Dödat en tand

För första gången i mitt liv har jag gjort en rotfyllning. Idag. Igår kväll var jag så nervös. I morse var jag så osäker. Tiden bokad, ledigheten anmäld på arbetet, men ingen värk och var det rätt tand som skulle åtgärdas?

Isch! Det var lite obehagligt alltihopa, men nödvändigt. Hade ingen inflammation eller så. Det ilade till då coh då när Bengt gjorde sitt arbete. Bedövningen satt i halva dagen. Kunde knappt pjata rent första timmarna åter på jobbet.

Tandläkaren min har blivit mkt brydd på mig. Men denna '7:a' har spökat i 2-3 år, sedan jag bytte lagning. Från en amalgamlagning gjord när jag var liten, till en komposit. Nej då, ingen djupare lagning, men rätt bred s a s.

Har haft en djävulsk värk emellanåt. Det har kommit och gått. Aldrig ont nattetid eller så. Men när jag har ätit på den sidan, så visste jag att det nog skulle bli problem. Ibland satt molvärken i ett par timmar eller så 1-2 dagar. Tänk dig vilken tortyr, att aldrig exakt veta när exakt värken kommer! Ibland kunde det även börja värka bara hux flux.

Jag har knackat lätt, tryckt på de två tänderna som jag misstänkt, tagit tag om och vickat lite liksom. Ändå kunde jag inte riktigt helt säker svara på vilken tand som besvärade mig.

En tidigare tandläkare sa att jag inbillade mig, senare sade hon att jag behövde en bettskena. Gissa om jag kostat på onödigt med pengar på allt. T o m gått till en bettfysiolog ett antal ggr. Vad tror du inte det kostar? Jo, ca 1.500 kr i timmen debiterar en sådan specialist! Nästan varje gång jag har bitit ihop ordentligt har jag fått värk. Aldrig direkt, med detsamma. Nåväl vissa stunder då, men då värkte samtliga tänder på den raden.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits