Peter Pan & Wendy

såg jag igår på Sthlms Stadsteater, stora scen. Den har premiär idag, matiné.
 
Kan säga att det var helt underbart rolig, spännande och mysig!
 
Handlar om: en livlig familj: Darling, med de tre barnen Wendy, John & Mikaela (minstingen). Plötsligt dyker Peter Pan in genom barnkammarfönstret för att leta efter sin skugga, som han har förlorat. Med sig har han den lilla busiga älvan Tingeling. Ett av barnen, Wendy, vaknar och Peter Pan lever upp och snart är alla barnen vakna och han tar dem snart med på en flygtur, som får oanade följder...
 
Det är Marika Lundkvists (hon Sally och Kajsa i 30 grader i februari) son Anton Lundkvist som spelar den orädde pojken Peter. Barnen och Peter Pan råkar ut för många äventyr, bl a kapten Krok & piraterna. Krok spelas av Lennart Jähkel (som även spelar mjukispappan i familjen Darling). Som elake piratkaptenen Krok passar Lennart Jäkhel väldigt bra. Från början var f'resten Leif André tänkt i Krok-rollen, men när repetitionerna startade fick Leif lämna sin roll p g a medicinska skäl (knäproblem).
 
Citat btw av Anton: "När jag var 11–12 år ville jag som Peter Pan bara leka, inte ta ansvar. Nu är jag 23 bast och det är roligt att ta ansvar och växa upp. Men vi är lika i vår sprallighet och ser gärna vardagen som ett äventyr."
Så bra sagt!
 
Regi står Pia Johansson för. Detta är hennes debut som regissör och det lyckas hon bra med. Det är en hel del teknik i hela pjäsen, som är ca 2,5 h lång. Det flygs en hel del t ex! Krokodil som "simmar" över scenen. Ett stort piratfartyg kommer in.
 
Varför inte lyssna på inledningen:
(när Mark Levengood berättar, i början sittandes i ett sago-ägg eller sago-droppe, upphissad högt upp i taket)
 
Familjeföreställning från 6 år och spelas bara ett par månader. Se den absolut, ifall du har en 6-12 åring i din närhet!
 
 

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits