Vi är med ny lgh - 27/1

Vill du vara upptagen med något? Köp och sälj lägenhet, samtidigt...
 
En riktig utmaning, jag garanterar:
 
Det första du måste ha är ett lånelöfte och det fick vi, efter lite stök och ett antal samtal, i maj 2016 och ett sådant är giltigt i ett halvår, ordna sedan ett mäklaravtal, förbered för fotografering, gärna  sommartid för fint ljus i fotona, skaffa därefter tid att gå på visningar, lusläs årsredovisningar, resultaträkningar, delta i olika budgivningar - med is i magen, underteckna köpeavtal - vilket vi gjorde exakt på dagen då lånelöftet gick ut (undrar om mäklaren hade superkoll på't), ordna konsumentkredit 3 månaders för att handpenning SKA deponeras inom 1 vecka hos säljarens mäklare (i vårt fall så där 240.000 kr, enkelt typ), annonsera, ha visningar, få spekulanter, lägga upp bolån, fixa och få brygglån, skriva säljavtal, välja ut samt boka flyttbolag, fixa kartonger i stor upplaga (bra mått är tydligen 1 kartong per kvm), packa ned lite varje dag i ungefär en månads tid, glöm inte det troligen fulla förrådet (källare/vind), få tillträde, packa upp, ordna storstädning gamla lgh. Allt detta förstås i lämplig ordning, men ändå allt på en och samma gång! Yes, man rensar ut en hel del och i vårt fall ges mycket bort till grannar eller har lämnats till Second hand-organisationer.
 
Flyttanmäl, kolla och ändra försäkringar, adressändra här och där, säga upp tv och telefon, välja elbolag.
 
En hel vetenskap har detta varit. MEN vi klarade det, innan det hade gått 1 år dessutom, som många sa att vi skulle räkna med.
 
Vi har köpt upp oss, från 60-tal till slutet 90-tal. Flyttat från en stor förening till en liten, från ett s k ghetto upp på ett berg och nära en liten sjö (träsk). Vi bor fortfarande i ett hsb-hus, trevligt som tidigare förtroendevald både i styrelse och distrikt!
 
35 år i gamla stadsdelen, varav nästan 20 år i den avflyttade lägenheten. Samt sluttampen i ovannämnda vid just jul och nyår. Mysigt... ohh yeah! - När det är över!!!
 
 
Husen på Nickelberget uppfördes 1997. Arkitekt var Joachim Billing vid Rits Arkitekter. Här finns grönytor, lekplats, tvättstugor, cykelförråd, soprum med källsortering, boulebana, boendeparkering och gästparkering. På 300 m avstånd finns Råcksta t-bana, Vällingby C på 1.200 m och Mälaren, Kanan-badet på samma avstånd, ca 1.200 m. På andra sidan stora vägen ligger Vattenfalls gamla huvudkontor som nu byggs  om till Råcksta Parkstad. 200 m från huset finns Råckstaträsk med många trollsländor och grodarter.
 
Se foton: Gamla lägenheten som vi bodde i 1997-07--2017-01.
 

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits