Höstlov - kan INTE ta ledigt

Sonen är supersur för att han ska gå på fritids denna vecka.

Jag känner att jag 'måste'  jobba. Sambon arbetar extralånga dagspass denna vecka på grund av det yrke han har. Själv är jag ju timanställd och "konsult", så jag vill ju visa framfötterna s a s. Var ju dessutom nyligen borta en vecka, p g a min onda rygg.

Har dock förhandlat mig till en timme tidigare hemgång, tack och lov. Börjar lite tidigare och släpper en stund av min lunchtid i stället. Perfekt överenskommelse. TACK nya chefen!

Får väl kompensera med kvalitetstid i helgen och springa på sta'n och museum kanske.

Snart 'vinter' - Nästa helg den bästa på året, hittills

Jag upprepar vad jag skrev för ca 1 år sedan:

Yeeees, äntligen. På söndag gäller det! Vi återgår till normaltid och s k vintertid. Detta är underbart för mig som är en kvällsmänniska. Jag har inte lätt för att vakna till eller kliva upp tidigt på morgnarna. Varje vår när tiden flyttas fram en timme innebär det ju att jag också måste upp en hel timme tidigare. Detta är inget vidare. Från och med måndag den 30 oktober så får jag sussa en timme längre var mogon. TACK

Tidningsurklipp från i fjol:
 
jkockan


 

I år:


http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,918814,00.html .

Min sons roliga uttryck

Sonen till sin far: - Mamma har blivit duktigare på Tradera.

& vad menar han med det, undrar du antagligen.

Jo, han menar att jag har inte köpt ngt på länge. Har inte hunnit samt att ekonomin måste bli lite stabilare.

Själv anser jag t ex att jag kan T. väldigt bra. Så det uttrycket var väldigt roligt och sonens föräldrar skrattade gott!Nästa uttryck. Han skriver med sitt finger på sin fars rygg och pappan ska gissa ordet. Efter ett tag säger sonen: - Jag skrev ju 'socialkompetens'. OMG! Ungen är 12 bast. Men visst, de har säkert blivit drillade och lärda i skolan ang. ämnet. Även denna gång fick vi ett gott skratt...

Jävla rygg (muskler)

F-n vad jag har haft ont de senaste dagarna!

Jag har isat (isgelépåse) och gosat med vetekudden flera ggr per dag. Hjälper för stunden, men inte längre än så.

Har inte kunnat sitta några längre stunder, än mindre knappt gå till centrum exempelvis. Värre och värre för var dag. Ja, har självklart provat vanliga Ipren och Zon salva.... Till slut även Celebra som jag hade kvar av.

Idag - på 7:e dagen hemma -  vid läkarbesök fick jag nu utskrivet 'Paraflex'. Nu hoppas jag att de hjälper. Muskelavslappnande, förklarade läkaren. Ingen inflammation, enligt blodprov. Jag som hela tiden förut fått Voltaren, Ipren, Celebra, Diklofenak o s v.

Jag frågade om det var så smart att sitta 8 h på sitt arbete med pc-arbete. Kanske kunde jag prova halvtid ett par dagar, undrade jag. - Nej då, svarade läkaren. - Vi får till och med tillbaka läkarintyg från Försäkringskassan! WTF.... Litar alltså inte FK ens på utbildade, kvalificerade läkare? Nåväl, visst jag kan prova, så får vi väl se då.

Tabletterna får jag ta 3-4 st om dagen. Kanske de kan bota mig. Plz, plz, säger jag bara.

Klassombudsmöte

I skolan ikväll var det ett sådant.

Faktiskt ett riktigt bra sådant! Vi var 13 deltagare samt rektorn. Hem & Skola-styrelsen var väl representerad och ett antal ombud alltså.

Aktuella frågor och många idéer kom fram.

Styrelselista,
Förslag till Verksamhetsplan,
Klädbytar-Dag
Ekonomi och
Disco för barnen var några förslag som kom fram.

Thx för demokrati & intresserade föräldrar!


Bloggstyrka - Politiker - Media vittringar - Murvlar

Åhh, vad det är kul att följa media nu! Särskilt tidningarna & på Nätet. Jag läser dagligen Aft.bladets alla löpsedelsrubriker.

Borelius inkomster avslöjades tydligen av en bloggare tillika pressekreterare i Stockholms läns landsting och tidigare medarbetare till demokratiminister Britta Lejon.

Bloggen håller på att bli ett skarpt verktyg.

Allt enligt en skön politisk journalist: Lena Mellin. L Mellin säger vidare: 'Du är rökt, Borelius'.

Själv tycker jag nog att Stegös missar med att skita i att betala tv-licens i massor med år är steget värre. Än att ge en barnvakt en slant hit o dit. Iofs fick barnvakten visst utlandsresor också. Men t ex au pairs är inte det just: att du får husrum, mat och resor inkl. Isf ska Svensson nu också börja betala sociala avgifter och skatt för sin mormor, farmor, farfar och kusiner som passar småbarn?

F'resten visst börjar vår nye statsminister se trött ut, stackar'n.

hits