Inför helgen = Antilangning

Förhindra LANGNING till ungdomar!!!

http://stoppalangningen.episerverhotell.net/ 

Jag har idag volontärat och delat info.lappar i ett centrum. Till och med utanför ett Systembolag, men jag är säker på att bolags-föreståndaren och personalen där är helt med på idéen angående Antilangningskampanjen! Ett bra sätt att förhindra drickande är att minska tillgången.

- Det är inte tillåtet att sälja, köpa, låna ut eller ge bort starköl, vin eller sprit till ungdomar under 20 år!
- De ungdomar som får alkohol hemma dricker mer och löper större risk att få problem i framtiden. Man kan inte lära ungdomar hur man dricker alkohol genom att bjuda hemma. Det enda man lär dem är att dricka alkohol. Tonåringars kroppar är inte färdigutvecklade.
- Ungdomar kan inte lika bra läsa av sin omgivning och bedöma konsekvenser på samma sätt som vuxna. Många unga hamnar lätt i situationer som utsätter dem för stora risker. Negativ påverkan på skolarbetet, trafik-, fall-, och drunkningsolyckor, relationsproblem med kompisar med bråk och våld som resultat.
- Liten kroppsstorlek, desto snabbare blir han/hon berusad.

http://stoppalangningen.episerverhotell.net/Vad-kan-jag-gora/Jocke-17-ar2/ 

Ved du ngn som langar eller ngn.stans det langas? Tipsa Polisen på 114 14.

T ex olagligt införd alkohol från utlandet är allt vanligare. Säljaren och köparen når varandra via telefon och detta sprids lätt mellan ungdomar. Försäljningen sker från garage, lägenheter, bilbaklucka, under disken i jourbutiker eller direkt hem till dörren. Handeln drivs av både kriminella och privatpersoner.

Viktigt: Ha reda på var dina barn är! Håll kontakten via mobil. Var beredd att hämta upp. Räkna dina egna flaskor hemma. Bry dig om ditt/dina barn och dennes/deras kompisar. Prata med andra föräldrar och kom överens om gemensamma regler.

Den som är berusad kan lätt råka illa ut, kanske tyvärr även provar andra droger!


Kommentarer:
Postat av: Camilla

Instämmer till 100%

Preventionsarbete är jätteviktigt!!!

Postat av: nettan

Bra skrivet!

Detta är ett så viktigt ämne..alla dagar på året!

Kram

2009-05-10 @ 10:55:24
URL: http://nettans.webblogg.se/

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits