag/did_13910882.asp

http://www.svd.se/dynamiskt/idag/did_13959090.asp

http://www.ethos.se/se/Tidningsnummer/Nr_3_2002/51-52/

Jag säger bara: - Tänk dig själv, att ha tid att göra det du vill. Inte jobba ihjäl dig!

Ibland e jag modig!

Många har sagt att jag var modig som sade upp mig ifrån mitt förra jobb....

Det var så najs att gå in till chefen på gamla jobbet och säga att jag inte tänkte vara kvar. Det var lite pirrigt så klart, men likväl helt rätt. (Måste f'resten tillägga att jag en månad innan min uppsägning föreslog en bra lösning på en annan arbetsordning med tanke på miljö och arbetsuppgifter. Mina förslag anammades inte, vet inte ens om de togs upp vidare till ngn ledning, ansvariga. Jag vill gärna kolla denna arb.plats om säg 1 år för att se om situationen inte är förändrad i den riktning som jag föreslog!)

Arbetslös har jag aldrig direkt varit. Bara mellan två jobb  . Aldrig plockat ut någon A-kassa. För 6-7 år sedan bestämde jag mig för att absolut inte jobba heltid. Näe, tvi vale! Dock lite pengar måste man ha förstås. Nej, jag har min filosofi: hellre arbetsfri än arbetande 'slav', som jobbar ihjäl sig. Det gäller också att ha en hel del kontakter hela tiden. Ibland har två olika chefer (uppdragsgivare) ringt och jagat mig samtidigt. Festligt, men jobbigt då att välja. Samt så himla typiskt förstås. Ibland har man inget, sedan kommer allt på en gång.

I slutet på januari började jag på mitt nuvarande halvtidsjobb. Hann knappt tänka förräns ett nytt dök upp. Men visst jag hade också sökt en hel del, under de tre veckorna jag var utan jobb. Man måste verkligen ligga i och ett tips är att ALLTID ringa och prata med arb.givare och kontaktpersoner. Inte bara sända in en ansökan. Ibland - oftast faktiskt - säger de att de inte har hunnit gå igenom alla mejl eller brev. Då gäller det att kortfattat och snabbt berätta varför man själv just är rätt person, särskilt t ex om du har viss erfarenhet. Samt erbjuda sig att komma på personlig träff.

Mitt jobb nu, så är det såååå många omständigheter som klaffade innan jag hamnade där jag är nu. Jag lovar! Det kunde lika gärna ha gått i stöpet.

Ett annat tips är att ha andra små roliga saker vid sidan om. Något extra. Man kan vara provsmakare, demo-personal, samplare, marknadsundersökare på helger i köpcentrum, med mera.


Tycker du om vällagrad ost?

 

... har jag rabblat ett antal ggr de senaste dagarna.

Jag har demat!

Vilken intensivt jobb, säger jag bara.

Så trötter i mina fötter. Jag har stått i en exklusiv hall i en matvarubutik i 2 dagar och bjudit 100-tals kunder på en särskild ost (eg. flera olika). Vilken flott butik f'resten, en ordentlig delikatessbutik! Massor med godsaker minsann. Jag ska snart gå dit helt privat och njuta av att vara vanlig kund.

Mkt att hålla reda på är det när man demonstrerar i butik! Man ska ställa i ordning, dekorera, skära upp, hålla rent, sortera, informera och var pigg & informativ. Vara beredd på alla möjliga frågor, vara snabb om man ska ta kort paus och man måste organisera in det vid passande tillfälle. Jag hade en hel del fakta i huvudet så klart. Det tog några timmar att läsa på. Ngn fråga var ju knepig förstås. Vill lova att det krävs simultankapacitet och god planering. Det är i alla fall väldigt roligt och självständigt på ett sätt. Man träffar mkt folk och det är kul att 'sälja in' en vara/märke.

Det svåra är bl a att komma till en butik för första gången. Man kan inte butiken, man ska själva lära sig att hitta personalgrejer. Var man ska hänga av, var lunchrummet är, ta vara på sina saker och tänka på att man är personal, du känner inte de andra öht. Du är bara där tillfälligt!


2 stämmor

Nej då, inget musikaliskt här inte.

Utan två årsstämmor på två dagar - nåväl rättare sagt två kvällar. Det tär lite på krafter vill jag lova!

Den första kvällen gav mig två protokoll att skriva rent. Ett stämmoprottis och ett ngt kortare & lättare styrelsekonstituerande-prottis. Den andra kvällen var tuffare på ett annat sätt. Med femdubbelt så mkt folk, tänk er att hålla koll på avprickningen t ex! Kvällen tog så klart 3 ggr längre tid i anspråk än det första kvällen. En stor årsstämma kräver också alltid sina talare, medlemmar som tycker på sitt sätt, lite voteringar och rösträkning och frågor samt en del motioner så klart.  Dock är det tråkigt att många droppar av innan mötet är klart och de som skriivit sina motioner inte får samma goda chans att få gehör alternativt mothugg.

Men nuuuu kan jag koppla av lite. Visst på ett sätt börjar det löpande arbetet i de två olika styrelserna. Men en stämma kräver mkt, så det så. Pustar ut & känner mig nöjd.

hits