De tre musketörerna åter igång

Det är nypremiär på stora scenen Stockholms Stadsteater ikväll med "De tre musketörerna"!

 

Gillar du musik & rock så måste du komma iväg och se denna galna, actionfyllda omskrivna pjäs. Regi/manus/dramatisering av Alexander Mørk-Eidem. Musik/kapellmästare Mattias Torell.

 

Ett smakprov av musiken (klippet dock inte från själva teatern):

 

 

 

Familjen såg igår kväll genrepet för andra gången. Vi njöt till fullo i tre timmar. Fullsatt naturligtvis.

 

Senast vi såg den på samma teater var för 3 år sedan. Den är än bättre nu faktiskt! Den är nyskriven minst sagt kan man säga. Många roliga små inlägg här och var syftar på nutid. Slutet är bl a annorlunda än i den tidigare uppsättningen.

 

Föreställningen börjar med att bondpojken D-Artagnan flyr hemmet på vischan där en ilsken pappa och en mkt kärvänlig mor röjer. Han vill till Paris och bli känd, främst som musketör naturligtvis. Mkt händer på vägen och det är en fin handling igenom och mellan låtarna.

 

Huvudrollsinnehavaren har jag länge gillat som skådis, Johannes Bah Kuhnke. Ser du "Äkta människor" på tv nu söndagkvällar? Han är den "snälle" hoboten som gör vad han vill. Han med de finurliga ögonen.

 

En annan stor och otrolig skådis är Leif Andrée som Porthos (och trummis så klart). Ps. Även han spelar i tv-serien *Äkta människor*. Sedan även som Jeppe i "Jeppe på berget" nyligen var han suverän OCKSÅ.

 

- We build the city!

 

 

 


Kommentarer:
Postat av: Hanna

Kul att du också gillar den! Riktigt fint att ha den tillbaka. Såg den både i fredags och i lördags och längtar riktigt mycket tills nästa gång jag ska se den. Jag gillar de flesta omskrivningarna men en det saker saknar jag som från som det var förut. Låten Live to tell till exempel med Felton men den nya låten där mash upen mellan Born this way och Heroes är riktigt bra den med!Älskar Äkta Människor med. Började att titta bara för att Johannes skulle vara med men serien visade sig vara riktigt bra med. Synd att det bara är ett avsnitt kvar.Ah, var synd att det inte gick bättre för han i Melo. Men det var kul att han var med!

Postat av: bloggaren herself

Sedan var ju inte Fares Fares med längre, såg jag.Alla låtar är så underbara! Hon som spelar MyLady är ju också superduktig. Hon spelade ju Kah (ormen, visst) i Djungelboken. Dels specifik röst, lite hes och mörk & dels så hennes långa, långa ben som utmärker henne extra :) !

2012-03-12 @ 16:40:02

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits