Livserfarenhet

I två veckor har jag, via frivilligorganisation, haft förmånen att få delta i en sambands- och stabsövning på Försvarshögskolan.

Jag märkte första dagarna att min uniform dock var lite liten bara. Jag fick så ont i magen. Blåbyxorna satt åt i midjan. Jag har knutit slips varje morgon. Det var ovant!

Jag har fått fri lunch och middag och mkt kaffe & choklad har druckits. Automaten stod precis utanför vår 'stab' *SLURP* .

Det var lite rörigt innan vi alla fann våra platser, närmare 40 personer på vår stab. I ofred placeras ett gäng ihop och sedan är det upp till den gruppens ledning (t ex commandern och stabschefen) att finna på råd och få hela staben att fungera. Ungefär så var det första dagen. Inget var direkt färdigställt för oss. Vi blev tilldelade två rum. I ett hörn stod ett stort antal tfn:er, i ett annat hörn en vagn med kontorsmaterial. Se'n var det upp till oss organisera allt, uppskyltning, ställa iordning arbetsytor, plocka på oss material, uppdatera tfn.listor. Spännande faktiskt. Alla skulle ta initiativ, fråga och hjälpa varandra, koppla upp sig mot nätverket och läsa dokumenten i övningsmapparna. En massa möten och genomgångar hit och dit var det också naturligtvis. Alla rapporter och redovisningar skedde på engelska. Bildkanon, laptop, kopplingar, kopieringsmaskin skulle hållas igång. Nyhetsrapporter via särskild tv-kanal 'Tv16'. Inloggningar som inte alltid fungerade till en början. You name it med andra ord  . Några dagar var vi i tjänst från klockan åtta till klockan åtta. Tufft med andra ord! Men oj, så intressant och lärorikt!

Det var lite segt i början, så mkt nytt. Många förkortningar och olika områden, organisatoriskt, som inte sa mig ngn.ting till en början. Men ju mer dagarna flöt så lärde man sig massor så klart.

Vi fick idag, så fina diplom. Tack Commander och Chief of Staff!


Kommentarer:
Postat av: Hakke

*förklarar krig mot anneli* :-R

2005-04-28 @ 20:43:00
Postat av: anneli

Kom an du ;) . Passar dig för flygande colaburkar!

2005-04-28 @ 21:01:14

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits