Livet

Gud sa:

till åsnan. - Slit och släpa dagen lång, bli kallad dum i huvudet! Du kommer att leva i 20 år. Åsnan tyckte inte det  lät som något bra liv. - Kan vi inte säga att jag bara ska bli 5 år gammal ? Gud accepterade.

 

till hunden. - Du ska leva ett liv i underkastelse och äta rester från middagsbordet samt vakta huset. Du får leva i 35 år. Hunden svarade: - Nä, det blir kanske inte så roligt. Kan jag inte få bli bara 15 år istället? Okej, tyckte Gud.

 

till papegojan: - Du kallas papegoja, du får sitta i ett hörn och upprepa allt som sägs, till stor irritation för alla. Du blir 75 år gammal. Papegojan undrade: - Det låter väldigt enformigt. Kan vi inte säga bara 50 år? Gud gick med på det.

 

Till slut skapade Gud mannen. - Du är en människa, en man! Du ska ha ett bra liv, du är klok och intelligent och du kommer att bestämma här i världen. Du skall bli, hmm 20 år. Mannen svarade: - Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte vara lite längre? Nu visar mannen för första gången ett prov på sin intelligens: Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha, de 20 åren som hunden tackade nej till samt de 25 åren, som blev över från papegojan också?! Gud accepterade mannens förslag.

 

Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år. Sedan gifter han sig, för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet, stup i kvarten. Sedan får han underkasta sig den övriga familjens behov, leva på rester från bordet och vakta sitt hus i 20 år. De sista 25 åren av sitt liv sitter han sedan i ett hörn och upprepar allt, som folk säger, till stor irritation för alla i sin omgivning. Häpp, that's life!


Kommentarer:
Postat av: Micke

Haha, den var bra! :)

Nu har jag kvicknat till lite igen här efter några mindre bra dagar.


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits