Jönköping, Taberg, Gränna, Nässjö

En liten semesterresa ha're blivit!
(synd nog med en envis ryggvärk, så mentalt & fysiskt var jag inte på 10-topp)

På torsdagmorgon åkte vi InterCity-tåg till Nässjö, bytte till Krösatåget till Jönköping. Vi bodde sedan i Norrahammar i 5 dagar hos vänner. Thx F & L samt A och E!

Ankomstdagen hann vi strosa lite i Jönköping city. En stor park, vid hamnen lite och Munksjön. Samt en najs chokladbutik fann vi. chokladbutik

Vi har fikat på Tabergs-toppen och där var det bilträff denna dag. Vi besökte Tabergs-gruvan. Det var en spännande miljö & kolmörkt. Några barn blev riktigt oroliga. Tur att alla hade små ficklampor! Alla hade så klart hjälm på. Det är Naturskyddsföreningen som sköter om visningen. Mer info här:
http://www.jonkoping.snf.se/taberg.htm . Trollmor bodde visst där :D och vi fick lyssna till Bergakungens musik...

bilutstallning

gruvbesok

Gränna stad besökte vi på söndagen. Regnet öste ned. På fiken var det proppfullt. Många turister hörde jag. Vi besökte naturligtvis gris-tillverkningen (polka-) . Natten därefter hade f'resten flera boende i Gränna stora besvär med översvämning. Även knäckebröds- och skorptillverkning kunde vi se med egna ögon i butik. Trevligt!

polkagrisbutik

Vi har jagat s k mördarsniglar i trädgården. Det fanns några varje kväll. Säkert ett 50-tal var gång, minst! Mkt, mkt slem har de små odjuren i sig. Blähhh!

Hemresan på tisdagen gick även den via Nässjö. (Mellan 2-800 kr kostar det enkel resa och minst ett byte). Denna gång var det Vättertåg, den första biten. Vi funderade på att hitta ett tidigare tåg i Nässjö, eftersom vi lyckats smita på ett tidigare tåg ifrån Jönköping (1 h). Men det enda tidigare tåg ifrån Nässjö, än bokat, var ett X2000 och då skulle vi få lösa nya biljetter för cirka 500 kr och inte få ngt tillbaka för de andra. Därmed hade vi 1 h 40 minuter att fördriva :-(  . Fikade och skrev två vykort, gick på toa och strosade i en turistbutik...

Åker gärna ngn mer gång & hälsar på. Nu hittar vi ju dessutom *tummen upp * .

Ps. Tåg är riktigt mysigt & spännande på ngt sätt, att åka. Avkopplande verkligen.

Kommentarer:
Postat av: Port 8

Du blev saknad :=)
Jag såg S på gården blev glad.
Väntar på bilder från semester.

2007-07-11 @ 23:15:17

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits